Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub a teściowa

Polecane posty

Gość gość

Wychodzę za mąż ale moja teściowa mnie nie znosi. Jeszcze żeby była na tyle odważna żeby mi wprost powiedzieć... to nie - milutka, fałszywa jak nie wiem. W zasadzie nie ma powodów - kocham jej syna, jestem niezłą "partią". Mam pracę, wykształcenie, niebrzydka jestem, dobrze gotuję, w domu mam czysto. Zawsze byłam miła dla niej, nie byłam niechętna, pomagałam jak było trzeba. Nigdy nie stawałam między nią a synem... No i d**a. Za plecami i tak gada. Szczerze to jak się ostatnio o tym dowiedziałam (wcześniej nie podejrzewałam nawet!) to mi się ślubu odechciało. Oczywście nie chcę się rozstawać ale chyba wolę żyć na kocią łapę niż dzielić się z nią tym radosnym dniem. Narzeczony próbuje stawiać matkę do pionu, ja mimo ogromnego żalu namawiam go żeby nie zrywał kontaktu. A ja jak ją widzę, słyszę mam ochotę jej wykrzyczeć żeby starła ten fałszywy uśmiech z twarzy...

Gość gość
Przecież wychodzisz za mąż a nie za teśiową.Skoro jest taka wredna jak twierdzisz to staraj się jej unikać.Chyba nie będziecie mieszkać u niej? Skad u tych mlodych dziewczyn tylenienawisci do teściowych?.Jestem tesciową ale nie mam takich problemów.Nie muszę kochać synowej,ważne że kocha Ją mój syn.Spotykamy sie od święta i nie narzekam, całkiem dobrze z tym sie czuję.Mam córke i syna, to Oni są mi najblizsi.

Gość gość
Ja nei nienawidzę mojej teściowej. To ona opowiada o mnie dziwne rzeczy za moimi plecami. Bardzo nieprzyjemne. Myślałam, że mamy super ciepłe stosunki bo traktuje mnie miło... a tu takie zgniłe jajo :( Z teściową mieszkać oczywiście nie będziemy, stać nas na własny dom. Tylko problem w tym, że ona mieszka w tym samym mieście i chodzi i o mnie opowiada :( Po rodzinie lubego gadała na moją rodzinę (same bzdury). Nie rozumiem dlaczego jak jako "synowa" napiszę taki temat to od razu, że nienawidzę - nie, obserwuję stosunki moich rodziców z teściami i są bardzo ciepłe więc nie mam żadnych uprzedzeń, nie wierzę w te stereotypy o teściowych. Mój narzeczony powiedział jej, że nie życzy sobie, żeby wymyślała jakieś bzdury o mnie i mojej rodzinie, żeby nie opowiadała takich rzeczy po ludziach bo straci syna... ale ja wiem, że wyjdzie potem, że to ja mu zakazałam kontaktów z matką... Źle mi po prostu :(

Gość gość
Poza tym ja nie zamierzam rozstawać się z moim facetem ze względu na teściową i bardzo chętnie wzięłabym z nim ślub ale nie chcę żeby ta żmija była na uroczystości. I wolę z niej zrezygnować niż widzieć tam moją teściową z tym fałszywym uśmiechem.

Gość kij ma 2 konce
po prostu zapomnial wol jak cieleciem byl zdarza sie ale generalnie zgadzam sie z 2013-09-18 20:47:20

Gość gość
Jestes podobna do tesciowej autorko, obrabiasz jej tylek za plecami zamiast jak dorosla osoba ja skonfrontowac i zapytac jaki ma z Toba problem. Skoro stosunki miedzy wami i tak sa juz nieciekawe, to gorzej raczej nie bedzie, wiec nie masz nic do stracenia, a taka rozmowa moze pomoc jesli przynajmniej glupio jej sie zrobi, ze jest taka dwulicowa. Nie rozumiem takiego czajenia sie, ja zawsze mowie to, co mysle i nie mam tego typu problemow - ci, ktorym to sie nie podoba mnie unikaja, a reszta to lubi i docenia.

Gość gość
Jestem podobna? Nie wiecie o kim mówię po prostu chcę się wygadać. Skonfrontowaliśmy się z nią i nic to nie dało. Zaczęla się obrażać i na nas krzyczeć! Narzeczony poprosił mnie żebym starała się nie denerwować, że on z nią to jakoś załatwi a jak nie to zerwie z nią kontakty. Ona gada o mnie po znajomych, po bliższej i dalszej swojej rodzinie - wszyscy wiedzą, że mówi konkretnie o mnie. Bliżsi znajomi oczywiście w to nie wierzą... ale dalsi myślą, że "coś w tym musi być" ;/

Gość xcghjkfghjkl
co takiego gada

Gość gość
no to zerwac kontakty, w czym problem?