Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Zyczliwa - daj nam koniecznie znac co powiedzial lekarz MN - mi lekarz mowil ze paracetamol mozna brac w ciazy. Moze warto wziasc choc jeden?? Juz 3 dzien sie tak meczysz

Bullitko wiem ze mozna brac. Ale jakos tak niechce. Przynajmniej przez ten pierwszy trymestr. W ciazy z Nadia bralam paracetamol na bol zeba. Pomagal niewiele

Cześć! Fajnie że już trochę więcej piszecie tutaj :) Mam chyba dzisiaj jakiś gorszy dzień.. pogoda do bani, głowa mnie boli i chyba odczuwam już nadchodzącą@ , w nocy spać nie mogłam ah jak ja tego nie cierpię..! Zaraz pościel zdejmę, trochę prania jeszcze mam a od jutra prasuję jak wszystko poschnie, sprzątania od groma jest ale teściowa ma od jutra wolne to pomoże.. jutro mam też fryzjerkę-wracam do ciemnego koloru oby wyszedł!!!! ;) Miłego dnia! Bullitka czekamy na info!

MN - no zrob jak uwazasz. Ale jesli to od zatok to samo nie przejdzie. Betka - a kiedy ma byc okres??

Wlasnie do mnie tesciowa dzwonila i sie spytala czy moze isc ze mna na badania bo wie ze ja sie boje a moj maz ma 2 zmiane no i by tez chciala zobaczyc dzieciaczki . Kochana nie ?? Ciesze sie ze nie musze isc sama

Bullitka to super:) Fajną masz teściową. U mnie w rodzinie jakoś nikt nie kwapi się żeby ze mną gdzieś iść czy jechać. Oczywiście wszyscy się cieszą z dziecka ale sama wszędzie muszę chodzić i jeździć. Mąż też zawsze w pracy. Wszystko będzie dobrze:) Trzymam kciuki:)

Wracam na posterunek :) Otoz moja rana goi się książkowo :D A co do bolu to lekarz powiedzial mi tak: 'Pani , no przeciez mowilem pani, ze bedzie pania bardzo bolalo. Chyba za maly bol sobie pani wyobrazila'. :D :D :D No upadlam. Dostalam dalej antybiotyk, do niedzieli wieczorem mam brac, no i niestety zwiekszyl mi dawke lekow. Nie mam brac czesciej, ale wiecej. Z***biscie, jak mysle o tym przelykaniu to masakra. A teraz kazda z Was niech stanie przed lustrem i zobaczy na swoja szyję. Wiem, ze kazda ma inna dlugosc, hehe, ale! Mam rane w gardle az do samego dołu szyi. Niezle co? W koncu leze z powrotem. Jeszcze baba do mnie w przychodni (bo dzis bylam gdzies indziej niz na poczatku, bo on w rozne dni w roznych klinikach przyjmuje) w recepji mowi tak: 100 zł. Ja mowie za co? A ona do mnie 'za wizyte'. Mowie sobie chyba pani sobie jaja robi :D Oczywiscie nie zaplacilam, nie to, zebym zalowala czy cos, ale umawialam sie z lekarzem, ze w ramach tych 4 tys mam od razu wszystkie wizyty kontrolne w cenie. Wiec baba zrobila taka mine, ze masakra :p Mowie do niej 'Moze sie pani pospieszy bo ja za bardzo stac nie moge albo niech pani mi da swoje krzeslo ja usiade a pani se postoi ten czas'. Normalnie tak mi zadzialala na nerwy ze szok :D Chyba dochodze do siebie, hehe :p No niestety dalej boli, ale tak ma byc :( Jeszcze w tydzien mam brac leki w takich dawkach a potem powoli odstawiac po kolei i patzrec czy dalej boli. To rwanie i szczekoscisk i dretwienie jezyka jest prawidlowa reakcja, ponoc taki wlasnie ma byc bol, doktor powiedzial ze no niestety jestem w tej grupie ludzie ktorcyh takie rzeczy dluzej i bardziej bola.

Neska - ze mna zawsze wszedzie maz chodzi , byl przy kazdym badaniu nawet dopochwowym,przy punkcji no zawsze byl ze mna i nastepne badania tez mamytak ustalone zeby jemu pasowalo no ale na dzis nie dalo rady. A tesciowa sama sie zaoferowala wiec dla mnie to lepiej. A powiedz ile takie badanie trwa?

Daisy - no widzisz, wiem ze to zadne pocieszenie no ale masz swiadomosc ze wszystko sie goi ksiazkowo. Ciesze sie bardzo . Jsk masz zwiekszona dawke to dobrze , moze bardziej pomoze. Niech sie daldj tak goi ksiazkowo :)

Daisy no to tylko się cieszyć że wszystko jest książkowo:) Bullitka z 15, 20 minut z rozmową. Najpierw miałam usg i Pani doktor omawiała każdą część ciała maluszka, a potem jeszcze ogólnie mówiła co i jak. Powtarzam że to usg to super wydarzenie. Buzia sama mi się śmiałą jak Pani doktor stukała mi w brzuch a ten gagatek się odwracał:) Będziesz bardzo miło to wspominać:)

Betka widzę że energia dalej Cię nie opuszcza:) Tylko uważaj na siebie. Daj znać jak kolor włosów wyszedł:)

Dzięki dziewczyny ! Antosia dzisiaj bez gorączki w końcu ! :-) I odnoszę wrażenie, że wszystko jej się "luzuje", bo kaszel ma bardzo mokry . Dzisiejsza noc była tragedią :-/ bez gorączki ale jednak do tej 2-3 nie spała. Kaszel ją dusił strasznie . Będzie dobrze ! Musi być:-) No a mi się wydaje właśnie że mam zatoki zawalone. Jak uda mi się coś wysmarkać to ma kolor żółty. Dosłownie sama ropa :-/ Zobaczę jeszcze 2-3 dni jak lepiej nie będzie to wybiorę się do lekarza. M też się coś skarży, że w klatce go boli jak kaszle. Ehhhh cholerstwo się przyplątało . . Życzliwa kochana nie zapalenie płuc ale oskrzeli ma . Także tragedii aż takiej nie ma . A Karlocia ma wciąż przepuklinę pępkową tak? Moja siostrzenica też miała ale kilka razy miała zaklejone tym plasterkiem i wszystko na szczęście przeszło . Mam nadzieję, że u was też będzie ok ! . Daisy ty to jesteś wyszczekana ha ha. Ja jak ktoś mnie w****i to przeważnie wychodzę bez słowa, zależy od dnia bo czasami ostro nabluzgam :-D . Małanadzieja, a ty też masz zatkany nos? Czy po prostu wnioskujesz że to zatoki po bólu głowy? . Bullitka masz super teściową ! Ja na swoją też nie narzekam chociaż czasami nieźle zajdzie za skórę :-) Kilka dni temu przeglądałam ciuszki jakie dostałam i patrzyłam co tam mam uniwersalnego ( bo to po Tośce i jej kuzynce) no i mówię, że jest tego niewiele. Zaledwie kilka par body.A ona na to " wy sobie za dużo wymyślacie" ha ha jebłam z m , bo mówiłam mu, że jego mama tak zareaguje . Ubiorę synka w różowe ciuszki, sukienki, sweterki i do tego prawie wszystko w koroneczki :-D ha ha A co tam ! . Betka a ty jak samopoczucie?> Widać że już lepiej skoro tak się rwiesz do roboty :-) . U nas jeszcze większy burdel , a myślałam że gorzej już nie może być. Jestem wściekła i chce mi się dosłownie ryczeć ! Nie mam póki co swojego kąta żeby w spokoju poskładować wszystkie rzeczy. Jedno dobre , że moje okulary się znalazły ! jestem przeszczęśliwa teraz ! :)

Neska ja też uwielbiam chodzić do gin i patrzeć jak mały szkrab się rozwija :-) Uczucie piękne i nie do opisania :-D . Aaaa ja też idę w końcu jutro do fryzjera ! :-)

Gościówa to dobre wieści o Tosi przynosisz:) Super:) Ty bidulko też się oszczędzaj żeby Cię to choróbsko na dobre nie wzięło. A remonty to naprawdę wkurzają. Wiem jak to jest. Widzę że wszystkie do fryzjera lgną przed świętami i robią się na bóstwo:) Bullitka już była, dzisiaj Betka, chyba Joanne też mówiła że się farbowała:) Ty jutro a ja w piątek:)

A ja jak wcześniej nie za bardzo do ginekologów lubiłam chodzić tak teraz mogłabym co tydzień:) Żeby tylko tą kruszynkę obejrzeć. Któraś z dziewczyn pisała że wszystkie tu mamy bzika na punkcie ciąży i niemowlaków to miała rację:)

Neska ja już u fryzjera nie była ho ho ! Zawsze albo sama się farbowała albo koleżanka fryzjerka. Ja ogólnie nie jestem nigdy zadowolona jak wrócę od fryzjera :-D Odkąd moja fryzjerka poszła na L4 z powodu operaacji na kręgosłup nie byłam w tym salonie.Zobaczymy co tam za nowy skarb mają

Ja mam swoja ukochaną fryzjerkę od kilku lat i mimo że dojeżdżam do niej 30 km to póki co nie opuszczę jej:-D

Neska - 20 minut to nie tak dlugo. Ja sie tylko martwie zeby bylo wszystko dobrze. A wlosy to juz mialam takie odrosty a przy blondach to widac strasznie . No ale wytrzymalam do tych 3 miesiecy. Gosciowa - to super ze juz goraczki nie ma. :). Ty tez uwazaj na siebie bo masz malego pilkaza pod sercem a woadomo ze co mama czuje to on tez :) Ide dziewczyny. Tak strasznie sie boje ...

Daisy super że wszystko dobrze się goi! Oby szybciej i mniej boleśnie!! Gościówa uważaj na siebie i extra że Tosia już lepiej! Wygońcie to choróbsko z domu szybko! A ja dziś nie mam siły, coś słabo się czuję.. dużo nie zrobiłam.. zjadłam właśnie obiad i już zgaga mnie dopada-chyba od leków bo prawie codziennie mi dokucza.. :/ zaraz chyba ranigast zjem bo tylko on mi pomaga.. a fryza mam jutro :) no i trochę się boję.. szkoda mi trochę mojego blondu ale męczę się w nim-wolę swoje ciemne włosy i sama będę sobie je farbować-tylko ten pierwszy raz zrobi mi to fryzjerka, potem będę tylko podcinać a resztę sama ;)

Bullitka i co? U jak? Super że z Maluszkami naszych Mamusiek wszystko lux :)

Wrocilam. Jak jak sie spodziewalam to nic nie wiem dopiero za 2 dni mi wysla list do domu. Bo musza najpierw w laboratorium razem z wynikami krwi wszystko policzyc i wtedy wyjdzie jaka jest szansa ze dzieci sa zdrowe czy tez nie. Wiec kolejne 2 dni stresu. A dzieci maja juz 5.5 cm , oboje .

Bullitka będzie wszystko dobrze ! Nic się nie denerwuj kochana. Dawaj zdjęcia , bo ciocia Ania doczekać się nie może aż zobaczy te dwa małe cuda :-D

Bullitka a jak robiono Ci usg to nic lekarz nie mówił? Ile wynosi przezierność karkowa, jaka jest pępowina, czy wszystkie narządy są? Itd.?

Neska - no mowila ze ona nie wie bo ona jest tylko od usg zeby zrobic i ze to trzeba wyslac do laboratorium i oni z krwia musza porownac. A pokazala mi tylko raczki, nozki i serduszko. I tez ten kark ale to wszystko trzeba w laboratorium wyliczyc. Gosciowa - zaraz wysle zdjecia. Tylko ten dolny wogole nie chcial sie dac sfotografowac.

Widocznie u Ciebie w Holandii jest głownie pod uwagę brany wynik z krwi. Ja miałam na usg podaną już przezierność karkową która wynosiła 1,7 i z tego obliczyła jakie jest prawdopodobieństwo chorób typu zespół downa itp. Miałam sprawdzane serduszko, mózg, żołądek, pęcherz moczowy, kość nosowa, udową itp. Myślałam że u Ciebie jest tak samo.

Gość gość
Bullitka - super :) Sorki dziewczyny ze sie nie odzywam ale jestem zamulona na maksa :/ Daisy

Neska - no to ja tak nie mialam :(. Mi powiedzieli ze to jest kombinacja z krwia. Ze krew to pierwsza cxesc a te przezornosc karkowa to jest druga czesc. I jakie wyszlo u ciebie prawdopodobienstwo?? Daisy - kuruj sie kochana