Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ty jedna jesteś bogata a ile bieduje w Polsce Twoje luksusy to norma za granicą

Polecane posty

Gość gość
dokladnie, tylko majac swoja dzialnosc mozna zyc na wysokim poziomie:)

Gość agawa 123
"Stalo sie tak na skutek skorumpowania naszych politykow od 1989 roku, obietnicami stolkow w UE, w zamian za zniszczenie przemyslu krajowego, duza kasa albo udzialy w firmach zagranicznych dla tych co byli u wladz. Polska biednieje, bo korporacje miedzynarodowe i UE maja specjalne fundusze do korumpowania kazdego polityka, ktory wskoczy na stolek i ich rodzin" x x z tym tez sie zgodze, to jest jedna z przyczyn podstawowych. ZAbawne, jak ludzie myslą, że Wedel to polska czekolada... a sprzedana chyba na pniu w 1989.. nie mam pojecia dlaczego ludzie głosowali na SLD, która była partia postkomunistycznych cwaniaków, co było wiadomo ze wszystko sprzedadza... Inna rzecz, ze sami sie przyczynilismy do tego, bo wiadomo, ze zawsze bedzie chetny na danie łapówki i zgarniecie czegos za bezcen obcy kapitał, nie nalezy mu na to po prostu pozwolic,

Gość gość
Gosciu -w Northamptonshire ;) No i nawet jesli 1300 zl to to samo co 1300 f - jestesmy w stanie przezyc bez debetow ;) A za te 1300 zl ( no w moim przypadku 2600 ) jestescie w stanie przezyc? Do tego my odkladamy po 200-300 funtow na konto oszczednosciowe...

Gość gość
POLKI TO DNO mowie to jako kobieta zyjaca od dziecka za granica.To co tutaj prezentujecie to normalnie dno dno i jeszcze raz dno :-O az strach czytac i czlowieka smutek ogarnia. Dorosle kobiety a jedna za druga sie przchwala kto ma lepiej .Normalnie szok :-O

Gość agawa 123
Co do biedy- to jest przede wszystkim Warszawa i reszta Polski. Róznice podobno tak duze miedzy Warszawa, a reszta kraju, ze siegaja tych miedzy Polska a krajami zachodnimi... Jest masa wsi na zad*piach, sciana wschodnia, Podkarpacie, gdzie cały dom sie utrzymuje z jednej renty czy emerytury plus sprzedazy grzybów... albo jeden facet zarabiajacy minimum trzymuje 4 -osobowa rodzine... Ci ludzie raczej nei maja internetu tzn najbiedniejsi, i nie pisza w ogóle na kafeterii... :p Albo b rzadko, np. z telefonu...

Gość gość
Z tego co zauwazylam to w Polsce zycie sie dobrze tylko tym, ktorzy maja swoja dzialalnosc gospodarcza...Mam znajoma, ktorej maz ma dzialalnosc z ojcem>>> tak a na jakich umowach i za ile zatrudnia swoich pracownikow, za miske ryzu? I co wlicza sobie w koszta dzialalnosci? Pewnie wszystko i oficjalnie nie ma zadnych zyskow...

Gość gość
Kretynko, kto sie przechwala? Ja tylko odpieram argumenty, ze w Anglii tez sie dziaduje...Wkur..a mnie, ze tak pierdzielicie na ta Anglie. Skoro tak wam zle to spitalajcie do PL. Kazdy jest kowalem swego losu. Jesli nie znacie jezyka i lapiecie kazda pracy oby "jakas byla" to nie jeczcie, ze wam zle...

Gość agawa 123
tu faktycznie sporo osob ma poziom przedszkolaka i to neizbyt ogranietego...

Gość gość
POLKI TO DNO mowie to jako kobieta zyjaca od dziecka za granica.To co tutaj prezentujecie to normalnie dno dno i jeszcze raz dno pechowiec.gif az strach czytac i czlowieka smutek ogarnia. Dorosle kobiety a jedna za druga sie przchwala kto ma lepiej .Normalnie szok pechowiec.gif>>> masz racje, ja tez omijam Polki za granica, zadnej nei wpuszcze za prog, bo to ciekawskie jak cholera, jakby wlasnego zycia nei mialo, wtraca ci sie w zycie, daje "dobre" rady, taksuje od gory do dolu, mrozac czy jak jej sie cos nie podoba i obgaduje za plecami. Jakby mogly to by do lodowki ci zagladaly. Nie potrafi to szanowac czyjejs prywatnosci i tylko sie licytuje ile kto ma aut, ile kto wydal na wesele, a ile kto ma cos tam itd. Wpierdalaja przetwrminowane parowy w domu po kryjomu jak nikt nei widzi, ale weselisko musi byc na 150 osob, na komunie corka musi wygladac jak z palacu, i licytacje i taksacje co kto ma i ile... W PL to nawet do zwyklego warzywniaka musisz sie odszczelic jak na bal...

Gość gość
Kretynka to jestes Ty a nie ja. w zyciu nie widzialam takich chorych ludzi jak tutaj.Napisalam tylko swoje zdanie i mam do tego prawo.Dno dno i jeszcze raz dno. i to sa polskie kobiety??? smiac sie chce. dobrze ze wyjechalam 25 lat temu.Dzieki Bogu.I nie, nie mieszkam w tej waszej zasranej Anglii.Sa lepsze miejsca na swiecie.

Gość gość
Anglia jest do bani. Dziwie sie ludziom, ze nadal chca tam jezdzic.

Gość gość
Dokladnie.I od razu z wyzwiskami i z morda leca.Ja sie w ogole nie przyznaje,ze urodzilam sie w Polsce bo to tylko wstyd.Wpadlam na te forum przypadkiem ale to co sie tutaj dzieje przekracza ludzkie pojecie.Zeby obycych ludzi wyzywac tak od razu na dzien dobry to jest normalnie chore.Przykro mi.

Gość gość
przesadzacie owszem w PL jest bieda.... tak jak i wszędzie ale jest naparwde masa bogatych POlaków byłam w tym roku na wkacjach na Krecie, hotel 4 gwiazdkowy, all inclusive (nie chwale się) i byłam zszokowana ilu tam jest Polaków.... mnóstwo.... pojechlaiśmy na wycieczkę na Santorini.... wszedzie słychać język polski. Z krety codziennie wylatuje kilkanaście samolotów do PL z turystami.... ludzie, naprawde jest w PL mnóstwo bogatych ludzi. Mieszkam w Krakowie.... pod miastem ze wszystkich stron budują się setki ekskluzywnych, pięknych domów....

Gość gość
mnostwo jest bardzo bogatych Polakow, bo okradaja swoich wlasnych pracownikow zatrudniajac ich na umowach smieciowych i za miske ryzu...

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Z tego co zauwazylam to w Polsce zycie sie dobrze tylko tym, ktorzy maja swoja dzialalnosc gospodarcza...Mam znajoma, ktorej maz ma dzialalnosc z ojcem>>> tak a na jakich umowach i za ile zatrudnia swoich pracownikow, za miske ryzu? I co wlicza sobie w koszta dzialalnosci? Pewnie wszystko i oficjalnie nie ma zadnych zyskow.. xxxxxxxxxxxxxx idiotko w dzialalnosci musisz wykazywac zyski i placic podatki, bo skarbowka cie scignie, nikt normalny nie chce miec kontroli na glowie, bo ZAWSZE!!!! coś zanjdą jak juz przyjda 'wiec nie zabieraj glosu o wlasnej dzial. gos, jak chuuuja wiesz w tym temacie idiotko

Gość gość
o zwrot vatu tez nikt nikt normalny!!! sie nie ubiega, 4 moich znajomych sie ubiegalo i odrazu kontrol sie zjawila i cos znależli, by kary zaplacili urzad nigdy nic ci nie da a znajdzie cis bys ty przedsiebiorco placil xxxxxxxxxxxxx ale co takie dno z kafe moze o tym wiedziec wy mylicie,ze jak ktos ma firme to ma super!!!, czasami ma, ale jesyt stres ze cie ktos p*********i do urzedu(nawet jak nie ma powodu, ze zwyklej zazdrosci), ze pracownicy ci duupe obsmaruja na miescie, bo im zawsze za malo sie placi, ile to pracownikow okrada przedsiebiorcow(i to, ci ktorzy maja calkiem dobre wyplaty - to juz chyba taka ich natura)

Gość gość
" Z tego co zauwazylam to w Polsce zycie sie dobrze tylko tym, ktorzy maja swoja dzialalnosc gospodarcza...Mam znajoma, ktorej maz ma dzialalnosc z ojcem>>> tak a na jakich umowach i za ile zatrudnia swoich pracownikow, za miske ryzu? I co wlicza sobie w koszta dzialalnosci? Pewnie wszystko i oficjalnie nie ma zadnych zyskow.. xxxxxxxxxxxxxx idiotko w dzialalnosci musisz wykazywac zyski i placic podatki, bo skarbowka cie scignie, nikt normalny nie chce miec kontroli na glowie, bo ZAWSZE!!!! coś zanjdą jak juz przyjda 'wiec nie zabieraj glosu o wlasnej dzial. gos, jak chuuuja wiesz w tym temacie idiotko" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nie ma to jak kultura wypowiedzi ty naprawde myślisz że jak kogoś zwyzywasz od idiotek itp to mu się wszytsko wyjaśni???? po takiej wypowiedzi widać tylko że ciebie to ubodło. ludzie zacznijcie sie szanować i innych a bedzie wam lepiej.