Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocilem wlasnie z wloch Ale tam bieda

Polecane posty

No napewno w brazylii jest wiecej niz w polsce. Chyba zarobki elit politycznych, nie mieszkancow

Gość gość
nie chodzi o trudnośc studiów, bo akurat w przypadku prawa duzo zalezy od uniwersytetu, np. na uw poziom jest tak niski (jak na prawo), że na 3. i 4 roku studenci moga pracować. ale są takie wydziały prawa, na ktorych życia mieć nie będziesz, chodzi o to, jak ciężko dostać się na aplikację sędziowską- dostają się tylko ludzie, ktorzy ryli 5 lat, maja świetną pamięć, inteligencję i sporo szczęścia.

Gość Zarobki w pl na tle innych
To nie moje zestawienie tylko przygotował to amerykański serwis finansowy Bloomberg

W brazylii i argentynie ludzie koty na obiad smaza pod lasem. Zobacz sobie jaki ten kraj ma pkb per capita . 2 razy mniejszy niz polska.

A ile osób w pl zarabia 25 zł na godzinę ?

a tu pewien cwel powiedział by karmić dzieci szczawiem i mirabelkami ! teraz szczaw się kończy to zaczynają karmić dzieci muchomorami !

Gość blondyna333
Wy się kierujcie jakimiś tam statystykami, ustawionymi pod konkretne osoby je zamawiające, to na pewno będziecie zakompleksieni na tle innych narodów

Gość agawa 123
wg mnie relatywnie to lekarze zarabiaja za duzo, a juz na pewno powinni miec ograniczone te godziny, zeby nie pracowali po nascie godzin- wtedy tez byłoby wiecej pracy dla innych lekarzy w szpitalu, powinien byc lepszy dostep do specjalizacji.. beznadziejnie to zarabiaja np. nauczyciele- w moim miescie na poczatek 1400 , a po 20 latach 2000, czesto maja po dwa fakultety, praca w ciezkich warunkach

Gość agawa 123
to sa własnie prawdziwe statystyki, bzdura to jest oficjalna płaca srednia krajowa, co prawie nikt jej nie widział... prawdziwa srednia krajowa to jest na reke 1500 zł

jedyna prawda w w wyżej podanych statystykach to że mamy tak niskie miejsce po względem płac

Gość agawa 123
niesiołowski powiedział, ze kiedys chodziło sie na szczaw i mirabelki, a teraz nikt tego nie je. co jest prawda, ma on racje, ja tez pamietam jak ludzie kiedys wyjadali nawet mirableki, teraz na chodnikach leza i gnija...

Gość gość
JAKI ŻAL, ludzie naprawdę macie poważny kłopot i kompleksy i chcecie się dowartościować jak to w Polsce super, a we Włoszech wszystko be i beznadzieja. Znam trochę Włochy, jeżdżę tam od kilkunastu lat, byłam w większości miast na północy i w Rzymie, mam rodzinę we Włoszech, byłam nad jeziorami Como i Garda i dużo chodziłam po Alpach i było cudownie, ich kuchnia to poezja, niestety przytyłam znacznie po jednym z pobytów. Śmiać mi się chce z tych komentarzy tutaj, naprawdę jesteście strasznie zakompleksieni ;)))))))))

Gość blondyna333
Jeśli nauczyciele pracują w ciężkich warunkach po te swoje 6 godzin dziennie, to ja chyba nie będę drążyć tematu, a osobiście nie znam nauczyciela co tyle zarabia. Wiem na pewno , byle jakie studia. nijaka praca, za to 4 miesiące w roku wolnego. Coś za coś.

Gość agawa 123
teraz na chodnikach leza i gnija... x x tzn mirabelki leza i gnija, a nei ludzie... :p

powiedział tez że nie ma kryzysu zmierzył to miara gnijących mirabelek na chodnikach

Czyli co on sugerował by głodne dzieci wygonić ze szkoły na szczaw i mirabelki ?

Moze nad como i garda, oraz w tyrolu widzisz pieniadz, ale niestety reszta tego kraju to ich antagonizm

Gość blondyna333
Jak to w Polsce bywa, to Niesiołowskiego wina, że cudze dzieci są głodne

Gość agawa 123
Wiem na pewno , byle jakie studia. nijaka praca, za to 4 miesiące w roku wolnego. Coś za coś. x x zamieniłabys swoja pensje i godziny pracy zeby zarabiac np. 2000 zł ? Chciałabym to widziec... Wolne to maja góra 2 miesiace, chyba tez nie całe.. nie wiem czy matematyka, chemia, historia, biologia to takie byle jakie studia, dla kogo innego medycyna bedzie byle jaka

Co do nauczycieli to uwazam ze dyplomowany powinien miec te 5-6 tys na reke. Ta osoba sie ksztalci, inwestuje i doszkala. W pl wreszcie powinno sie dobrze wynagradzac elite

Gość agawa 123
Czyli co on sugerował by głodne dzieci wygonić ze szkoły na szczaw i mirabelki ? x zasugerował, ze dzis juz dzieci głodujacych jest mniej, co chyba moim zdaniem jest racja. jakbym głodowała, to bym zbierała mirabelki i robiła z nich kompot...

Gość blondyna333
Wakacje 2 m-ce, ferie, święta, długie wekendy, zresztą każdy weekend, nawet wymyślili sobie święto e,n.Podejrzewam , że jeśli tyle bym pracowała co zwykły nauczyciel i z takim zaangażowaniem, a co za tym idzie i z taką renomą to właśnie tyle bym zarabiała. Tylko, że nie o to mi chodziło. Moja koleżanka uczy chemii i zarabia bardzo dobrze. Na korepetycję można dostać się do niej dopiero za rok. Ale ona nie liczy tylko na etat w niepełnym wymiarze godz. jak dla normalnego pracownika, daje z siebie trochę więcej.

szkoda że nie zasugerował że tak mało dzieci się rodzi z powodu niżu demograficznego i więcej ludzi umiera niż się rodzi ! Powinien jeszcze wspomnieć że w pierwszej połowie tego roku blisko 4 tyś ludzi po pełniło samobójstwo

Gość blondyna333
Aha, ja mogłam pojechać w tym roku na urlop, bo zamieniałam się w pracy z kolegami. Później musiałam pracować 2x12 godz.

Gość agawa 123
dzieci sie mało rodzi bo ludzie poszli po rozum do głowy, i juz sie nie mnoza jak króliki na potege... im kraj j b zamozny, tym mniej dzieci, jakbys nie wiedział.

za to w UK rodzi się więcej statystycznie poskich dzieci w porównaniu do naszego kraju

Gość gość
Żądzą POlską idioci i tu trzeba szukać przyczyn ! Mieliśmy miec zieloną wyspę ! A co mamy RYŻĄ WYSPĘ !