Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lekarz nie respektuje zaświadczenia do cc co robić

Polecane posty

Gość gość

Lekarz do którego chodzę pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Przedstawiłam mu zaświadczenie o tokofobii od psychiatry, że panicznie boję się porodu naturalnego, że lęk mnie paraliżuje i nie jestem w stanie myśleć racjonalnie gdy chwyci mnie atak paniki, do tego wcześniejszą ciążę poroniłam i to nasiliło we mnie strach o dziecko. Psychiatra napisał, że sprawia to że nie jestem w stanie urodzić naturalnie, a lekarz to olał. Powiedział że dla niego to nie wskazanie do cc i będę rodzić naturalnie. Wkurzyłam się strasznie bo chodzę do niego całą ciążę prywatnie, zna mój przypadek i tak postępuje, ba nawet próbowałam wynegocjować u niego to cc za kase ale on jest na nie że ma być sn i już. doszło do tego że będę zmuszona jechać 200 km do kliniki w białym stoku na cc na życzenie.

Gość gość
chyba raczej Białymstoku, nie masz bliżej żadnego szpitala?

Gość gość
Olał to bo wskazanie ze względów psychicznych to każdy może załatwić. Skoro tak bardzo zalezy ci na zdrowiu dziecka to chyba wiesz, że poród sn jest korzystniejszy dla malucha :)

Gość juz nie popadajcie w skrajnosc
otoz to nie jedna kombinatorka juz miala zasw od psychiatry, bo tego niby nie da sie podwazyc:) idz do prywatnej kliniki i 0 problemu:)

Gość gość
napewno korzystniejszy jak matka spaniukuje nie bedzie wiedziala co robic i dziecko przyduszone sie urodzi

Gość gość
Tokofobia to wymysl.ja mialam zswiadczenie.tez sie balam itd..a urodzilam nturlnie i baaaaa to byl najwspanialszy dzien mojego zycia.nie martw sie i porod nie jest taki straszny jak myslisz.to magia

Gość gość
hahaha magia, padlam:) czary mary i plum, dzieciak jest na zewnatrz:) nie slyszalam wiekszej bzdury. rodzic mozna i 36h. sama jestem mama i porod wspominam dosc dobrze, mowia,ze bol sie zapomina,ja pamietam, kazdy moment. nie ejst to przyjemne. da sie przezyc. tez sie balam, paniczznie. a dalam rade:) pomeczlam sie chyba 5h i na 3 dzien wracalam do domu,a laska,ktora ze mna lezala po cesarce lezala dalej. nie, jakbym drugi raz byla w ciazy, rodzenie sn.

Gość gość
a ja mialam ustawione cc i drugi raz tez chce cc

Gość tego zaswiadczenia nie mozna
podwazyc gdyz jest wystawiane przez innego lekarza. Ja bym sie na twoim miejscu wkurzyla i zglosila to gdzie trzeba. Ze wzgledow oszczednosciowych juz robia co chca lekarze. Mojej kolezance tez nie uznali od okulisty zaswiadczenia i teraz jest prawie niewidoma:O Ja od poczatku wiedzialam, ze nie urodze sn, bo to nie dla mnie i nie mialam problemow z cesarka. A co do tego, ze porod to magia to wybacz, ale od kiedy ludzka fizjologia jest magiczna? No chyba, ze dla jakiegos nieuka ktory nie ma o niej pojecia. A juz nazywanie pekajacej pochwy, odbytu i robienia pod siebie magia to naprawde zalosne.

Gość gość
Dzis mowiono o tym w tv,ze szpitale nie maja pieniedzy na zatrudnianie anastezjologa i dodatkowej pielegniarki,zeby robic cc na zyczenie,ale mozna sobie wykupic cc.

Gość gość
w Bialym cc 4tys kosztuje

Gość gość
Współczuję, że masz takie lęki przed porodem SN, na pewno nie jest to przyjemne doświadczenie bo jest ból i krew i inne rzeczy, ale gorsze jest od porodu SN borowanie zębów moim zdaniem :) , sama rodziłam SN i niebawem znowu będę rodzić i choć straszą mnie CC bo dziecko nie jest ułożone jak trzeba to co ma być to będzie, wolę osobiście poród SN ale nie chcę mieć CC ale co ma być to będzie, ja bym na Twoim miejscu przynajmniej spróbowała rodzić SN, nie wiem ile razy poroniłaś ale ja mam za sobą 3 poronienia i mimo to lekarze nie widzą wskazań do CC i dzięki Bogu :) nie ma co popadać w paranoję, że jak się poroniło 1-2 razy to ciąza zagrożona, jeśli wszystko podczas ciązy przebiega prawidłowo to czego się bac???