Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocilem wlasnie z wloch Ale tam bieda

Polecane posty

Gość gość

Mieszkalem pol roku pod rzymem w okolicy tego ich ringu autostradowego. Ludzie mieszkaja w jakis barakach , wsystko stare i tandetne, moze 30 lat temu to byl nowoczesny kraj teraz to sa indie. Autostrady gorsze niz ta nasza stara a4ka. Wszystko sie rozpierdala . Zero nowych inwestycji doslownie zero, tak jakby ten kraj stanal kiedys tam w miejscu i tak stoi. Samochody w rzymie gorsze niz u nas we wroclawiu czy poznaniu, ludzie lachudry, tylko w centrum duzo turystow, reszta miasta to takie specyficzne bloki i kamienice sprzed wielu lat, kupa starych motorynek i nieremontowane ulice.jestem caly czas w szoku

Gość detektyw Kolombo
dokładnie, a najgorsze jeszcze przed nimi, prędzej czy pozniej podzielą losy Grecji i Cypru

Gość gość
Może lubią stare samochody i motorynki. Ty za to masz audi na kredyt

Gość gość
mąż mój pracował we Włoszech 5 lat, wówczas nie byliśmy jeszcze małżeństwem ale do Włoch jeździłam kilka razy w roku i poznałam praktycznie całe Włochy Powiem tak - w Polsce ludzie sądzą że we Włoszech bogactwo tymczasem na południu jest bieda, nie pokazują tego w telewizji nie ma pracy, warunki a raczej urządzenie domostw, mieszkań hmm... moja prababcia mieszkała lepiej owszem są to średniowieczne miasteczka, kamienice, ale w nich panuje bieda, Włosi szukają pracy w Stanach i Francji Odwiedziłam Sycylię - cóż nieco lepiej, a w niektórych miejscach znacznie lepiej niż na południu "lądowych" Włoch kierując się na północ - bród i smród - Neapol, Salerno - takich widoków nie widzieliście i nie zobaczycie w Polsce - szczury ludzi się nie boją, poza tym jest ich tam tak dużo jak gołębi na rynku w Krakowie, a nawet więcej, nie umiem porównać Rzym jaki jest każdy widzi - bardziej europejski ze swoim klimatem natomiast północne Włochy - tak, tam można powiedzieć że Włochy to bogaty kraj, znajomi mają dom w okolicach Como, nad jeziorem o tej samej nazwie, góry, piękne widoki, jest tam cudnie!

Gość gość
Oni jeżdżą gratami po mieście a gabloty trzymają na lepsze okazje. U nas natomiast napierdala sie terenowka do pracy

Gość gość
byłam w Ostii - mówią że rządzą nią gangi... ludzie znikają nieco to miasto mnie przeraziło

Gość Kelliegh
W Stanach też bieda jak cholera

Gość 100 procentowa  babka
macie rację ja wróciłam niedawno z chorwacji , też pełno lepianek, autostrady fajne, a audi 2 letnią kupiłam za gotówę. Jednak tam jeszcze wrócę, bo mają pogodę

Gość gość
taka bieda ,to co tam robiles i za co zyles tyle czasu ?

Gość gość
bieda ale placą lepiej i tyle tam siedziales

Gość gość
bo jak już zarabiać to wolę zarabiać 1300 euro niż 1300 zł - jest różnica

Gość gość
U nas maja domy Ci ,ktorzy placą 1200 pln swoim pracownikom

Gość 100 procentowa  babka
hahaha

Gość gość
Ja bylam we wloszech 10 lat i nie dawno wrocilam do pl. Mieszkalam na poludniu i prawda jest, ze ten rejon wloch nalezy do najbiedniejszych. Owszem sa tam tez rodziny, ktorym powodzi sie dobrze i maja wypasione wille z basenami. Ale takich osob jest bardzo malo, wiekszosc to biedota, ktorej nie starcza na zycie do 1-go. Perspektywy pracy na poludniu ZADNE, poprostu pracy nie ma nawet dla wlochow nie mowiac o obcokrajowcach. Poludnie wloch bardzo zaniedbane, brud, syf, potrafia tygodniami nie wywozic smieci, bo nie maja pieniedzy! Skutek jest taki, ze po ulicach chodza szczury i robactwo! Karaluchy wielkosci dloni! To nie sa wymysly, mieszkalam tam 10 lat i z podkulonym ogonem wrocilam do pl.

Gość gość
brud ,karalucha ,ale mieszkałaś i pewnie pracowalas za wiekszą kase niz w pl

Gość gość
Chcialam jeszcze dodac, ze ktos slusznie napisal, ze oni w nic nie inwestuja, Miasto, to szare brudne kamienice, wygladajace jak slumsy. Na drogach dziury takie, ze jak jezdzisz autem to ci glowa podskakuje. Autobusy tak stare, ze u nas w pl kursowaly takie chyba z 15 lat temu! Nie bylam w pl 3 lata, teraz wrocilam, ludzie narzekaja ze w pl bieda ale tej biedy szczerze mowiac nie widac! Wszystko unowoczesnione, budynki, ulice, architerktura jak w ameryce jakiejs. Polska to przy wlochach piekny nowoczesny kraj i powiem wam, ze wiekszosc wlochow ma takie zdanie o pl (ci ktorzy nigdy nie byli), ze by im oczy z orbit wyszly.

Gość gość
Macie racje, Wlochy to kraj brudny, zaniedbany a ludzie zyja tam jakos dziwnie. Na emigracji Wlosi szpanuja ze wszystko co wloskie to takie swietne i ekskluzywne, och i ach, tymczasem po ulicach Rzymu chodza jakies biedne chude babinki w ciasnych sweterkach i wszystko sie sypie. Dziwny kraj, nieprzyjazni ludzie i ogolnie syf. Mysle, ze przyczyna jest ogolna korupcja i zle zarzadzanie. Obecnie pracuje z dwiema Wloszkami, sa to wscibskie i wredne babska.

Gość gość
Dowartosciowaliscie sie już? Ja p*****le.

Gość gość
niemniej ,jak ktos zlapie robote we wloszech to za lepszą kase niz w pl

Gość gość
Polak zawsze widzi to czego inny nie ma

Gość gość
plac św. Piotra ma sie swietnie ,turystow jak mrowek i zawsze datek wpadnie do sakwy kleru

Gość gość
Powiem wam, ze jak wrocilam niedawno po 3 latach do pl, to bylam w szoku jak wszystko sie rozwinelo! Czulam sie jakbym z jakiejs wsi zabitej dechami przyjechala do wielkiego miasta! Podam glupi przyklad z autobusami. Nie potrafilam wsiasc do autobusu, bo teraz sa u nas te nowe, ktore otwieraja sie przyciskiem, wstyd ludzie sie na mnie patrzyli jak na dziwaka. W autobusie luksus, tv z reklamami, glos ktory mowi jaki przystanek bedzie nastepny. Na przystankach elektryczne tablice z dokladna godzina autobusu. No prosze was, we wloszech nie bylo nawet zwyklej planszy z rozkladem jazdy mpk! Na autobus czekalam czasem 1,5h i nikt nie znal godziny, kiedy przyjedzie i nie mowie tu o wsi tylko u dosc duzym miesicie! Nie wspominajac o tym, ze na przystankach nawet laweczki nie uswiadczysz ani zadaszenia jak pada. A autobusy sa tak stare, ze wiecznie sie psuja i nie kursuja, nie maja klimatyzacji smierdza! To tylko jeden przyklad jaki podalam. W miescie, gdzie mieszkalam we wloszech, porownywalnie duzym z miastem skad pochodze w pl. W tym miescie we wloszech DWA hipermarkety Auchan i Ipercoop. W miescie, z ktorego pochodze w pl nawet nie jestem w stanie zliczyc ile jest takich hipermarketow podejzewam ok 15 jesli nie wiecej...

Gość gość
Polak widzi to samo co kazdy inny widzi. Moi znajomi nie-Polacy ktorzy, odwiedzili Wlochy mieli te same nie najlepsze wrazenia, wiec nie medrkuj.

Gość gość
Szok szokiem, a Polki i tak wolą włochów od Polaków.

Gość gość
A wiecie co jest najsmieszniejsze? Ze taki czlowiek jedzie do wloch za praca i im sie wydaje, ze my jestesmy jakims trzecim swiatem, ze u nas nie ma NIC. Taki wloch, ktory nigdy w pl nie byl, nie potrafi sobie nawe wyobrazic jak polska wyglada i jakie ludzie sobie chalupy stawiaja, tego nawet nie ma co porownywac do tych ich szopek taka prawda.

Gość gość
Gosciu Watykan i plac swietego Piotra napedza ekonomie Rzymu i okolic. Tubylcy zyja tam w duzej mierze dzieki turystyce.

Gość gość
Nie uogolniaj, nie kazda polka woli wlocha. Ja przyznam, ze bylam we wloszech w 2 powaznych zwiazkach z wlochem. Ale powiem wam, ze nigdy wiecej! Juz bym wolala chyba cygana czy rumuna ale nigdy wiecej wlocha! Oszusty, kretacze, zazdrosnicy i prawda jest taka, ze znajomosci z paniami ze wschodu nie traktuja powaznie.