Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam 2 3 4 latków

Polecane posty

Gość gość

ile płacicie za przedszkole/ żłobek miesięcznie?

Gość gość
bądź ile płacicie niani za opiekę nad dzieckiem? mieszkacie na wsi, w małym mieście, w dużym mieście? ile wynosi Was to miesięcznie?

Gość gość
małe miasto od godz 8-15 miesięcznie wychodzilo ok 160-170 zł teraz bedize miej bo wcześniej 1,4zł godzina a teraz rząd zmiejszył do 1zł

Gość gość
Mieszkam na wsi (ok. 4 tyś mieszkańców). Za przedszkole syna płacę ok. 150 zł (jest w nim przez 7h dziennie) a za nianie córki 550 zł (córkę zawoże do niani, daje swoje jedzenie juz przygotowane).

Gość gość
160 - 170 zł ? ja mieszkam na wsi, syn spędza w prywatnym przedszkolu (bo tylko takie tu mamy) od 6 do 18, za 2 godziny dopłacamy dziennie 30 zł przedszkole językowe, ma abonament silwer czyli od 7 do 17 i miesięcznie wychodzi 1000 zł! więc pytam z ciekawości ile płacicie nawet gdyby wynająć nianię to tak czy siak ponad tysiąc miesięcznie musiałabym jej zapłacić

Gość gość
Mój mały zapisany jest na 5 godzin,je obiad. Płace 42 zl

Gość gość
pracuję w dużym mieście i rozmawiam z mami dzieci one płacą maks 500 zł i dziwią się skąd ten tysiąc u mnie więc ja się dziwię dlaczego tak mało myślę czy by nie zabierać dziecka do Krakowa od do przedszkola ja do pracy i 500 zł oszczędzić tylko nie byłoby to przedszkole językowe a na takim mi zależy

Gość gość
żłobek 275zł z jedzeniem rok temu, w tym roku przedszkole średnio 110zł wychodzi za jedzenie w mcu i 80zł za opiekę, zero dodatkowych zajęć i opłat, niania to koszt ok 1500zł wzwyż na 8-9godz, duże miasto śląskie

Gość gość
u mnie przedszkole językowe 800zl plus jedzenie, montessori językowe 1200 plus jedzenie

Gość gość
no to podobnie jak u mnie ty płacisz 1200 zł ja 1000 - 1300 zł zależy ile dodatkowych godzin spędzi syn w przedszkolu chwalę to przedszkole ale drogie syn ma 2 lata i 4 miesiące i już takie opłaty więc gdzie tam do szkoły...

Gość gość
ja płące w wawie za żłobek państwowy, od ok 8 do ok 16 - jakieś 400-450 zł

Gość miku miku fik
550/600 euro do 16<30..zlobek

Gość gość
Mieszkam w dużym mieście Za przedszkole prywatne płace czesne 690,00 zł czesne plus 10 zł na dzień żywieniowy. W czesnym są wszystkie zajęcia dodatkowe: angielski z lektorem angielski z native speakerem joga balet rytmika świat od kuchni - kulinarny recykling art - polegają na róznych pracach np. po rolce z papieru corka przyniosła muche ;) Logopeda dla dzieci przegląd zębów 2 razy do roku itp itd Córka jest w przedszkolu od 7 do 17

Gość gość
to samo oferuje przedszkole do którego chodzi syn logopeda, robotyka, judo, dla dziewczynek balet, dentystę, etc jednak zostanę przy tym przedszkolu jednak