Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to będzie

Emigracja 16 latki do Szkocji

Polecane posty

Gość Jak to będzie

Witam . Mam 18 lat i mieszkam w Szkocji . Moja dziewczyna ma 16 . Znamy się od małego . Nasze mamy chodziły razem do LO. No i jesteśmy już z dziewczyną razem 2.5 roku . Chciałbym ją ściągnąć do Szkocji . Widujemy się raz w miesiącu i jest to bardzo uporczywe. Do tego ona ma nie ciekawą sytuację w domu bo jej opiekun ją wyzywa, jej ojciec jest w wiezieniu . W sumie to nie ważne . Jej matka wyraziła zgodę na wyjazd . Tylko chciałbym sie od was dowiedzieć jak to będzie wyglądać z jej szkołą , czy będzie tu już pełnoletnia , czy nie bedzie zadnych problemów , że mieszkamy razem , ona chciała sobie dorabiać też w pracy i iść do collegu . Jak to wszystko wygląda ? Proszę o sensowne odpowiedzi .

Gość gość
18 lat i takie pytania ... zalamuje mnie glupota polskiej mlodziezy ;/

Gość bezimiennna0508
bardzo uporczywe?? :o chyba nie rozumiesz słów, których uzywasz :o

UK jest w Strefie Schengen, ale twoja dziewczyna musi mieć przynajmniej dowód osobisty, co sugeruje że zanim wyjdzie powinna ukończyć 18 lat. Przecież nie przekroczy granicy na bazie legitymacji szkolnej.

Gość gość
A o paszporcie moszniak słyszał? :O

Chłopcze widać że nie jesteś jeszcze niedojrzały.Dziweczyna musi być pełnoletnia, mieć dowów, mo i oczywiscie paszport.Teraz niech się uczy😡

Gość Chłopak się normalnie pyta
a tu oczywiście hejt jak zwykle :O Może myli słowa i nie zawsze używa prawidłowo do kontekstu, bo wiele lat mieszka za granicą, he? Najlepiej się czepić. Dzieciak martwi się o dziewczynę, zapewne ją kocha choć są młodzi i pewnie niedojrzali. Zamiast doradzić popisy polaczków, łącznie z czepianiem się stylistyki :O . Autorze, myślę, ze z jakimikolwiek decyzjami musicie zaczekać aż dziewczyna będzie pełnoletnia według prawa waszych krajów. Wtedy będzie całkowicie niezależna. Musicie też pomyślać o takich sprawach jak czy ona będzie się miała z czego utrzymać, na jakiej zasadzie prawo pobytu w Szkocji, jak z dalszą nauką. Ale to raczej powinieneś szukać info bezpośrednio w swoim kraju, nie doradzą ci w kwestiach formalnych ludzie z netu, moze lepiej poszukać informacji w instytucjach w Twoim kraju?