Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Gość gościówa 22
Może i ja się dołączę ?? Może na wstępie powiem coś o sobie - Jestem 22 letnią mężatką, mam już wspaniałą 19-sto miesięczną córeczkę no i stwierdziliśmy z mężem, że kolej na 2 :) póki co jestem po @. Teraz zaczynamy 4 cykl starań ;/ Kurcze w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu a teraz takie z lekka zdziwienie :( No ale nic... próbujemy dalej :-)

Gość Eyeque
Witajcie:). Ale się tu robi towarzysko :). Wieczorem muszę nadrobić zaległości. --- Ja też czekam na Wasze testy. Ciekawa jestem bardzo, kiedy padnie pierwsze: "są dwie kreski!!" :) --- Ja idę jutro do lekarza. Niech sprawdzi, czy wszystko jest w porządku, bo ja już zaczynam się martwić, że tego okresu nie ma. Dzisiaj mija równe 6 tygodni od zabiegu, a lekarka powiedziała mi, że do 4 powinnam dostać @. Zobaczymy. Naprawdę, dawno już nie oczekiwałam miesiączki z taką niecierpliwością. Do wieczora:)

odebralam wyniki potrzebne do zabiegu na piatek i mam troszke za duzo potasu norma jest do 5,1 a ja mam 5,5. to chyba nic zlego co?

Gość kasiakasia86
Kasiula ja chyba zatestuję jak wytrzymam do 40 dnia c już w swojej karierze starań ( w styczniu minie 2 lata ) było tak że poszłam do ubikacji zrobiłam test i co ..negatywny więc wstaje podcieram się a tu co ....@ miałam tak już 2 razy..a puki co sutki przestały byś wrażliwe jak leżę spokojnie to w brzuchu mam tak właśnie jakby się @ zbliżał ale o dziwo mam jakiś przypływ energii to zrobiłam obiad i pizzę i ciasto z kremem upiekłam i tak jakoś mogłabym jeszcze coś powyczyniać nie wiem poczekamy zobaczymy pa

Gość kasiakasia86
A wiecie co jeszcze o coś zapytam nigdy tak nie mialam ale od ok 10 dni mam taki kremowy-białawy śluz o konsystencji balsamu do ciała nie jest go dużo przeważnie po badaniu szyjki mam taki na palcach. co myślicie..zaznaczam że nic mnie nie boli ani nie swedzi troszkę swędziało przez 2 dni i tyle

Gość Jona2
Kasiakasia taki śluz to podobno może być objaw ciąży, ale nie wszystkie go mają. Ja przy pierwszej ciąży nie miałam...

Gość kasiula1234
Cześć dziewczynki :) ale tu wesoło :) coraz więcej nas !!! Oby jak najwięcej dobrych wiadomości !!! Eyeque dobry pomysł z tym lekarzem, mam nadzieje że zrobi ci usg, będziesz przynajmniej wiedziała w której części cyklu jesteś. Ewentualnie może da ci coś na wywołanie @ bo przecież coś długo się nie pojawia. A najlepszy numer będzie jak pójdziesz a lekarka Ci powie że ciąża :) I tego ci życzę !!! Mnie przestał brzuch boleć, za to cycki mnie swędzą :P zabawne ale prawdziwe:) chodzę i się drapie :Pheheh tak to ja nigdy nie miałam przed @. Jak to stwierdził dzisiaj mój mąż - "ty to chyba w ciąży jesteś" oby to były prorocze słowa :) kasia ale masz powera :) ja właśnie skończyłam pomidorki wkładać :) lecę robić kolacje !!! Odezwę się jeszcze!!!

kasiaka - ja czytalam ze taki sluz to wlasnie oznaki ciazy sa. wiec moze moze :-):-) sie udalo

kaska mnie na ojres tez swedza piersi. wtedy maz jest zadowolony bo pozwalam mu je lekko drapac:-):-)

Gość sliwkawkopmpocie
ja jestem....

sliwkawkompocie- jak minal ci dzien? ja nie mam do niczego glowy mysle tylko o piatku. i mam coraz wiekszego stracha

Gość beatka26
Hej dziewczyny ja tez mam taki sluz i dzis 29 dc , w tym cyklu staralismy sie zclo robilam z rana tes i negatywny ale okres sie ejszcze nie pojawil caly czas czekam;( wsumie to sie nie nastawiam choc od owulacji nie minelo 2 tygodnie nawet wiec moze test zrobilam za szybko sama nie wiem

Gość beatka26
28 dni zawsze mialam regularnie ale na okre smi sie wcale nie zapowiada brzuch mnie nawet nie boli a zawsze bilal mnie dzien dw adni przed a tu nic i zawsze cera sie pogarszala na kilka d ni przed zawsze odkad pamietam a tu na odwroc cera sie polepszyla jak nigdy

beatka- test wyszedl negatywny to moim zdaniem ciazy nie ma. a moze ci sie wydluzy cykl przez to ze biezesz tabletki. jak napisalas pierwszy cykl wiec moze sie wsztstko zmienilo.

Gość sliwkawkopmpocie
Ja sie skupiam na przeprowadzce i czekam na meza. Jutro montuja mi drzwi wejsciowe (miały być w ciągu miesiąca a wyszły prawie 2), poza tym dowiedziałam się, że piec co, też przyjdzie z opóźnieniem. A wracając do starań, to zastanawiam się nad wizytą u endokrynologa albo zmianą ginekologa. Wprawdzie mój ginekolog jest najlepszy w okolicy, ale to nie jest specjalista od leczenia niepłodności.

sliwka powiem ci ze dwa lata chodzilam do ginekologow i wsztscy mowili mi ze jest ok starac sie mamy i zajde. dopiero teraz pojechalam do endokrynologa i on na dzien dobry po wysluchaniu mnie powiedzial pomoge pani. strasznie mnie to ucieszylo. dal skierowanie na badania hormonalne wkoncu i zobaczymy wizyte mam 07 pazdziernika. wiec kochana idz do endo i zobacztsz co on ci powie

Gość kasiula1234
hej laski :) Tak sobie czytam i czytam ten topik...Agnes Ty to jesteś baba z jajem, konkretna i na temat :) a takich ludzi cenie...nie pozwalasz nikomu bujać w obłokach i roić sobie objawów, szybko rozwiewasz nasze wątpliwości...ściągasz nas z chmur na ziemie...i DOBRZE...bo i upadek mniej bolesny... Wiesz że ja też miałam zabieg na łękotkę? Nie bój się...sam zabieg to pikuś, gorzej z rehabilitacją...:(

kasiula - z nieba mi spadlas. prosze opisz jak to wyglada. tzn. jak juz jestes po zabiegu? mocno noga boli? znieczulenie bede miala w kregoslup wiec po bede lezec. dlugo trwa zabieg? lekarz mowil ze miesiac o kulach potem o jednej. dzieki za komplementy. duzo testow zrobilam co miesiac mialam nadzieje sluz taki i owaki wiec sama rozumiesz nie ma co sobie wmawiac.

Gość kasiula1234
agnes my też się długo staramy o dziecko (podobnie jak Ty) więc wiem jak to jest...co miesiąc mogłabym pisać "powieść o straconych złudzeniach" :P Co do zabiegu, ja miałam pełną narkoze, operacja trwała 2,5 godz, ale to dlatego że miałam jeszcze zszywane wiązadła boczne...:( po zabiegu jesteś na prochach więc luz, bolały mnie tylko dreny w stawie kolanowym ale nie jakoś tragicznie. Miałam łuskę gipsową ok 2 tyg, a potem kule i rehabilitacja. Masaże wodne, ręczne i ćwiczenia z rehabilitantem, dość bolesne, bo dużo mi robił na siłe. Ale nie wiem jakby się to skończyło gdyby nie on. Kolano sztywne miałam i tylko do kąta prostego potrafiłam zgiąć.Więc szło na siłe:( Poza tym noga jak patyk, przed zabiegiem 2 m-ce w gipsie mnie trzymali i mięsnie zanikły. To prawda najpierw o dwóch kulach, póżniej o jednej, dla utrudnienia kula po stronie zdrowej nogi. w czerwcu na początku zabieg, we wrześniu porzuciłam kule całkowicie. A powiedz mi kochana będziesz miała artroskopie? czy otwierają całe kolano?

kasiula- artroskopie mialam w kwietniu zrobiona. lekarz mi powiedzial ze zadnego gipsu ani nic z tych rzeczy nie bede miala. zmartwilas mnie ze tak dlugo trwala operacja.

Gość kasiula1234
kochana ja nie wiem ile bedzie u ciebie trwała. Piszę tylko że u mnie tak było, bo miałam wiązadła boczne przerwane + łękotka. Poza tym gdyby miało to trwać tyle samo u Ciebie, to nie sądzisz że podaliby Ci wtedy znieczulenie ogólne?Za długi zabieg na znieczulenie w kręgosłup-tak myślę. Łuskę gipsową (to taki otwarty gips) po zabiegu miałam jakieś 2 tyg, dopóki szwów nie zdjęli, a potem opaska elastyczna i ćwiczenia. Będzie dobrze...nie taki diabeł straszny !!! Ja przeżyłam, to Ty też przeżyjesz !!!!

kasiula- ja moze zle napisalam ze sie zmartwilam bardziej zszokowalam ze tyle czasu. nooo u mnie napewno nie bedzie dluzej niz pol godziny pewnie. artroskopia trwala zaledwie 15minut. napewno bedzie dobrze musi byc:-) , ale i tak mam stracha. jeszcze mam okres na szczescie bardzo lekki.

Gość kasiula1234
Wiadomo że strach jest...ale na pewno wszystko dobrze będzie. :)Mówię Ci sam zabieg to pestka, czuć nic nie będziesz, a potem cie naszprycują prochami i najgorsze minie...Będę myślami z Tobą...:)

czesc Mala Nadzieja mi w sumie na niczym dzisiaj ciekawym. a gdzie pracujesz? czym sie zajmujesz?

Gość kasiula1234
hej małanadzieja:) no szybko minął...:)zaraz lecę pod prysznic i spać, bo jutro znowu trzeba wstać o świcie:) na szczęście mam wolne....ale i tak tyle rzeczy do zrobienia...nie posiedzę, nie odpocznę tylko nadrabiam w czasie wolnym:) jutro mam zamiar się wziąć za sok z aronii...zobaczymy...

Pracuje jako "pracownik obslugi klienta " nic ciekawego. Nie ma o czym pisac. Myslalam ze moze juz dzis padnie informacja o pierwszych dwoch kreseczkach