Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyziemne pytanie o ubranie noworodka

Polecane posty

Gość gość

Jak ubieracie noworodki na wizytę u lekarza? Zakładacie im zwykłe śpiochy/pajacyki? Czy zakładacie jakieś spodnie/bluzy/sweterki itp?

Gość gość
normalnie body. bluzeczka spodnie i skarpetki i lekki kombinezon.

Gość mysiapysialala
kaftanik, śpiochy, spodenki, bluzeczka i jak jest zimno to kurteczka albo bluza cieplejsza

Gość gość
A roznie bywalo. Tylko nasza pierwsz wizyta to byla po okresie noworodkowym. Zdarzyl sie ladny komplet spuochy-kaftanik. Ale i bodziaki plus dresiki i skarpetki. Raz spodnki i sweterek lub bluza dresowa z kapturem. Innym razem cienki bawelniany komplecik. A w upaly to i same bodziaki.

Gość gość
Mowilam o wizytach od 5 tyg do jakos 3msc.

Gość gość
ja w ogóle od niedawna (8 mcy) zakładam Małemu spodnie. Wcześniej jak było zimno to kombinezon (miałam zimowy i wiosenny) a pod spodem pajac, potem jak było ciepło sam pajac, potem upały to body/rampersy i dopiero od niedawna mu zakładam :)

Gość gość
rodzę w listopadzie i jeżeli chodzi o ubieranie, to mam stracha. Boję się, ze nie będe umiała ubrać córki odpowiednio do pogody- że bedzie ubrana za cieplo albo za zimno. Myslałam że jak założe body, rajstopki, na to śpiochy, bluzeczke na długi rękawek i kombinezon to będzie ok. jak myślicie? autorka

Gość gość
JA TAK MOJA UBIERALAM i bylo ok. i tak dziecko jest przykryte kocykiem w wozku

Gość gość
dzięki ;-)

Gość gość
"mysiapysialala kaftanik, śpiochy, spodenki, bluzeczka" x oszalalas?! tyle warstw?

Gość gość
Na szczepienia albo pajac albo body kopertowe i śpiochy. Szybkie zdejmowanie i zakładanie. Żadnych tiuli, falban, bluzek przez głowę itp. Mam gdzieś nawiedzone mamusie.

Gość gość
Serio ubieracie rajstopy noworodkom? */^&**((

Gość gość
Wszystko Zależy Ile Jest stopni nie ma złotej zasady ile warstw. Ja moja maja ubierał am jedną warstwę więcej jak ja lub kocyk. Jak ja miałam bluzkę + kurtkę to ona tak samo body + kurtkę/kombinezon i nakrywa lam lekkim kocykiem. Pamiętaj ze wózek gondola jest Zabudowana I dziecko nie jest owiane jak ty i jest Mu cieplej. Co do psjacow używał tylko w domu do spania. Kaftanika ani jednego nie miałam. Na wyjścia dresy z rozpinanymi bluzami lub spodnie + bluzka. Od urodzenia nie było problemu teraz są tak tajne miękkie rzeczy że szok

Gość gość
No i każde dziecko inaczej trzyma temperaturę sprawdzaj kark dziecka musi być normalny to jest ok jak skłócony lub gorący to maluch ma za ciepło jak chłodny to analogicznie za zimno. Nie sugeruje się raczkami ani stopami bo to błąd. Jak maluch ma zimne ręce a ciepły kark jest ok wystarczy schować rączki a nie kolejną warstwę ubrań dawac

Gość gość
CO OZNACZA "SKŁÓCONY" KARK? pyt do gościa o 8:05

Gość gość
Miało być złocony kark -takie są efekty pisanie postów na telefonie dotykowym :-) czasem podpowiada straszne bzdury

Gość gość
Hehe zlocony:) a jak bedzie srebrzony?

Gość gość
noworodek do do końca pierwszego miesiąca życia a nie od 5 tyg do 3 miesięcy :O

Gość gość
Rajstopy pod śpiochy? Po co?

Gość gość
Rajstopy pod śpiochy? Po co?

Gość gość
Rajstopy zaczęłam zakładac corce dopiero jak temperatura była koło 0 stopni...i to tylko na długie spacery! Przy czym mała ubrana była tak(mając 2,5msc):Bodziak z krótkim r rajstopy pajac i kombinezon z łapkami i czapka. Mialam kocyk w wózku. Ale było koło 0 a nie tak jak teraz 15 stopni...ludzie opanujcie się bo dzieciaki wam sobie tyłki poodparzaja.