Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 911

ROWEREK BIEGOWY

Polecane posty

Gość 911

Cześć Mamuśki :) Chciałabym prosić o wskazówki, czym kierować się przy wyborze rowerka biegowego? Dziadkowie chcą córce kupić, mogę wybrać jakikolwiek :) tylko nie mam pojęcia - drewniany, jakaś firma? ...

Gość gość
W jakim wieku masz dziecko? czy już miało do czynienia z czymś podobnym, gdy było młodsze (np. jeździk pukylino)? Jaki jest wzrost dziecka To wszystko jest ważne. Rowerek powinien być lekki, łatwo się prowadzić, a dziecko musi całymi stopami dotykać do ziemi. Czy Twoje dziecko intensywnie rośnie teraz? Są rowerki z regulowaną wysokością siedzenia, ale i bez tej opcji. Natomiast nie wiem jak w wysokością kierownicy, ta chyba w większości modeli jest zamocowana na stałe.

Gość gość
Są rowerki i z regulowaną kierownicą (np. w Decathlonie- przynajmniej były), ale to chyba tylko metalowe. Sama zdecydowałam się na drewniany, z regulowanym siedziskiem. Jak ktoś pisał, dziecko powinno stawiać całe stopy na podłodze, jak nie masz możliwości przetestować rowerka z dzieckiem, to zmierz na jakiej wysokości ma pupę- postaw pod ścianą, daj książkę między nogi i zaznacz miejsce w którym wypada góra książki, wtedy masz wysokość na jakiej będzie siedział.

Gość gość
A jaki- ciężko powiedzieć, ja mam tup tup mini (kupowany dla dwulatka), patrzyłam również na easygo i jakiś drewniany z Carrefour ale te miały wyższe siedziska, a nie chciałam żeby prezent czekał aż dziecko podrośnie. W tup tupie jest też mała torba na kierownicę, przydaje się na picie, łopatki do piasku jak jedziemy na plac zabaw itp.

Gość gość
Mój ma metalowy z pompowanymi kołami giant pre .

Gość gość
pompowane kola, fajnie jak ma hamulec, no i regulacja siodelka istotna