Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 latka po zatruciu grzybami walczy o życie szok

Polecane posty

Gość gość
a jak dziecko nie moze jesc ani jajka ani ziemniakow, to co? Poza tym ja kani nie zbieram. Jadam tylko prawd****i i podgrzybki, trudno sie rabnac w lesie.

Gość gość
jak nie moze jajka ani ziemniaków to moze grzyby ????? mozna dać dziecku makaron, mozna dac bułkę, naleśnika, pierogi no byle co aby się najadło...ale żeby karmić grzybami to nigdy tego nie pojmę...:( to tak jakby igrać z ogniem albo bawić się w sapera.... teraz to juz mleko się rozlało :( i niewinne dziecko cierpi katusze :( rodzice na pewno też plują sobie w brodę i nigdy sobie tego nie wybaczą :(

Gość gość
Nie slyszalas o alergii? Moj brat jest. Teraz mu w wiekszosci przeszlo ale jak byl dzieckiem nie mogl jesc prawie nic. A akura te grzyby w occie mogl. Pojmujesz?

Gość gość
wczoraj pisalam ze swojemu dwulatkowi podaje pieczarki....fakt nie w kilogramach ale tak jak w zupie czy sosie mam pieczarki to ich nie wygrzebuje wiec jak dziecko zje pol pieczarki na caly obiad to mu sie nic nie stanie, wiem ze grzyby sa ciezkostrawne dlatego wiecej nie zjada jagoda skoro piszesz, ze pieczarki to nie grzyby, w takim razie co to jest? ja zawsze myslalam ze pieczarki to grzyby z godziny pieczarkowatych no ale moge sie mylic, oswiec mnie co do wartosci odzywczych to juz ktos mnie uprzedzil i wkleil tresc wartosci odzywczych grzybow ale nie powinno sie ich jesc kilogramami tylko odrobine, dla doroslego czlowieka jest obciazenie a co dopiero dla malucha jesli chodzi o ta 4latke to dzis slyszalam w radiu ze wlasnie rodzice nie moga byc dawcami watroby bo takze jedli te grzyby ale u nich nie wystapily powazne konsekwencje tak jak u ich dziecka

Gość gość
*rodziny pieczarkowatych sorry za blad, szybko pisalam

Gość gość
Ja zbieram leśne grzybki Kania podobno jest bardzo smacznym grzybem ale ze łatwo jest ja pomylić z muchomorem sromotnikowym tak zawsze kopie lub depcze takiego okaza ... Rodzice tego dziecka tez zjedli tego muchomora ale dorosli lzej znosza zatrucia niz dzieci, dlatego nic im nie jest ale niestety nie moga teraz przez to pobrac od nich watroby do przeszczepu......Biedne malenstwo... oby znalazl sie dawca

Gość gość
Po 1: Grzybow nie wolno niszczyc w lesie, zadnych. Jest to zakazane prawnie! Po 2: Jakos nikt nie mysli o tym, ze jak znajdzie sie dawca to znaczy, ze kos umarl. Zycie za zycie. Dlaczego czyjes zycie uwazacie za mniej warte od zycia tego dziecka?

Gość gość
"bo jest tylko małą 4 - letnią dziewczynką, której wątroba nie zdołała przetrawić te grzyby nosz kuźwa, czy to takie trudne do zrozumienia" :D no raczej wątroba dorosłego też nie przetrawi muchomora. dzieciak nie zatruł się borowikami ani kurkami, czy to jest takie trudne do zrozumienia?

Gość gość
Przykro mi z tego powodu ale jakbym tak sobie brała do serca wszystkie nieszczęścia jakie się zdarzają na świecie to bym już u czubków wylądowała.

Gość typektypek
JAKIŚ CZAS TEMU PEWIEN CWEL Z PLATFORMY CWELOWSKIEJ POwiedział by dzieci karmić szawiem i mirabelkami ! A teraz mirabelki i szczaw się skończyły czas dzieci karmić muchomorami