Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nurofen prosze pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja córka ma goraczke i dałam jej nurofen, ze wzgledu na to z ezgubiła strzykawke, dalam jej lyzeczką , pisze ze nalezy podac 1,25ml, ale to by była jedna kropelka przeciez a do strzykawki sie daje napewno wiecej, i dałam jej tak jakby 1,5łyżeczki małej, czy to nei za dużo? blagam pomozcie

Gość gość
Jakie steżenie tego nurofenu jest i ile dziecko waży. Jaka to łyzeczka? OD herbaty, łyżka stołowa?

Gość gość
na nurofenie nie ma dawki jaką podajesz... nurofen podaje się od 3 miesiąca i dawka dla takiego malucha to 2,5 ml.... pamiętaj żeby nie podawać cały czas nurofenu tylko na zmianę z paracetamolem np....

Gość gość
od herbaty, wazy 8kg, jest gęsty. W tej strzykawce napewno nei bylo jednej kropelki, tak jak bym jej miala dac z lyzeczki 1 ml.. ja juz nei wiem..

Gość Pewnie że za dużo
Dałaś jej ok. 5 ml nurofenu. Dawka jej nie zabije, ale po co przekraczać dozwolona jednorazową?

Gość gość
ok.. na nurofenie forte jest taka dawka jak piszesz.... nie sprecyzowałaś leku...

Gość Pewnie że za dużo
A 1,25 ml to nie żadna 1 kropelka, tylko ok.1/3 łyżeczki :O Skąd wzięłaś ten pomysł z kropelką?

Gość gość
przepraszam, przecztalam o innym nurofenie, faktycznie jest 2,5 ale ja jej dalam 1,5 lyzeczki wiec ciut wiecej...

Gość gość
pzepraszam, nei chodzi o forte, teraz czytalm ze faktycznie 2,5ml to dawka dla mojego dziecka, na szczescie nie wypila i tak calego, bo troche wyplula

Gość gość
nie mam:( duzo wypluła, wiec powiedzmy ze wypiła z 5 ml.. to i tak wiecej :(

Gość Pewnie że za dużo
Łyżeczka do herbaty ma zwykle 3 ml. Mierzyłam kilka. Dając 1,5 łyżeczki podwoiłas jednorazową dawkę. Takie informacje bez problemu można znaleźć zresztą w necie, a nie najpierw dać dziecku 'na oko', a potem panikowac

Kuzwa, nie lubie na tym Forum braku mozliwosci edycji :P Czy przed podaniem dziecku lekow czytasz ulotki/ info na butelce? 1,5 lyzeczki to 7,5 ml. Moja 5 letnia corka tyle dostaje gdy jest chora...

Gość gość
teraz tak mierze, i wypila ok 5 ml, mysle ze nie więcej... ma prawie 9 miesiecy, widze ze po roku podaje sie 5 ml.. mam nadzieje ze jej nic nie bedzie?:(

Gość gość
Kochana nic jej nie będzie ..Jak wróci temp to podaj jej paracetamol . Ile ma tej temp???

Gość gość
38 miała... myslisz ze nic jej nie bedzie?:( podwoilam jej dawke, wiec o raz za duzo :(

Gość gość
dziecku obniża się temperaturę od 38,5....

Gość gość
mozna kupić takie bez leku? tak, to jest truskawkowy nurofen 100mg/5ml. Nie wiem co mi strzeliło do głowy żeby jej tak podać, idiotka ze mnie... :(

Gość PaniGruszka
Nie martw się tak nic jej nie będzie .

Gość Pewnie że za dużo
Przede wszystkim 38 to nie temperatura, a stan podgoraczkowy, którego nie zbija się w ogóle. Pozwala się organizmowi na samoistną walkę z infekcją.

Gość PaniGruszka
Córka ma tylko temperaturę czy coś jeszcze jej dolega ?

Gość gość
nie, tylko temp. Bylam u lekarza dzis i Pani doktor kazala podać jej lek jak znowu bedzi emiala 38

Gość gość
zmień panią doktor... i nie podawaj małej leku jak ma 38...