Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci usiadly dopiero po dziewiątym miesiącu

Polecane posty

Gość gość
Lalka sralka ty to nawet sama siebie nie umiesz zacytowac :) o interpretacji wlasnego wpisu nie wspomne. Jak byk napisane "no nie..moja miala 4 m-ce jak zaczela siadac/podciagala sie za palce..." jesli chcialas poprawic sobie humor kosztem zmartwionej autorki to zapewne wyszlo odwrotnie. Nie tylko jej poprawilas humor:) I tu nie chodzi o fakt, ze 6 miesieczne dziecko nie umie samo usiasc bo sama jestem mama dziecka ktore usiadlo majac 5 m-cycy. Chodzi o fakt w jaki prymitywny sposob to napisalas , jak nieudolnie bronilas swoich" racji " I jak bardzo racji nie mialas :) Autorko jezeli lekarz nie widzi zastrzezen to nie ma sie czym martwic. Dzieci rozwijaja sie naprawde roznie. Siostry corka usiadla miala 11 miesiecy, wstala jak miala 13 ,teraz ma 5 Iat i jest najzupelniej normalnym dzieckiem :) moze masz typ leniwca a moze ty troszke za bardzo malucha wyreczasz? ;)

Gość gość
moj jak mial 10 miesiecy to juz chodzil

Gość gość
Lalka uwierz ze pod innymi nickami napewno nie gadamy jak psiapsioly bo ja przyjaciol w necie nie szukam i z nikim tak nie gadam. Net jest dla mnie zrodlem informacji a nie znajomosci i przyjazni. Zreszta bardzo rzadko sie wypowiadam,ale jak widze jakie ktos glupoty pisze i jak sie osmiesza i jeszcze ma sie za najmadrzejszego przy okazji to po prostu nie moge tego pominac.

Gość lalala30
ok, rozumiem, kajam się :D zmieniłaś moje życie swoją wypowiedzią! psiapsióło... :D

Gość lalala30
ps. jeszcze takiego młota nie poznałam, który by twierdził, że autor może błędnie interpretować własny tekst :D :D :D ale dzięki że się tak starasz i wklejasz swoje wypociny w odpowiedzi na moje posty, ubawiłam się. dobrej nocy :)

Gość gość
Lalka sralka jakbys sie bardziej przylozyla do przeczytania tego co napisalas moze nie mialabys problemu z interpretacja. Najlepiej jednak by bylo gdybys skupila sie nad tym co piszesz . Jak sie mysli jedno a pisze drugie to potem jest problem ze zrozumieniem samego siebie :) fajnie, ze sie ubawilas. Jak widac mlotkom takim jak ty wiele nie trzeba by poprawic humor. Maly mozg male wymagania. Dobrej nocy.

Gość gość
Autorko - nie istnieje cos takiego jak dziecko mega leniwe! Książkowo w okresie 6 mż dziecko powinno próbować siadać i siedzieć posadzone. Nie stosować poduszek itp wynalazków podtrzymujących. Jeżeli jest inaczej to należy iść do neurologa dziecięcego. Czasem to tylko słabsze napięcie mieśniowe i wymaga rehabilitacji. Czasem może być coś poważniejszego. Nie słuchaj domowych lekarzy tu na forum tylko szybko do pediatry i proś o skierowanie do neurologa - z pewnościa nikt Cie nie wyśmieje a i Ty bedziesz spokojniejsza!

Gość gość
Ksiazkowo w 6 m-cu? Co to za ksiazka bom ciekawa? :)

Gość gość
Moja sama usiadła jak miała 10 miesięcy i tydzień. Wczesniej siedziała posadzona.

Gość haha a zes wymyslila
W jakiej.ksiazce tak pisze? Jak wol mam w ksiazeczce zdrowia dziecka, ze w 7 miesiacu posadzony siedzi przez moment. Moze a nie musi a do tego jest to usrednione! Sama idz do neurologa bo z toba cos jest nie tak.

Gość gość
Czy trudno zrozumieć "próbować siadać" i "siedzieć posadzone"?

Gość gość
a co to znaczy "próbować siadać" ??

Gość gość
"Próbować siadać" to ćwiczenia przygotowujące czyli np.; podciąganie się ( np.:dziecko łapie się rodziców i lekko podciaga jak do siadania, może łapać sie zabawek czy szczebelków) a przede wszystkim ćwiczy obracanie się z pleców na brzuch i na odwrót. Nikt nie mówi ze siada przed telewizorem i czyta gazetę!

Gość gość
jak dziecko ma usiąśc? z jakiej pozycji? jak ono się ma dzwignąć z leżenia do siadu?? mój jest taki malutki okraglutki, turlika się ładnie, ale ja go do siadu nie dzwigam, nie podpieram poduchami itp , jak siedzi w bujaku to dzwiga głowe, ale nie wiem jak on ma to wykombinować żeby usiąśc. synek ma skończone 7 mc, tesciowa codziennie dzwoni "czy już siedzi" bo u drugiej synowej "to dziewczynki miały 4 mc i siedziały" wrrr....

Gość gość
$ miesieczniak i siedzenie? Bzdury!!!!! Mówimy o próbach siadania a nie ćwiczeniach kto szybciej usiadzie. Jeżeli dziecko nie jest gotowe to po posadzeniui od razu sie przewraca - wiecej nie próbowac

Gość gość
4 miesieczniak i siedzenie to bzdury