Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent na chrzest czy pieniądze

Polecane posty

Gość gość

ile dać na chrzest czy kupić prezent chrzciny w restauracji idą 2 osoby dorosłe + dziecko

Gość gość
jak kasa to 500zł(ja tyle dalam za 2+dziecko)

Gość gość
Pytanie w jakim stopniu jesteście spokrewnieni z maleństwem?czy któreś z Was ma być chrzestnym?

Gość gość
dziecko kuzyna

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość jak kasa to 500zł(ja tyle dalam za 2+dziecko) xxxxxxxxxxxxxx to ja wyzej pisalam, myslalam ze blizsza rodzina(ktores z rodzeństwa waszego ma chrzest) w takim wypadku dalabym 300zł

Gość gość
ja bym może zakupiła coś maluszkowi!?

Gość gość
nie mam za dużo forsy wiec zastanawiam się czy wogóle iść czy 200 zł starczy czy lepiej coś kupic i co

Gość gość
kup zabaweczke jakaś maluszkowi.chłopiec czy dziewczynka i ile ma?

Gość gość
za 200 zł spokojnie cos fajnego mozna kupić.

Gość gość
Kup jakas zabawke. Jak dasz pieniadze to dziecko tych pieniedzy w zyciu nie zobaczy. 90 % rodzicow sobie przygarnia kase za chrzest :/

Gość gość
wydaje mi się że lepiej żebyś coś kupiła, bo to siębardziej przyda a kasa zwykle trafia do rodziców, możesz kupić np zabawke z fisher price-na allegro bardzo ładne ceny, leżaczek bujaczek, krzesełko do karmienia, możliwości jest wiele, jeśli to dziewczynka to może złote kolczyki, bronsoletke, osobicie uważam ze 500 zł na chrzest to jakaś przesada? bo ile wtedy dac na komunię?ślub? moje dzieci dostawały po 100-200 zł, a zreszta zasada jest taka KAŻDY DAJE TYLE ILE MA I NA ILE GO STAĆ, w sobotę byłam na chrzcie, dałam 200 zł jako chrzestna , brat rok temu był chrzestny mojemu dziecku i dał 150 zł i co z tego? liczy się pamięć a nie to ile? a jeśli rodzice sa tacy ze obgadają to już inna kwestia....

Gość gość
Ej przygarnia kase na chrzest bo jest tyle wydatkow ze hej!!! Moje dzieicko sie jeszcze nie urodzilo a wydalam juz kupe pieniedzy Wozek 1650 Meble 2000 Zabawki 500 Ciuszki 2000 Bujaczek 350 Kosmetyki srodki pielegnacji 300 Pampersy 250 I to jest na start wiec jak dostane cos na chcrzest to napewno muodloze na ew. Nastepne potrzeby albo juz na jego edukacje.ale biorac pod uwage inflacje to chyba lepiej od razu kupic potrzebne wartosciowe rzeczy

Gość gość
do autorki posta wyżej, skoro zdecydowałas sie na dziecko no to wiadomo że z tym wiążą się koszty, Ty też uzywasz kosmetyków, też jesz tez masz samochod ile wydajesz na siebie? tyle samo przeznacz na dziecko..... a jak maja sie te wydatki do tego czy dac pieniadze czy nie?? chyba chrzcin nie robi się dla kasy albo żeby kochanym rodzicom się coś wróciło

Gość gość
To ja pisalam wyzej tez uwazam ze to duze pieniedze 500 ale wiecie co? Wszystko zalezy od tego czy sie daje czy dostaje W tamtym roku nie poszlam na komunie w rodzinie bo powiedzialam ze mnie nie stac obraza jest do dzisiaj! Nie dotarlo do nich ze nie zaraniam 30.000 tak jak oni Wiec robta co chceta przynajmniej mnie nie obgadali ze slaby prezent ale nigdy wiecejnakawe nie przyjechali

Gość gość
Nie kochana nie robi sie po to zeby sie zwrocilo tylko nie gadajcie tak glupio ze rodzice przywlaszczaja kase - przeciez wydaja ja na dziecko nie???? Dalam tylko przyklad co ile koszyuje

Gość iga z wawki
ja nigdy nie zrozumiem ludzi, ktorzy nie sa w stanie odlozyc tych 500zł na prezent, przeciez wiadomo,ze wesle czy chrzciny nie sa z dnia na dzień, wie sie duzo wczesniej a nie potem zenujace tlumaczenie sie ze nie mam...

Gość gość
Akurat w tamtym roku na te komunie mnie zaprosili 2 tyg wczesniej wiecnie bylam przygotowana roznie to w zyciu jest ale wiadomo chcrzest to co innego bo trudno ciazy w rodzinie nie zauwazyc

Gość gość
Wozek 1650 Meble 2000 Zabawki 500 Ciuszki 2000 Bujaczek 350 Kosmetyki srodki pielegnacji 300 Pampersy 250 Chyba Cię pogięło!! Meble 2000??? Ciuszki 2000?? Kosmetyki 300?? |Zabawki (dla noworodka?) 500 taaaa wymyślaj dalej.

Gość iga z wawki
ale,ze komunia jest w bliskiej rodzinie to tez sie wie ile dziecko ma lat:) ja chodze na wszystkie imprezy ale do bliskiej rodziny, a reszta wiem,ze mnie dla kasy zaprasza, bo ja inaczej wytlumaczyc,ze przez kilka lat potrafia sie nie odzywac a jak impreza to sobie o mnie przypominaja:D i do takich nie chodzę

Gość gość
Dziecko sie Tobie jezszcze nie urodziło a Ty już takie zakupy?Kobieto opamietaj się.

Gość Kroliczatko
Hej ty chyba ciebie pogielo Zrobilam takie zakupy z mysla ze jakby mi braklo pieniedzy w przyszlosci to mam juz rzeczy pokupione.ja wszystko planuje i dbamo to zrby dziecku mojemu niczego nie braklo a jak ty robisz inaczej to se rob ja ciebie nie pytalam o zdanie

Gość hch
DO 200ZŁ możesz kupić fajny prezent zapytaj się co by chcieli żeby się nie zdublowały może kojec, krzesełko do karmienia takie drewniane jest fajne służy na lata mój syn ma 6 lat i z niego jeszcze korzysta. Bujaczek, chodzik, lub inne fajne zabawki edukacyjne na które rodzicom może kasy będzie szkoda wydać.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Kup jakas zabawke. Jak dasz pieniadze to dziecko tych pieniedzy w zyciu nie zobaczy. 90 % rodzicow sobie przygarnia kase za chrzest :/ """ Jak to przygarnia? Niektóre z Was to piszą jakby rodzice dosłownie okradali swoje dziecko To rodzice przecież wyprawiają chrzest i ponoszą koszty a dziecko ma parę miesięcy to jak ma tą kasą rządzić? Ale jak ma się takie dziwne dylematy to rzeczywiście lepiej jakąś zabawkę, w żadnym razie ubranko bo też nie w porządku względem dziecka nie?

Gość gość
pomyślałaś sobie Kobieto że nie daj coś a dzieciakowi podczas porodu może cos sie stać:( życze Tobie jak najlepiej ale w życiu różnie bywa.miałam juz taki przypadek u znajomej.

Gość gość
No ja jestem tego samego zdania co osoba powyzej zerodzice bie przywlaszczaja tylko zarzadzaja za dziecko ale juz mnie kilka osob zrypalo ktore pewnie nie majadzieici i nie sa w temacie.

Gość gość
Masakra nie bede komentowac tej wypowiedzi o porodzie

Gość gość
życie :(

Gość hch
co za ludzie a może rodzice wolą pieniądze bo za zebrana kwotę kupią coś droższego dziecku, nie koniecznie musza dostac furę niepotrzebnych zabawek. My na chrzest syna dostaliśmy drobiazgi i w szczególności pieniądze, bo nikt nie chciał ingerować w kolor łóżeczka turystycznego itd kupiliśmy sami :)

Gość gość
jak chcesz by to było dla dziecka - daj prezent dasz kase - to rodzice zdecydują co z nią robić

Gość gość
a ile dostaliście od gości na chrzest