Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fatale

jak ratowac swoje wlosy

Polecane posty

Witam . Mam 22 lata, jestem mloda mama i mam straszny problem... Otoz jestem prawie rok po porodzie i masakrycznie wypadly mi wlosy... :( Nie wiem jak sobie z tym poradzic i do jakiego lekarza musze sie udac zeby sobie pomoc. Zaczne od tego ze mam wiele problemow osobistych i zwiazany jest z tym duzy stres, ponadto bardzo duzo schudlam poprzez odchudzanie ale wrocilam do normalnego odzywiania juz jakis czas temu. Praktycznie wogole nie uzywam zadnych prostownic, suszarek do wlosow a farbuje tylko 2,3 razy w roku... Wczesniej nie mialam cudownie bujnych wlosow ale teraz to praktycznie malo co mi pozostalo na glowie.. Natomiast widze je wszedzie , w kuchni, w lazience, poprostu w kazdym kacie.. ;( i nie chodzi mi tutaj o zwykle wypadanie, dziennie trace chyba milion wlosow ;((( Nie wiem co mam robic, wiem ze musze natychmiast zareagowac bo inaczej zostane lysa..! Nie licze tutaj na jakies witaminy czy suplementy bo to zdecydowanie za malo . Czy ktos tez mial taki problem ? Do jakiego lekarza sie udac i czy jest sposob na zatrzymanie tego procesu wypadania ? POMOZCIE !! (przepraszam za brak polskich znakow lecz nie mam polskiej klawiatury na laptopie)

Gość gość
zacznij od TARCZYCY

Gość gość
No niestety ciąża i karmieie to duży wysiłek dla naszego organizmu, a ty dołożyłaś jeszcze odchudanie i masz stresy. Wyluzuj, przynajmniej tymi włosami się tak nie przejmuj. Skróć je do takiej długości żebyś ich nie mogła wiązać, a zeby była dobra baza do zapuszczania. Wzmocnią się włosy jak twój organizm dojdzie do siebie. Dbaj o nie i zobaczysz, że odrosną ładniejsze i mocniejsze.

Gość Hannnkaa
teraz tez taki okres na wypadanie. tez to widzę po moich włosach. Polecam vitabox - to komplet witamin i skrzyp z pokrzywą. I pobierz przynajmniej z 2 miesiące - bo systematyka przy takich preparatach to podstawa.

Gość Małgośka76
Ja też niedawno zauważyła, że coraz więcej włosów mi wypada. Ale mam teraz taki szampon www.skracaj.com/e49c.html i powoli wiedzę, że włosy już tak nie wypadają, jak jeszcze dwa - trzy tygodnie temu.