Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocypliss

pomocy nieprzespana noc

Polecane posty

Gość pomocypliss

Jestem ptzeziebiona.mam stan podgoraczkowy,niezyt nosa i suchosc w gardle.nei spalam tej nocy ani minuty:( przeziebienie mam od piatku,ile jeszcze moge byc chora?? znacie sposoby na katar?

Gość gość
Też nie spalam , właśnie wróciłam z nocki :P

Sudafed :P Pomaga na 2-4godziny. Ja od 2-3tyg mam co jakiś czas stan podgorączkowy, katary itp i mnei rozkłada...teraz też mnie szlag trafia. A nie mogę sobie z tym poradzić.

Gość pomocypliss
ja też zazdroszcze.nie mam na nic sił a nie zasne..

Gość nielubiana w pracy
Wiesz co? Ja pracowalam na nockach i nie moglam spac, bo wiadomo organizm sie przestawia. Odkrylam, ze nie spie, bo stresuje sie samym tym faktem. Poloz sie, rozluznij, pewnie masz dzisiaj wolne, wiec nie martw sie, po prostu sie odprez i pomysl o czyms przyjemnym, pomysl, ze cale Twoje cialo sie odpreza. U mnie podzialalalo

Krople do nosa są pomocne, przynajmniej łagodzą trochę. Ja teraz brałam ibuprom zatoki i nos przystopował w końcu (tam jest ten środek co w tych wszystkich lekach na katar). A na sen...niektóre przecialergiczne działają bardzo nasennie jak nie masz nic innego pod ręką. ­ ja bym smacznie spała...ale o 4:25 musiałam wstawać. I byłam zdziwiona jak dużo ludzi na mieście jest o 5:15 rano w niedzielę.

Gość gość
krople do nosa są pomocne, z nimi katar trwa góra 7 dni bez nich aż do tygodnia :) a tak serio, krople stosowane w nadmiarze drażnią śluzówkę nosa wywołując.. katar :D na przeziębienie jest bardzo prosty sposób, wygrzać się tak by aż pływać w pocie. np. przygotować łózko, napoje przy nim, dużo i też ciepłe w termosie, gruba kołdra koce itp. bieliznę na zmianę przy nim. wygrzać stopy w bardzo gorącej wodzie z solą, aspiryna lub napar z lipy i do łóżka. wychodzić spod kołdry tylko do ubikacji najlepiej przykryta kocem. ma się z ciebie lać. dobra też jest sauna i do łóżka. jeden dzień i po przeziębieniu :)

Gość pomocypliss
noo.ale mnie meczy samo lezenie w lozku.cieknie z nosa,co chwile trzeba siegać po husteczki,krople,masc na podrazniona skore nosa,jakis sprey do gardłą bo mam wysuszone.tragedia

Gość gość
to sa jakies specjalne spreje na wysuszone gardlo? mozesz podac nazwe? mnie czesto w nocy dopada i co chwila musze załyczyc, ale to na krotka chwile pomaga.

Gość pomocypliss
hasco sept ale to tez srednio pomaga.lekarz mowil zeby pic duzo goracej herbaty z miodem ale nie mam miodu