Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllkka

czy warto napłakać pracodawcy

Polecane posty

Gość alllkka

Witam moja koleżanka jet po studiach po których może pracować w biurze,jednak bez znajomości nie ma nic. mąz pracuje ale 1300 na ręke ma,mają 2 dzieci. pojawiła się okazja na stanowisko sprzedawcy w sklepie mięsnym. trzeba składać cv przez internet,i kolezanka nie wie co robić ,czy ma "napłakać" dla tego szefa o ciężkiej sytuacji życiowej czy ma wysłać cv bez żadnej prośby o pracę? ja proponuję jej wspomnieć o ciężkiej sytuacji ,bo co ma do stracenia. nie ma jakiegoś doświadczenia w sprzedaży tylko papier po szkoleniu z obsługi kasy fiskalnej.

Gość gość
ja znam, takich co płakaniem dużo osiągają, biorą na współczucie. wszystko uzależnione jest od tego na ile jest ten facet przyj****y.

Gość gość
:) To raczej nie wzbudzi pozytywnej reakcji, nawet w poradnikach na temat pisania cv, szukania pracy itp. radzą nie żalić się na swoją sytuację, nie skarżyć się na byłych pracodawców, nie pisać o rodzinie i dzieciach (pracodawca w ogóle nie ma prawa wiedzieć że ona ma dzieci, nie ma prawa zapytać). Sprawia to wrażenie: "jestem ofiarą losu, do niczego mnie nie chcą, jestem niezaradną pierdółką, a nie samodzielnym pracownikiem".

Gość gość
Jak mieszkałam w Polsce pracowałam jako kadrowa. Powiem tak: mnie jęczenie, a już płakanie w ogóle strasznie irytowało. Ciężka sytuacja, ciężką sytuacją, ale takie użalanie się, jęczenie, wypłakiwanie strasznie irytuje i pokazuje tylko słabość, a choćby pracując przy kasie, należy być przede wszystkim dość mocnym, nie tylko ze względu na to, że trochę się przy tej kasie siedzi, ale trzeba mieć głowę na karku i nie być jęczyduszą, gdy ma się do czynienia z finansami bezpośrednio. W razie braku w kasie zamiast rzetelnej odpowiedzi, szef będzie wysłuchiwał lamentów i płaczu!!!

Gość alllkka
no dobra,ale jak dziewczyna nei ma doświadczenia tylko papier za szkolenia 8godz wtym teoria plus 2 godzinna praktyka na kasach , to jak ma wygrać z kimś kto ma kilkuletnie doświadczenie? jak zawsze wybierają kogoś z doświadczeniem, choć obsługa kasy nie jest jakas trudna

Gość gość
Może sobie płakać ile chce, w zasadzie każdy szef będzie zwracał uwagę na pracownika z doświadczeniem. Może próbować, ile razy widziałaś na kasie kasjerkę z przypinką "uczę się"? No ja sporo, chodzi o to na ile człowiek jest operatywny. Nawet jak dostanie tą pracę, a będzie powolna czy w ogóle będzie się ciężko uczyła kasy, to po próbnym jej podziękują. Kwestia obrotności, operatywności ludzkiej :) A płacz czy jęczenie tyle jej pomoże, że jak się wyjęczy, to guzik dostanie, bo z góry może zostać uznana za płaczkę i ślamazarę.

Gość gość
ile ma lat?

2013-09-16 14:14:05 [zgłoś do usunięcia] alllkka Witam moja koleżanka jet po studiach po których może pracować w biurze,jednak bez znajomości nie ma nic. mąz pracuje ale 1300 na ręke ma,mają 2 dzieci. pojawiła się okazja na stanowisko sprzedawcy w sklepie mięsnym. trzeba składać cv przez internet,i kolezanka nie wie co robić ,czy ma "napłakać" dla tego szefa o ciężkiej sytuacji życiowej czy ma wysłać cv bez żadnej prośby o pracę? ja proponuję jej wspomnieć o ciężkiej sytuacji ,bo co ma do stracenia. nie ma jakiegoś doświadczenia w sprzedaży tylko papier po szkoleniu z obsługi kasy fiskalnej.__Niech się ta koleżanka nie wygłupia, to że nie ma wykształcenia, czy specjalnego doświadczenia to jej nie przekreśla. W sklepie mięsnym to chyba nie filozofia pracować... nic specjalnie wysokiego tam nie trzeba umieć. Niech wyśle CV z listem motywacyjnym. List motywacyjny to takie pismo, jakby podanie do pracodawcy, w którym koleżanka powinna napisać, że jest osobą komunikatywną, pracowitą, że posiada ukończony kurs z kasy fiskalnej, że bardzo szybko się uczy i że na pewno sprosta zadaniom stawianym na stanowisku, na które aplikuje.No ludzie, obudźcie się... jak napłacze pracodawcy to pracodawca się wystraszy... bo pomyśli że dziewczyna jest na skraju i chce się zabić, albo co... a potem będą historie, że mobbing, że to, że tamto...Sama raz zatrudniłam dziewczynę... bo w trudnej sytuacji, takie były tłumaczenia. Wyszła mi z towarem za 30k i opędzlowała kasę. Później też płakała. Niech pisze normalnie, a jak nie wie co to list motywacyjny niech otworzy internety i poszuka czegoś innego niż głupie obrazki na chamsko kropka peel

Gość niewyrazamnatozgody
no nie... no k...wa, no nie... 29 lat, dziewczyna po studiach i ona na płacz pracę chce dostać??? żart jakiś?? _ to już przynajmniej wiadomo czego na tych studiach uczą...

Gość alllkka
sądzę że koleżanka poradzi sobie z finansami, bo kiedyś pracowała z dużo grubszą kasa na codzieńw terenie, niż utarg całodzienny . wywiązywała sie z obowiązków i z kasy , więc to kwestia dostania i wygrania z innymi ludzmi tej pracy,mimo zerowego doświadczenia z kasą fiskalną ,oprócz szkolenia ukończonego

Gość gość
Więc jeśli ma doświadczenie z finansami, nie musi wypłakiwać posady, ale zaznaczyć to w CV!!!!!!!!!! Obsługi kasy się nauczy w praktyce.