Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z domownikiem

Polecane posty

Gość gość

Witam ma 18 lat chodzę do szkoły. Niestety mój tata nie żyje a mama wyjechała. mieszkam u babci ale mam problem z jednym domownikiem który nie potrafi znaleść sobie własnego życia. Problem polega na tym że muszę się sam utrzymać a on mi w tym przeszkadza, m.in. gdy jestem w szkole dom jest praktycznie pusty dlatego on może robić co chce. Grzebie mi po szafkach, coś zabiera, coś bierze na to znalazłem sposób. ale ale grzebie te mi w lodówce i zabiera mi jedzenie i później nie mam co zjeść gdy przyjdę ze szkoły. nie uderzę go bo jest starszy. policji na niego nie naśle bo to by było głupie. i tu pada moje pytanie. co mam zrobić?? zamknąć lodówkę ?? w jaki sposób? może jakieś inne pomysły.

Gość nie ma nie ma wody na pustyni
a nie sposob sie z nim dogadac?

Gość gość
a kto to jest? mieszkasz ty babcia i kto jeszcze?

Gość gość
a ten domownik to niby kto?

Gość gość
może jakiś wujek nierób. a do lodówki kup metalową kasetkę i tam trzymaj wędlinę, ser, itp, nie widze wyjścia.

Gość gość
mieszkam ja, babcia, i domownik brat mojego zmarłego ojca.

Gość gość
może jakiś sposób żeby przytrzeć mu nosa. znaczy że np. jak coś bierze żeby wiedział że ja wiem o tym co robi i żeby się oduczył..

Gość gość
nie rozumiem po co tyle zachodu by pisac domownik. zwykły wujek nierób. Wyjedź do matki - proste.

Gość gość
to skoro mieszka z wami to chyba normalne ze tez musi cos jesc? a babcia to jego matka ma sie rozumiec?

Gość gość
no tak to jego matka. problem w tym że gdyby kupował coś do zjedzenia dla sb to nie ma sprawy.. ale on nie kupuje, ma własną lodówkę, i własne pieniądze a zabiera mi to co ja mam do jedzenia za własne pieniądze. P.S. Teoretycznie to wuj ale jak dla mnie on jest nikim. on rozwalił rodzinę ale to nie ten temat.