Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwianowik1234567890

Ja z bratem przeciwko kuzynom

Polecane posty

Moja matka urodziła mnie i brata, niestety jej rodzina nas nie akceptowała. Dlatego odżegnali się od matki i nie chcieli mieli z nią mieć nic wspólnego, dali jej wybór my do domu dziecka albo koniec. Dlatego że nasz ojciec był alkoholikiem i przestępcą. Mama wyrzuciła ojca za drzwi, potem wyszła za mąż za dobrego człowieka. On i jego rodzice byli dla nas jak prawdziwa rodzina. Ojczym pomógł mnie i bratu w rozkręceniu własnego interesu oraz opłacał nam studia. I teraz najlepsze - RODZINA MOJEJ MATKI Jej rodzice, którzy nie chcieli nas znać Jej rodzeństwo ( brat i siostra) , którzy zabraniali się swoim dzieciom kontaktować z nami i bawić. Siostrzenice, bratanek i bratanica matki - córka siostry mojej matka wspaniała bo jej tatuś jest lekarzem, dzieci wujka też wspaniałe a my zwykła hołota. Gdy matka wyszła ponownie za mąż to jej rodzeństwo chciało od niej kasy. Teraz lepiej bo kuzyni przychodzą do nas i mówią Marta (od strony ciotki) babcia nie ma pieniędzy na lekarza i recepty Daniel (od strony wujka) dziadkowie potrzebują na węgiel Iwona (od strony wujka) dziadek potrzebuje pieniędzy na lekarstwa I powiem jedno żadne z tej trójki nie ma pracy, ba!! ten Daniel nie ma nawet szkoły zawodowej na gimnazjum skończyła się jego edukacja a tamte dziewczyny puste lalki po zawodówce. Ciągle nie mają kasy i nie mają. Pożyczaliśmy im pieniądze ale bez żadnego pokwitowania, teraz postanowiliśmy z bratem zebrać świadków, podać ich o sądu i do komornika. Wczoraj byliśmy u wujka i ciotki by oddali nam pieniądze, oni dalej się upierają że to dla dziadków i że jako wnuki moglibyśmy mieć więcej litości. My nie ustąpimy, pożyczyliśmy im prawie 3 tysiące.

Właśnie zadzwoniłam do mopsu na swoją rodzinę. Prosiłam oto by ich skontrolowali, by skontrolowali ich problemy finansowe i patologie jaka się w tym domu odbywa. Dzisiaj czeka ich pierwsza kontrol, w przyszłym tygodniu czeka ich komornik.