Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam o zakupy może głupie ale nie mam kogo zapytac

Polecane posty

Gość gość

kiedy/w którym tyg ciąży/miesiącu kupiłyście wózek łóżeczko nosidełko

Jakoś w 6-7 miesiącu. Prócz łóżeczka, bo dostaliśmy w spadku wcześniej.

Nosidełko i fotelik w 30 tc, łóżeczko też mniej więcej wtedy, a wózek dopiero kiedy dziecko miało miesiąc bo dopiero wtedy wyszłam ze szpitala, a koniecznie chciałam być przy zakupie :)

Gość gość
To było nasze pierwsze dziecko wiec juz w 3 miesiacu zaczełam ogladac wszystko ale na zakup wózka zdecydowałam sie w 6 mies i tak po troszku inne rzeczy juz pare tyg przed narodzinami miałam wszystko :)

Gość gość
Wózek , łóżeczko , nosidełko kupiłam około 30 tc. Wcześniej już wiedziałam jakie to będzie bo oglądałam wcześniej, Inne rzeczy np. kocyk , ręcznik , przewijak , wanienkę , kosmetyki itp. to kupowałam od 4 miesiąca , iż tego nie odczułam finansowo

Gość gość
Około 6 bodajże. A może i wcześniej.

Gość gość
Mesiac przed rozwiązaniem

Gość PaniGruszka
łóżeczko,nosidełko 3 tygodnie przed porodem wózek po porodzie

Gość PaniGruszka
łóżeczko,nosidełko 3 tygodnie przed porodem wózek po porodzie

Gość gość
ja łóżeczko miałam, jak moja mama była w ciąży rodzice kupili... Ja w nim nie spałam. Jak wyciągaliśmy z piwnicy byłam w szoku-nówka sztuka. Do domu przywieźliśmy je jakoś w styczniu, termin miałam na 28.02. Materac kupił mąż po porodzie, bo jednak ten od łóżeczka leżał i woleliśmy nowy ;) wyposażenie kupiłam ok. 6 mca. Wózek oglądałam w listopadzie, umówiłam się z panią, że zadzwonię i zamówię, bez zaliczki-czas oczekiwania na wózek to miesiąc. zamówiłam go jakoś na początku stycznia, na szczęście wyrobili się wcześniej-urodziłam 24.01 nosidełko, miałam z fotelikiem, wózek kupowałam wielofunkcyjny :) Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej wszystko duuuużo wcześniej. U mnie nic nie zapowiadało szybszego porodu, 17.01 okazało się, że przytyłam aż 6 kg w 4 tygodnie, opuchlizna nie schodziła, ale już sama nie wiedziałam, czy mam takie kostki bo tak przytyłam, a raczej ich nie mam :) czy są spuchnięte. 22.01 wylądowałam w szpitalu a 24.01 było po wszystkim :P 5 tygodni wcześniej :)

Gość Beatkabb24
ja to wozek i lozeczko na poczatku ciazy bo okazyjnie od kolezanki a ciuszki to dostawalam cala ciaze od znajomych a takie zakupy konkretne to w lipcu termin mam za tydzien torbe spakowalam tydzien temu. zakupy to karzdego indywidualna sprawa sa niby jakis zabobony ale ja tam nie wierze

Na miesiąc przed terminem powinnaś mieć wszystko gotowe, zapięte na ostatni guzik. Dobrze radze, naprawde. Po 1 nie wiesz czy wczesniej nie urodzisz i czy się np. nie bedziesz musiala położyć do szpitala z jakichs powodów. W ciąży łatwo o niespodzianki. Wózek, łóżeczko - kupiłam 2 miesiące przed rozwiązaniem. Ubranka i wszystkie akcesoria wczesniej. Ponieważ obranka trzeba przejrzec (co na teraz, co na pozniej) uprac, uprasowac - a na 1 praniu sie nie skonczy... poukladac w szafie. To wszystko zajmuje troche czasu.

ja myślę, że to indywidualna sprawa. Mam termin na styczeń 2013 i od miesiąca gromadzę rzeczy. Wózek raczej po porodzie, a resztę planuję zamknąć przed świętami. Małymi krokami warto kupowac, bo rozkładasz to w czasie i nie odczujesz tych wydatków.

Gość porodówka1
łóżeczko z całym pełnym wyposażeniem - kołderka, prześcieradło, mata ochronna pod prześcieradło, 2 koce kupiliśmy w 6 miesiącu wózek 3 w 1 (gondola, spacerówka, nosidełko) - kupiliśmy w 8 miesiącu ciąży :) Ubranka kupowałam na bieżąco w każdym miesiącu, wszystkie od razu prałam, prasowałam i wkładałam do szafki dla dziecka. Kosmetyki miałam już wszystkie w 7 miesiącu