Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolka21

Jak go przekonać do oświadczyn

Polecane posty

Gość Lolka21

Może Wy mi coś doradzicie, bo nie wiem co powinnam zrobić. Mam 21lat, mój chłopak 25, od 1.5roku mieszkamy razem a jesteśmy parą już 6,5roku. Ja studiuje i pracuje dorywczo,on ma stałą pracę, dobrze zarabia. Mieszkamy w swoim mieszkaniu (w sensie nie wynajmujemy) starcza nam na wszystko, nasza sytuacja finansowa jest dobra. Ja bardzo bym chciała żeby się oświadczył. Ze slubem moge poczekać jakies 2-3 lata od zaręczyn, ale chciałabym zeby w końcu się zdeklarował. Boje się ze poprostu się przyzwyczaił i nie widzi potrzeby zeby się zaręczyć. Ja marzę o białej sukni, o tych magicznych chwilach. Za karzdym razem gdy widzimy się z ego rodziną lub moją pada pytanie kiedy sie w końcu zaręczymy i ja wtedy mówie ze to nie do mnie pytanie i zawsze to rozchodzi się po kościach. Czasem myśle ze to już, że się zdecydował, byliśmy rok temu na wakacjach, przymierzałam pierścionki i nawet zainteresowało go jaki mam rozmiar, ale oczywiście nic z tego nie wynikło. Bardzo go kocham i wiem ze on mnie też. I wcale nie myśle ze bedzie mi wierniejszy będąc moim mężem, bardziej chodzi mi o deklaracje, że chce mnie dla siebie. Prosze o rade, mam odpuścić? czy naciśkac?

Gość Akademia Pana Kleksa
oswiadczam ze na lancuchu trzyma sie najwyzej psy a na sile to sie gwozdzie wbija wolny zwiazek ma mase zalet i jedna wade nigdy nie wiadomo komu z brzega

Gość gość
jesli juz z nim mieszkasz od 1,5 to nie licz na slub. on juz ma od ciebie wszystko co chcial.

Gość gość
dla mnie to jest żałosne przekonywać , faceta do oświadczyn to powinna być jego wola i chęć :P

Gość leenka85
"jesli juz z nim mieszkasz od 1,5 to nie licz na slub. on juz ma od ciebie wszystko co chcial." A co to ma do rzeczy? Mnie oświadczył się po trzech latach wspólnego mieszkania :) Ale ja nie naciskałam, wręcz wzdrygałam się na każdą wzmiankę o małżeństwie, bo chciałam najpierw skończyć studia, a poza tym wydawało mi się, że za młoda jestem na ślub :) Ale w końcu mu uległam i nie żałuję :P