Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocilem wlasnie z wloch Ale tam bieda

Polecane posty

Gość blondyna333
Bo tam jest rozbudowana pomoc socjalna. To jest sposób na życie

Gość gość
Mam 29 lat skończyłem studia, pracuję niestety w małym mieście. Za moją płacę nie da się godnie żyć, a tym bardziej utrzymać rodziny. Myślę o wyjeździe za granicę bo inaczej czeka mnie samotna wegetacja! To nie ludzie nie chcą mieć dzieci. Tylko ten kraj i rząd nam nie pozwalają na to by mieć dzieci ! Stąd mamy niski przyrost ludności więcej osób umiera niż się rodzi. Dodam jeszcze, że jak tak dalej pójdzie w tym kraju zostanie nam sam element społeczny mnożący się za becikowe. Następnie wyniosą z domów nauki typu żebractwo złodziejstwo itp.

Gość Zarobki w pl na tle innych
2013-09-22 00:32:30 [zgłoś do usunięcia] blondyna333 Bo tam jest rozbudowana pomoc socjalna. To jest sposób na życie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXXXXXXX RACZEJ WARUNKI DO ŻYCIA blondynko333

Gość blondyna333
To zależy jak ty interpretujesz warunki do życia, bo w UK urodzenie dziecka oznacza pomoc socjalną sporą przez pierwszych kilka lat, a u nas to jest becikowe i jakiś skromny zasiłek z Mops-u. Ale i tak niektórzy uczyniają sobie z tego zarobek. Ale jak się nie ma nic to dobre i to. Zresztą to nie państwo temu jest winne, to rodzice są od utrzymania dzieci. Ja nie rozumiem takiej roszczeniowej postawy. Chcę mieć dzieci, to mam i wiem , że je muszę utrzymać. Nie oglądam się czy Tusk czy Niesiołowski coś mi da.

tu mamy dwie świnie winieta i rudego i oni twierdzą że nie ma kryzysu a ciągle dokręcają śrubę i mówią o zaciskaniu pasa

Dla mnie to są warunki do życia ! A nie sposób na życie bo sposobem na życie może być zbieranie puszek albo kłamanie lub okradanie ludzi jak to robią te świnie z platformy cwelowskiej

Gość blondyna333
Masz nadgodziny u kaczora

a ten co się zwie premierem jest od zapewnienia ludziom przyzwoitej pracy za pieniądze które pozwolą te dzieci utrzymać

Nie jestem za kaczorem ale rudego nie na widzę ! Mogę powiedzieć że zanim rudy się pojawił i nazwał się premierem to nie miałem problemu by znaleźć i mieć z niej satysfakcję finansową

Gość gość
JAK ŻYĆ DONALDZIE ? Pracując na umowie śmieciowej za 1200zł miesięcznie? jak za to wyżywić dzieci ? Wysłać do szkoły ? Kupić ubranie? Wysłać je na wakacyjny wypoczynek ? Potem opłacić rachunki Czynsz, prąd, woda, gaz, podatek od deszczówki, i jeszcze na emeryturę sobie uzbierać ? x DONALDZIE NIE STARCZY NAM ŻYCIA BO MUSIELIBYŚMY W TAKICH WARUNKACH PRACOWAĆ NA EMERYTURĘ DO 100 nego roku naszego życia a jak wiesz przeciętny człowiek nie żyje tak długo

Gość blondyna333
Jak dla mnie robi się za politycznie, a że rudy nie ogłosił, że zamykamy szpitale w weekendy to ja już muszę iść spać, bo jutro,oj dzisiaj do pracy. pozdrawiam

Gość gość
Moj maz jest Włochem urodzonym w Szwajcarii i tu tez mieszkamy, do Wlch to tylko turystycznie.

Gość gość
nauczyciel dyplomowany 6. tys. na rękę? naprawde uważasz, że to jakaś elita w porownaniu do sędziego czy prokuratora? litości, etat nauczyciela to 18 godzin, niech weźmie 2 etaty, a będzie zarabiał normalnie. nie można żądać bóg wie czego, pracując 18h tygodniowo

Gość gość
nauczyciele nieroby

Gość gość
nauczyciele powinni zarbiac mniej niz zarabiaja

Gość gość
potwierdzame🖐️nauczyciele lesery maja wszystkie swieta, soboty, niedziele wolne, wakacje, ferie, dlugie weekendy, pracuja po kilkanascie godz tygodniowo i ciagle im malo darmozjadom😠🖐️

Gość miszelkaaaa
Dajcie spokój nauczycielom...a słyszeliście o takim przekleństwie... bodajbys cudze dzieci uczył

Gość gość
20 godzin tygodniowo, caly etat :D

Gość wyliczenie
taaa bieda.... czy autor tematu był w Bolonii, Turynie i Mediolanie? chyba nie... Rzym pomimo, ze stolica to niejest najbotasze i najlepsze miasto do zycia, co do Neapolu- to miasto wcale nie jrst takie biedne, problem tkwi w mafii- to miasto i cały region kontroluje mafia, stad tony smieci i rozpierducha i gangsterka.

Gość Madzieńka 79
Ja mieszkam we Włoszech od lat i zarabiam 4 do 6 razy tyle co koleżanka po fachu w Polsce, a ceny prawie takie same. Fakt że tu też się pogorszyło, nie ma pracy, ale wciąż się we Włoszech o niebo lepiej żyje niż w PL, oczywiście jak się tą pracę ma. Super klimat, sympatyczni ludzie, A jeszcze jedno chciałam powiedzieć, że u w PL to trzeba pokazywać bogactwo, koniecznie, nawet kosztem kredytu, bo inaczej wyśmieją, we Włoszech nie ma takiego nastawienia. Mój facet( Włoch ) nie dba o stroje a w domu takie bogactwo ma że szczęka opada. Mógłby się ubierać jak gwiazda gdyby chciał a nosi marokiński zegarek za 10 euro i nie chce złotego który leży nieużywany. Tu nie trzeba bogactwa ubraniem pokazywać bo ludzie na to mają. Tylko biedaki po strojach czy butach oceniają. Tu się liczą domy i kasa w banku, nie łachy.

Gość mfrancesca giulietta
ja bylam na poludniu w Bari. okropnie. syf na ulicach smieci tyle jak na smietnisku. duzo cyganow ogolnie ladne budownictwo ale nie odnowione . nie ma raju i nie bedzie. jak widzialam te gangi zza rogow uliczek to mialam dosc. bieda. bieda bieda. juz nie mowie ze po 22 kobieta sie pojawia sama gdzies na dworze. zaraz pozjezdzaja sie auta. masakra normalnie.. Duzo inwestycji niedokonczonych, mieszkania a i nawet miasteczka poopuszczane. ale kocham za ten włoski i uroda poludniowych chlopcow;) dziewczyny tez ladne ale polek nie lubia

Gość gość
Tu się liczą domy i kasa w banku, nie łachy. &&&& typowe dla demokratow kasa w banku ale nie w uzyciu :) domy dla zysku ale zysk w banku :) lachy na co dzien bo po co wydawac lepiej do banku :) a zycie s*******a z dnia na dzien i robisz ciuuuulu ludzki odkladasz do banku :) bank sie bogaci toba ciuuulu ludzki ale ty ...sie cieszysz bo MASZ .....krzywe nogi jak srasz :D wniosek jeden ...do grobu ani kasy a tym bardziej banku nie zabierzesz :D

"mfrancesca giulietta ja bylam na poludniu w Bari. okropnie. syf na ulicach smieci tyle jak na smietnisku. duzo cyganow..." Jesteś tego pewna? Wielu Włochów można pomylić z cyganami. :classic_cool:

Gość gość
Ja byłem u kuzynki we Włoszech, i powiem wam tak, nawet mi sie niechce mówić. To był szok wyjeżdżając z Polski miałem obraz Włoch jako pięknego kraju, bogatego, ludzi ubranych od stóp do głów w Armaniego, Przystojnych, Pieknych, Opalonych, Imprezujących do 24 codziennie a zastałem? Szkoda mówić. Ludzie biedni, o imprezowaniu to nie ma mowy, Jakimś jedzeniu na mieście z całym szacunkiem ale to tylko w miejscowościach turystycznych reszta to syf. Faceci gorzej ubrani niż Polacy, Nieroby, Bez kultury, Im się wydaje że kobieta ma im służyć i być poddatna w łóżku, Kraj szczerze? Ładny ale te miasta Jezu to ruiny zero inwestycji u nas wszystko nowe, zadbane, nawet te miasteczka na śląsku mają jakiś ład porządek czystość a tam? Dom na domie, syf na syfie, dokookoła brud Masakra jakaś