Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocilem wlasnie z wloch Ale tam bieda

Polecane posty

Wiem o co Ci chodzi z sila nabywcza. Dlatego na obecnym etapie taka dzialalnosc mozna zakladac tylko w duzych miastach Warszawa Poznan Wroclaw Trojmiasto. Tam jest obieg pieniadza. Jezeli zakladasz kiosk w d*podolach malych na podlasiu to wiadomo ze wiecej na nim stracisz niz zyskasz. Jezeli jestes z Wroclawia to moge ci zalatwic prace w szpitalu za 2200 na reke

Gość gość
janekrys, co skończyłeś i w jakim zawodzie pracujesz?

Gość gość
lekarz na rezydenturze zarabia ponoć 1000 na rękę, a ty chcesz dać pracę historyczce za 2200?

Gość agawa 123
jestem z Poznania, miałam tu własnie kiosk, w 2001, ludzie przychodzili i pytali, czy cos jest po 30 gr... czasem nawet brali towar i uciekali bez płacenia... zle szło bo to był piaty kiosk na tym skrzywozaniu, nikt go nie chciał, ale tylko dlatego go mogłam miec, cenne punkty kazdy trzyma

Gość gość
Wybacz 5 kiosk na tej samej ulicy to jest samobójstwo. Biznesy należy otwierać właśnie w małych miejscowościach, bo jest siła nabywcza, a nie ma konkurencji.Nawet na wsiach ludzie mają teraz konkretne pieniądze

Gość gość
zaczynam medycynę. nie wiem, jakie mam perspektywy. medycyna wciąż uchodzi za najbardziej perspektywiczny kierunek, nie wiem, czy do końca słusznie.

Gość blondyna333
Może trzeba było ukończyć specjalizację, bo lekarz bez specjalizacji jest jak prawnik bez aplikacji

Raczej perspektywiczny. Na porsche cayenne, jak wspomniany przeze mnie przedsiebiorca, nie zarobisz, ale nowym audi a4 pojezdzisz. Po 10-15 latach pracy, nie bedac ordynatorem, wyciagniesz w szpitalu wojewodzkim te 10-12 tys na reke

Gość gość
prawnik to nie tylko sędzia, prokurator, adwokat, po prawie możesz być dyplomatą, doradca podatkowym, wyspecjalizować się jakiejś niszy... aplikacje są przereklamowane, brak miejsc w zawodach typowo prawniczych

Gość Manieq34
Lekarz bez specjalizacji to jak kobieta z malymi piersiami. Niby jest ale jednak nikt jej nie chce

Gość gość
ok, ale to po 10 latach od zrobienia specjalizacji, czyli będąc po 40.? to dlaczego na forach ludzie tyle piszą, o złej sytuacji lekarzy?

Gość gość
Manieq co ty, istnieja amatorzy malych piersi - Grecy. Warunkiem jednak jest bardzo duza du.pa.

Gość gość
mając 40-45 lat wyciągnę 10 tys. na rękę?

Gość agawa 123
a ty janek ja dawno skończyłes medycyne? Masz juz specjalizacje?

Gość gość
A nie piszą, że z przepracowania zmarł lekarz. W Polsce. Niedawno. Z dyżuru na dyżur

Gość gość
a od razu po 30, już po specjalizacji, ile?

Gość blondyna333
Bajki piszecie, ja jestem 5 lat po specjalizacji i na rękę mam więcej. Chyba, że zadawala was tylko praca na dyżurze. To wybaczcie

Gość gość
z lekarzami trzba zrobic jakis porządek, wyznaczyc jakis limit godzin

Gość gość
lekarz i pisze "zadawala"- hmmmmm, jakos nie po polskiemu

Gość gość
lekarze zarabiaja zdecydowanie za dużo

Gość gość
sędzia: 5 lat cięzkich studiów (żeby dostac się na aplikację sędziowską trzeba ryć więcej niż na medycynie) 5 lat aplikacji 5 tys. na rękę, czy to nie smieszne? polscy sędziowie sa na samym końcu pod wzgledem zarobków w całej europie

Gość blondyna333
Co do trudności studiów to bym polemizowała. Ale jedno jest pewne sędzia może się pomylić, bo instancyjność to zweryfikuje, lekarz na pomyłkę nie może sobie pozwolić

Gość Zarobki w pl na tle innych
ZAROBKI W PL NA TLE INNYCH KRAJÓW Polacy zarabiają jak w trzecim świecie Dość kolonializmu wołał na Węgrzech Wiktor Orban. Czas, by i u nas władza zaczęła tak samo działać. Wyliczenia, jakie pokazywał ostatnio amerykański Bloomberg nie pozostawiają złudzeń po 20 latach kapitalizmu, polski pracownik zarabia jak w trzecim świecie. W tym zestawieniu tylko ciężko pracujący Filipińczyk zarabia dziennie mniej niż Polak. Amerykański serwis finansowy Bloomberg przygotował zestawienie godzinowej stawki za pracę na podstawie średnich miesięcznych zarobków. Znalazła się w nim także Polska. Jak wypadliśmy? Według wyliczeń, polskich zarobków mogliby pozazdrościć jedynie Filipińczycy, którzy zamknęli ranking tuż za Polską na ostatnim, 30. miejscu. Nasze zarobki wydają się być żenująco niskie, gdy porównujemy je z innymi krajami. Średnia stawka godzinowa w Polsce, to ok. 25 zł. Dla porównania liderzy rankingu Szwajcarzy zarabiają średnio ponad 180 zł na godzinę. Niemcy 144 zł., a Francuzi 125 zł. Niestety blado wypadamy także na tle mniej rozwiniętych krajów. Więcej od nas zarabiają Węgrzy, Słowacy czy Czesi kolejno 28, 35,5 i 37,5 zł. na godzinę. Nasza stawka wzbudza zazdrość tylko jednego państwa wymienionego w rankingu Filipin. Tam pracownik otrzymuje średnio 7 zł za godzinę pracy. Jednak aspirując do jednego z najważniejszych państw w Europie wolelibyśmy porównywać nasze zarobki z Niemcami, czy Szwajcarami, a nie azjatyckim państwem wyspiarskim. Zestawienie zarobków według serwisu Bloomberg 1. Szwajcaria 181 zł 2. Belgia 163 zł 3. Szwecja 156 zł 4. Dania 152 zł 5. Australia 150 zł 6. Niemcy 144 zł 7. Finlandia 133 zł 8. Austria 130 zł 9. Francja 125 zł 10. Holandia 124 zł 11. Irlandia 120 zł 12. Kanada 115 zł 13. USA 112 zł 14. Japonia 111 zł 15. Włochy 107 zł 16. Wielka Brytnia 98 zł 17. Hiszpania 84 zł 18. Nowa Zelandia 77 zł 19. Singapur 76 zł 20. Izrael 63 zł 21. Grecja 61 zł 22. Argentyna 59 zł 23. Portugalia 38 zł 24. Czechy 37 zł 25. Słowacja 36 zł 26. Brazylia 35 zł 27. Estonia 32 zł 28. Węgry 28 zł 29. Polska 25 zł 30. Filipiny 7 zł