Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Ewela

Praca w INTERMARCHE WASZE OPINIE

Polecane posty

Gość gość Ewela

W mojej miejscowości ruszyła rekrutacja do pracy w Intermarche. Jakie są Wasze doświadczenia z pracą w tej firmie? Jakieś rady? pozdrawiam

Gość gość
zapenw dostaniesz 6zl na godz i umowe zlecenie....

Gość praktyczna pani domu
siedzą dwie upite mrówki na drzewie i śpiewają : -głupi słoń,głupi słoń... słoń nie zwraca na to uwagi. a mrówki nadal śpiewają: -głupi słoń,głupi słoń... słoń się wkurza i mówi : -jak jeszcze raz to zaśpiewacie to strące was z tego drzewa mrówki na to nie zwracają uwagi i dalej śpiewają wkurzony słóń strąca mrówki jedna spada na ziemie a druga słoniowi na kark. mrówka na ziemi mówi : -Kazik,uduś go uduś....

Gość gość Ewela
w sumie- jak głupio ro zabrzmi- dobre i to :) W przyszłym roku wychodzę za mąż i przyda się każda kasa. Chodzi mi raczej o warunki, układy, ludzi. Ktoś pracował/pracuje?

Gość gość Ewela
praktyczna - wyłącz się, jak nie masz nic mądrego w temacie do powiedzenia...

Gość gość
hm... jesli chcesz cokolwiek zarobic to idz, na pewno dostaniesz umowe zlecenie i ze 6 gora 6.70 na godzine, opinia przecietna we wszystkich miastach

Gość gość
intermarche, to franczyzna, więc warunki pracy chyba w dużej mierze zależą od właścicieli i w każdym mieście są inne. moja znajoma pracuje inie narzeka, ale nie wiem ile zarabia.

Gość gość Ewela
hm to w sumie nie ma szału, ale zawsze coś :) A nie wiecie w jakim systemie praca? po 8.12 godzin? No i czy jest szans na etat kiedyś tam czy tylko zlecenie? Mają zatrudnić ok.80 osób, więc może się załapię...byle nie na kasę :P

Gość gość
powiem tak-w moim miescie trudno dostac sie do INTER,wiec nie wiem czy sie dostaiesz.Z tego co wiem to najlepiej płacą w Biedronce,.

Gość gość Ewela
No mogę się nie dostać, bo przeszkodą pewnie będzie wyższe wykształcenie, ale próbować można np.do biura, prawda? :) Jestem dobrej myśli, choć jak poczytałam sobie forum pracowników na gowork...mam mieszane uczucia..

Gość gość
Jakiś czas temu w Jeleniej Górze była rekrutacja do Intermarche. Złożyłam CV, zaproszono mnie na rozmowę, a później na kilka godzin próbnych. Zostałam przeszkolona z obsługi kasy, a gdy zrobił się większy ruch pozostawiono mnie samą na kasie. Nie wiedziałam ile czasu ma trwać moje kilka godzin próbnych, więc po 4 godzinach poszłam do kierowniczki z pytaniem do której godziny pracuję. Odpowiedź była, że ktoś po mnie przyjdzie, tak więc kasowałam dalej. Po kolejnych dwóch godzinach poszłam do niej ponownie, okazało się, że o mnie zapomniano. Miałam iść do domu. Przed wyjściem zapytałam się czy zostanę zatrudniona, dowiedziałam się, że tak, ale dadzą mi znać telefonicznie kiedy mam przyjść, bo nie ma jeszcze odpowiedzi "z góry". A czy moje godziny próbne były płatne? Odpowiedź: tak oczywiście. Odczekałam tydzień, brak telefonu, dzwonię do kierowniczki co z moją umową, odpowiedź jeszcze trzeba czekać. Po kolejnych kilku dniach znowu zadzwoniłam, odpowiedź: niestety Pani nie zatrudnimy. A o moich pieniądzach za przepracowane 6 godzin bez umowy mogłam zapomnieć...

Gość gość
no to mnie nie pocieszono:(((((byłam na okresie próbnym dwa dni na warzywach.Praca powiem miła,ale ciężka.Dużo dźwigania,przerzucania.Tak na prawdę jedyny kierownik z wielu był na tyle kompetentny,że dość dużo spraw które SĄ WAŻNE!!!mi wyjasnił.Dwa dni po 8 godzin nie cała 100 ale piechotą nie chodzi.Też mam czekać na telefon:))))ciekawe czy zadzwonią i czy zapłacą za te nieszczęsne dwa dni.Piszecie umowa zlecenie.No ok.jeśli postawią sprawę jasno.Poza tym zasadniczo różnią się opłaty od pracownika więc nie rozumię dla czego w takim razie nie zapłacą wiecej......czego mozna się zresztą spodziwać

Gość gość
Omijac szerokim lukiem sklepy intermarche w calej polsce to sa wyzyskiwacze ludzi, jedno mowia drugie robia, maja opracowany dzwiny system i widze z opinii ze wszedzie takie zasady maja, a wiec co do placy bo to najwazniejsze najlepiej zarabia kierownik sklepu i tylko on nawet kasa glowna nie wyciaga 1,500, co nie którzy pracownicy maja po 2 dzialy za te sama pensje np 1400 max, a co najgorsze to ekwiwalent czyli tak zwany dodatek za satnowisko koordynatora, ktory nie jest wliczany do emerytury jezeli jest podwyzka narzucona przez panstwo to pracowadca zabierze z ekwiwalentu a Ty nie dostaniesz wiecej do wyplaty i jaka tu sprawiedliwosc to sie nazywa okradanie ludzi, zeby jak najmniejszy podatek za płacić, nie martwcie sie prezesi sa bogaci dzieki wam taniej sile roboczej, szkoda tylko ze nikt nie moze tego ukrucic, zrobic porzadek, to jest drogi sklep wcale nie tani i nigdy nie bedzie. W kazdym sklepie sa brudy ale w interze to juz przesada, tam sie nic nienalezy pracownikowi nawet dogodna pensja, zasatanowcie sie zanim zlozycie cv, pozdro

Gość gość
Porażka najniższa krajowa, wyzysk totalny po 200 godz trzeba ponad robić najlepiej na kilku stanowiskach, jeśli chodzi o pracę w Cieszynie odradzam, warunki nie ciekawe, obsługa tragiczna a towar nie zawsze zbyt świeży.

Gość gość
Pracownicy w Cieszynie pracuja wg przepisow. Jezeli z przyczyn losowych wyjda nadgodziny , oddawane sa pracownikowi wtedy kiedy tego potrzebuje. Praca moze i czasami ciezka, ale tak jak wszedzie. Zarobki co prawda malutkie bo najnizsza krajowa ale atmosfera w pracy moim zdaniem ok. Nawet na kierownictwo nie narzekam. Ale to moja opinia:)

Gość siva123
Jestem obecnie pracownikiem intermarche w Jeleniej Górze i z tego co czytam wyżej to totalna bzdura bo płacą za każdą przepracowaną godzine...bynajmniej w Jeleniej Górze nie mylić z poprzednim inter którego właścicielem był ktoś inny.Ci akurat jako pracodawcy są w porządku nie ma problemu z płatnościami i niemniej jednak takiej sytuacji jak ta opisana wyżej na temat pracy na kasie nie było ,więc jak to mówią jak coś nie jest po twojej myśli zniszcz przeciwnika formą wypowiedzi.....

Gość gość
Fakt płacą w intermarche w Jeleniej Górze obecnie na czas, ale co do atmosfery to na najwyższym poziomie ona nie jest. A szkoda bo sklep całkiem fajny.

Gość gość
Bylam świadkiem rozmowy kierowniczki ze sprzedawczyniami na stoisku z wedlinami, atmosfera gęsta, Pani kierownik bez komentarza, zachowanie godne pożałowania, wstyd że w tych czasach ktoś tak sie zwraca do drugiej osoby.

Gość gość
LOLska - kraj z gumna

Gość gość
Nie rozumiem tego co dzieje się w Intermarche galeria Nowy Rynek. Byłam w tym sklepie kilka razy, dzisiejszy był ostatni. Takiego zamieszania, braku komunikacji i podstawowej wiedzy na temat skleu ( sklepu w ktorym jest się zatrudnionym) , ignorancji wobec klienta i tupetu nie brakuje . Sklep nie jest tani, i w takim przypadku klient powinien czuć sie w nim oczekiwany. A jest odwrotnie. Jeśli to Intermache ma nie podzielić losu pierwszego to Wlasciciel powinien zobaczyć oczyma klienta jak jest sie traktowanym w jego sklepie.

Gość gość
Premia uznaniowa jedna trzecia miało być, nie 13 ;-)

Gość byly pracownik
W odpowiedzi dla Siwej 123, od twojego wpisu wiele zmieniło się w tym nowym inter jak piszesz, ale na (-).

Gość pracownik Biedro
Pozdro dla kadry kierowniczej Intermarche - Biedronka. Nasze ogromne zadowolenie, niestety wasze kłopoty.

Gość gość
kiedys pracowalam w intermache i nie mam dobrych zkojaszen

Gość gość
Ciągle ogłaszają się że zatrudnia w tym nowym intermarche, czy ktos wie jakie są tam warunki pracy ? Szukam pracy ale ludzie różnie mówią, proszę o info.

Gość gość
Ja też kiedyś miałam styczność z tą firmą w Jeleniej Górze. Niestety nie polecam.

Gość gość
Każdą firmę tworzą ludzie, a w tej o którą pytasz na palcach jednej ręki wyliczysz tych ludzi .

Gość gość
Intermarche SŁUPSK kompletna porażka... Najniższą krajowa a wielką pani Prezes na rozmowie obiecuje kolosy... Nie wiem dla kogo... Wyzysk totalny... Ochrona robi więcej pracy papierkowej jak księgowa ( której i tak nie ma).. sprzątanie socjalu i toalet nawet prezesa to norma bo inaczej są awantury, że każdy korzysta i każdy ma sprzątać.... Niby towar pierwsza jakość i świeżość tylko nie wiem z której strony... Klienta robią w kulki... Im bardziej człowiek sie stara tym bardziej jest szykanowany... Inwentaryzacjaę tez porażka.... Jednym słowem PORAŻKA!!!!!

Gość gość555555
pieklo na ziemi....totalny wyzysk człowieka...najgorsze płace..pracodawcy to karierowicze.poniżające traktowanie człowieka...totalnie samowolka według swojego uznania ani prawnego....porażka....

Gość gość
Pracowałam ponad 5 lat i mogę potwierdzić,że totalny wyzysk! praca na kilku stanowiskach jednocześnie za najniższą krajową.Prezesi...niby ludzie,mam nadzieję,że im Pan Bóg odpłaci z nawiązką....