Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violettberry

niemowle nie chce spac

Polecane posty

Gość violettberry

Witam Czy ktos moze powiedziec dlaczego 8 tygodniowe dziecko nie chce spac w dzien?Ja rozumiem ze jego system sie zmienia ale np dzisiaj obudzil sie o 8 i nie spi do tej pory,karmir go mlekiem modyfikowanym,pije wode,nosze na rekach przytula spiewam a on na chwile zasnie i placz i tak wkoło juz go wykapalam i nic,co moze byc powodem tego?po calym dniu powinien pasc

Gość gość
taki maluszek i nie śpi? to naprawdę dziwne, zazwyczaj takie maluchy prawie cały czas śpią, idź dla świętego spokoju do lekarza niech go obejrzy

Gość gość
Mój syn był taki sam. Minęło, gdy przeszły problemy z trawieniem. Czyli w 5 miesiącu życia. Jedyne co pomagało to spacer i zmiana mleka na bebilon pepti. Też byłam wykończona i synuś jeszcze bardziej ale to minęło.

Gość violettberry
bylam wczoraj u lekarza wszystko ok jest a przeszlam tez na bebilon i lipa....

Gość gość
Może nutramigen? Albo dziecko ma wzmozone napięcie mięśni

Gość gość
Jak się wierci, to nie zabawiaj. Połóż się obok i może z tobą blisko i w ciszy zasnie.

Gość gość
Nie placze przy jedzeniu?moze refluks?

Gość gość
a spróbuj mleka Nan Pro

Gość violettberry
moze faktycznie cos z tymi miesniami a po nan pro ma zaparcia:(

Gość gość
Pediatra może pomóc. Wnm nie daje dziecku się rozluźnić. Ma zaciśnięte piąstki albo wygina się mocno na jedną stronę?

Gość violettberry
No mowie wczoraj bylam u pediatry i wszystko ok jest wg niego. No ma zacisniete ale nie zawsze,i wygina sie na prawa strone jakby sie wyciagal i za chwile placze

my mieliśmy tak samo zasypiał na rękach i jak tylko go odkładałam to się budził i mógł cały dzień nie spać.... pamiętam zasypiał tylko w wóżku lub nosidełku więc robiliśmy długie spacery....... mieliśmy stałą porę o 9 pierwsza drzemka i jak wychodziliśmy po kmarmieniu to wracaliśmy na kolejne a po południu miałam nosidło w domu .....potem kupiłam huśtawkę elektryczną i mały w niej zasypiał.... dopiero jak był większy tak coś 4 mc to nauczył się zasypiać z pieluszką.

Gość gość
droga mamo mój synek tak samo nie spał od urodzenia w dzień nigdy . początkowo nikt nie wierzył ale zapraszałam wtedy do domu i sie przekonywali:) martwiłam sie wówczas ze nie będzie się odpowiednio rozwijał o ciągłym zmęczeniu już nie wspominając... wszystko będzie ok mój mały ma dzis 5 lat i taki system spania do dziś. aha zaznaczam ze w niocy śpie minimum pełne 12 godzin(od urodzenia). i dobre słowo na koniec podobno dzieci niewiele śpiące w dzień są nad wyraz inteligentne mam tego potwierdzenie w domu warto było się przemęczyć:)

Tak jak wyżej radzą-zobacz czy nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego! Miałam to samo z synkiem.

Gość gość
Pociesze cie:)moj zaczal spac jak skonczyl 12tyg. :)