Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka 1980

brak pęcherzyka żółtkowego w 7 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość
u autorki tylko ten duzy pęcherzyk mnie martwi, ogólnie do 15 mm powinien juz być zarodek, ja mając 12 mm pęcherzyk zarodka jeszcze nie miałam, ale za 3 tygodnie już wszystko było

Gość gość
Beta nie wskazywała na młodszą ciążę niestety. Jeśli 2 tyg. temu wychodziło że to jest co najmniej 6tc to teraz przyjmując że to 8tc już powinno byc widać zarodek. Nieciekawie to wygląda niestety. :(

Gość malinak 1980
i duży pęcherzyk i brak pęcherzyka żółtkowego, i brak zarodka chyba wszystko jest nie tak, ale zabiegu nie dam sobie zrobić przynajmniej na razie muszę mieć 1000% pewności że to koniec

Gość malinak 1980
Mam jeszcze pytania , czy ten pęcherzyk ciążowy jak nie ma zarodka to on zaczyna pękać po jakimś czasie? czy robią się w nim dziury? czy przy pustym pęcherzyku ciążowym również występuje poronienie objawiające się krwawieniem? Czy po prostu wezmą mnie na zabieg gdzie nie będzie występować żaden z tych objawów ? jak to jest?

Gość gość
i zabieg i mozesz zacząć plamić, krwawić, oczyszczają zazwyczaj w szpitalu, no różnie bywa

Gość mam podobna sytuacje
Ja przyznam sie ze nie wiem ile mm mial moj pecherzyk, ale podejrzewam ze nie byl za duzy skoro pani doktor stwierdzila ze ciaza wyglada na 5 tyg. malinka1980 kiedy masz usg?

Gość malinak 1980
dopiero w przyszłą środę więc muszę trochę poczekać

Gość gość
Czekaj, innego wyjścia nie ma.

Gość malinak 1980
13 września byłam i miał 21 mm a dzisiaj 27 mm

Gość gość
jak na moje to za duży pęcherzyk, chyba, ze lekarz źle mierzy

Gość malinak 1980
za duży ? dlaczego ?

Gość gość
ma prawie 3 cm, wtedy to ja już miałam 22 mm zarodek z sercem, no deczko więkdszy był pęcherzyk, ale pisałam wcześniej do 15 mm góra powinien zarodek się pokazać, a 27 mm to 2 razy tyle i nic ni widać no tak jak piszę, chyba, ze lekarz źle mierzy

Gość gość
aha wielkość pęcherzyka w cm.

Gość malinak 1980
czyli wychodzi na to że u mnie to 8 tydzień ? bo juz nie rozumiem

Gość gość
wg wielkości pęcherzyka wychodzi dokładnie 7,5tc czyli trwa 8tc

Gość gość
Jeśli nie ma pęcherzyka żółtkowego tzn. że jest to ciąża pozamaciczna ;/ przykro mi

Gość malinak 1980
ciąża pozamaciczna? Na dokumencie który dostałam od lekarza mam napisane że pęcherzyk zagnieżdżony w centralnej części macicy, więc jak może być pozamaciczna ?

Gość gość
widać gościowi wyżej pomieszały się pęcherzyki. Ciążowy z żółtkowym -skoro jest ten pierwszy to ten drugi powinien się pojawić przy tym pierwszym.

Gość malinak 1980
Mi się też tak wydaje

Gość malinak 1980
Mój pęcherzyk ciążowy ma jednak 25,5 mm a nie 27 mm.Doczytałam się na USG

Gość gość
No to wychodzi 7 tydz.skończony 8 trwa.

Gość malinak 1980
W sumie nic to nie zmienia tak czy siak powinien być już widać i pęcherzyk żółtkowy i zarys zarodka

Gość gość
dziewczyny też tak mialam.....w 9 tc dostałam skierowanie do szpitala na zabieg(nie miałam żadnych plamień, krwawień, żadnych bóli tylko typowe objawy ciąży). Czekałam jeszcze tydzień, byłam u innego lekarza żeby to potwierdzić i co.....2 tyg temu byłam w szpitalu na zabiegu.....pęcherzyć 28 mm brak echa zarodka ....teraz jestem już po, ale jeszcze krwawię....smutne, ale nigdy o tym nie słyszałam .....jak cczłowiek czegoś sam dozna to wtedy zaczyna o tym czytać.

Gość malinak 1980
Oj to współczuję Tobie, można powiedzieć że identyczna historia jak moja zobaczymy jaki będzie u mnie finał ale już nawet się łudzę. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim jak pusty pęcherzyk , nie wiedziałam że coś takiego jest, i że mimo to że czuję sie dobrze to nic nie znaczy

Gość gość
malinka ja też nie wiedziałam niestety....jak mi powiedział w 7tc że nic nie widać w środku to też się załamałam, czekałam na następne usg za tydzień jak na szpilkach.....za tydzień okazalo się to samo....objawy były ciążowe, a pęcherzyk nadal pusty. Powiedział mi że czekamy z diagnozą jeszcze tydzień i szpital....tak się też stało....w 9tc dał mi skierowanie do szpitala. Sama odczekałam jeszcze tydzień, bo mieliśmy złudzenia że coś się pokaże. Przepłakałam kilka nocy, naczytałam się dużo, kilka nocy nie spałam.....ale w końcu dałam za wygraną i poszłam do szpitala....tam zrobili mi badania, pobrali krew na hcg, usg. Na drugi dzień powtórka badań przez innego lekarza i potwierdził to samo. Dostałam tabletkę na rozszerzenie szyjki i na drugi dzień zabieg....Powiem tak-straszne przeżycie - nikomu tego nie życzę!!!

Gość malinak 1980
Dobrze że napisałaś do mnie teraz wiem jak to naprawdę wygląda i czego się mogę spodziewać , bo od lekarzy to ciężko jest jakieś informacje uzyskać. Przepraszam że jeszcze zapytam ale mocno Cię bolało przy i po zabiegu ?

Gość gość
napisz swojego maila, to napiszę do Ciebie więcej i odpowiem na wszystkie pytania-oczywiście to co będę wiedziałą

Gość gość
malinka... nastaw się ,że nic z tego nie będzie :( "nadzieja matką głupich"-ja też przeżywałam to samo w styczniu :( 1 usg-5t4d -NIC nie było widać,2 usg-7t6d pęcherzyk-nie ma opisu ile miał,pęcherzyk żółtkowy widoczny,brak echa zarodka, 3 usg-9t, widok usg bez zmian,zarodek się nie pojawił, pęcherzyk żółtkowy widoczny. w 9t2d zgłosiłam sie do szpitala,miałam dość,chciałam ,żeby zrobili mi zabieg,chciałam,aby to wszystko już się skończyło. Nie miałam żadnych bóli ani plamień-w szpitalu orzekli,że poronienie zatrzymane.Podali na noc tabletkę na rozszerzenie szyjki,rano zabieg pod narkozą-po zabiegu poczułam się jak nowo narodzona, NIC mnie nie bolało!!! Delikatnie plamiłam krwią,większe krwawienie zaczęło się następnego dnia po wypisie ze szpitala-nawet jak nie okres(a mam zawsze "fontannę") nie bój się, fakt ,że sytuacja bardzo bolesna i nie zrozumiała (ja też nie wiedziałam co to puste jajo płodowe i teraz już wiem ,że 2 kreski na teście nie oznaczają jeszcze ,że zostaniemy rodzicami!!) ale jak następne usg wyjdzie źle to nie czekaj i zrób co trzeba!!! Pocieszę cię - jestem teraz w 7tyg. prawidłowo jak na razie rozwijającej się ciąży-pierwsze usg w 5t2d według OM i widoczny pęcherzyk 3,7mm-malutki ten pęcherzyk,proszę traktować sprawę z dystansem-powiedziała dr.,dwa tygodnie w obłędnym wręcz niepokoju-ale jedna myśl - co ma być to będzie-trudno,los zdecyduje. na następnym już usg według OM 7t2d i co ??? piękny pęcherzyk-26mm , zarodek -9mm i bijące serduszko !!! ciąża młodsza -długi cykl,późna owulacja-według usg dwa dni temu był to 6t5d. Głowa do góry-jak nie teraz to następnym razem,wiem,że boli teraz ,ale tak najwyraźniej ma być i choćbyś na głowie stawała-nic nie zmienisz !!! Pozdrawiam cieplutko :) p.s tak , to prawda,beta hcg w ciąży z pustym jajem płodowym przyrasta tak samo pięknie jak w normalnej ciąży -wiem bo robiłam 6-ścio krotnie i cały czas rosła !!!!! szkoda kasy !!!

Gość gość
Ja jestem w 7tyg pecherzyk za duzy brak zarodka,czekam na samoistne poroníenie. Boje sie tego nie wiem czego moge sie spodziewac i ile to jeszcze bedzie trwalo,chcialabym miec to juz za soba. Nie mam krwawien tylko takie bardzo jasne brazowe uplawy

Gość gość
a co u autorki slychac?