Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysiek z wawy

Modlitwy charyzmatyczne o uzdrowienie i uwolnienie

Polecane posty

Gość krzysiek z wawy

Był ktoś na takich modlitwach, jakie macie opinie?

Gość krzysiek z wawy
Msze św., modlitwy o uzdrowienie, Warszawa Sanktuarium św. Andrzeja Boboli ul. Rakowiecka 61, Katolicka Grupa Odnowy w Duchu Świętym „Maria” www.rakowiecka.jezuici.pl; www.grupa-maria.pl; przystanek Rakowiecka-Sanktuarium. Msza św. z modlitwą o uzdrowienie - I środa miesiąca, godz. 19.00; Modlitwa wstawiennicza - II i IV czwarty piątek miesiąca, począwszy od godziny 18.00 w sali Betlejem, w domu parafialnym przy Sanktuarium. --- Kościół Wszystkich Świętych Pl. Grzybowski 3/5; Odnowa w Duchu Świętym „Pójdź za Mną” www.wszyscyswieci.pl; www.pojdzzamna.org.pl; Msza św. z modlitwą o uzdrowienie - ostatni piątek miesiąca godz 19.00; Modlitwa wstawiennicza – każdy piątek po 19.00 po spotkaniu wspólnoty. Zapisy wstawiennicza-zapisy@wp.pl --- Parafia św. Kazimierza ul. Chełmska 21a Wspólnota Chrystusa Zmartwychwstałego „GALILEA” www.warszawa.galilea.pl; Eucharystia z modlitwą o uzdrowienie – II niedziela miesiąca godz.16.00 auli domu parafialnego przy kościele (oprócz lipca i sierpnia).

Gość krzysiek z wawy
----ŁÓDŹ--- Łódź – ul. Sienkiewicza 60. Msza św. w intencji o uzdrowienie Ostatnie poniedziałki miesiąca o godz. 19.00 oraz niedziele poprzedzające ostatnie poniedziałki miesiąca - godz. 18.00

Gość gość
Tak ladnie reklamujesz,czy ksiezulkom kasy brak?

Gość gość
czyli jak to działa? pomodllę się charyzmatyczną modlitwą i nagle zostane uzdrowiona? wchodze w to

Gość krzysiek z wawy
Nawet jako niewierzący, przyjdź posłuchaj, popatrz

Gość gość
i jak to wygląda? odmawia się 10 zdrowasiek i buum- odrastają ręce, nogi, znika nowotwor, choroby psychiczne? CUD to coś naprawde niespotykanego. Jeśli urosną Ci trzecie zęby, cofam to co powiedziałam.

Gość gość
super, a co z tymi odrastającymi nogami?

Gość krzysiek z wawy
Modlitwa wstawiennicza - jest to modlitwa o charakterze prośby, w której jedna osoba lub grupa osób wstawia się do Boga za inne osoby przeżywające różne kryzysowe sytuacje, konflikty ze sobą, trudności w relacjach, choroby. Gdy osoby modlące posługują charyzmatami, taka modlitwa może stać się pogłębioną. Modlitwom może również towarzyszyć nakładanie rąk na znak jedności z osobą dla której prosi się o błogosławieństwo. Nie przekazuje się wtedy żadnej energii ale gest ten jest formą wyrażania miłości i troski o drugiego człowieka. Podczas modlitwy wstawienniczej można doświadczyć wylania Ducha Świętego, któremu często towarzyszą szczególne przeżycia w różnych wymiarach człowieczeństwa. Może to być pokój serca, umocnienie duchowe, radość i pozytywny stan emocjonalny. Przychodząca łaska bywa odczuwana nawet w fizycznym wymiarze, np. w formie mrowienia, drżenia, mocy spoczywającej na człowieku, który w swej znikomości stworzenia wręcz drży wobec niej (tzw. odczucie „namaszczenia" przez Ducha Świętego). Można doświadczyć tzw. „spoczynku w Duchu Świętym", umacniającego odpoczynku, któremu może towarzyszyć radość albo i łzy. Każdy z nas jest powołany do modlitwy wstawienniczej. Na mocy sakramentu bierzmowania, otrzymaliśmy dary Ducha Świętego i jesteśmy wezwani do służenia modlitwą tym, którzy jej potrzebują, osobom chorym z rodziny. Przyjmujmy także w ich intencji Eucharystie i post.

Gość krzysiek z wawy
Piszcie swoje świadectwa jakie, są wasze doświadczenia. Świadectwo 1 Mam na imię Tomek, jestem młody, ale już od 8 lat paliłem papierosy. Walczyłem z tym nałogiem , ale zawsze brakowało mi takiego przekonania, że mi się uda. Miesiąc temu na Mszy św. poprosiłem Pana Jezusa, żeby mi pomógł z tym nałogiem i było takie słowo poznania, że „Pan Jezus daje mężczyźnie pokonać ten nałóg”. No i od miesiąca już nie palę, Chwała Panu. Dziękuję!

Gość krzysiek z wawy
Tak mi się wydaję, że podchodząc do takiej Mszy ważna jest pokora i ufność.

Gość krzysiek z wawy
Świadectwo 2 Mam na imię Agnieszka i chciałabym złożyć świadectwo uwielbienia Pana Boga, podziękowania mu za wszelkie łaski, którymi mnie obdarzył, za wszelkie cuda. Na ostatniej Mszy usłyszałam słowa, że wielu z nas przyszło tutaj jako inni ludzie, a wyszli jako inni. Tak było również w moim przypadku, przyszłam na to spotkanie dość smutna i przygnębiona a wyszłam obdarzona wieloma, wieloma darami. Chciałam tutaj przy okazji powiedzieć świadectwo mojej koleżanki, która właśnie na mszy o uzdrowienie, pomimo swojego niedowiarstwa została wyleczona z choroby krtani, z choroby strun głosowych. Musiała przez tą chorobę zrezygnować z pracy nauczycielki, chodziła od lekarza do lekarza i była bezradna. Właśnie na takiej mszy z modlitwą o uzdrowienie doznała całkowitego uzdrowienia. Chwała Tobie Panie za wszystkie dzieła, Tobie chwała, cześć i uwielbienie.

Gość gdzie są msze
jak się dowiedzieć gdzie w danym mieście aktualnie są takie msze, Jeśli ktoś nie chodzi zawsze w niedziele do kościoła, to nie wie, a na stronach parafii nie wszędzie podają informacje.

Gość krzysiek z wawy
o jakie miasto chodzi?

Gość gość
błagałam Boga o pomoc, ale on mnie nie wysłuchał teraz jade po pomoc do Szeptuchy

Gość gość
Mam 30 lat, meza i 2 dzieci. Chlopcy bardzo choruja, maz stracil prace, jest nam ciezko. Jutro jedziemy na Msze sw. i nabozenstwo o uzdrowienie duszy i ciala do Wąwolnicy. Jestem wierzaca,ale boje sie,ze nie zauwaze lask od Pana,ze nie przezyje tego czasu w Wąwolnicy jak bym chciala,bo moje dzieci sa rozbiegane,absorbujace (na niedzielnych mszach sw.jestesmy tylko cialem,bo chlopcy zaxwyczaj daja popalic). Boje sie,ze nie zauwaze,nie poczuje Pana Jezusa, a bardzo pragne i potrzebuje poczuc jego bliskosc. I jest tyle rzeczy o ktore pragniemmy prosic Pana, np.poprawa naszej syt.materialnej,prace,zdrowie dla dzieci, silniejsza wiare, pomoc w wychowaniu niesfornych dzieci,bo juz nie wiem jak z nimi postepowac. Czy moge z tyloma prosbami sie tam udac czy tylko z jedna?

Gość krzysiek z wawy
gość 13:19 z czym problem?

Gość krzysiek z wawy
Przyjedz z pełną ufnościa

Gość krzysiek z wawy
Świadectwo 4 Mam na imię Elżbieta. Przychodzę tu do Sanktuarium od roku i Pan przyszedł do mnie dwa razy. Modliłam się za moją kuzynkę, która była w ciąży. Ma taką chorobę dziedziczną, że nie może urodzić chłopca. Jednego urodziła i to dziecko nie jest zdrowe. Kiedy zaszła w drugą ciążę istniało ogromne niebezpieczeństwo, że ten drugi chłopczyk będzie również chory. W czasie mszy osoba z grupy modlitewnej powiedziała, że tej osoby nie ma tutaj w kościele, że tylko modli się za nią ktoś inny i że Pan Jezus uzdrawia to dziecko. Urodził się zdrowy Franek, który ma już osiem miesięcy. Po raz drugi Pan Jezus przyszedł do mnie w słowie poznania i powiedział mi, że długo nie mogłam przebaczyć sobie swojego grzechu, ale On mi to już przebaczył i zabiera to wszystko na swoje ramiona. Chwała Ci Panie.

Gość krzysiek z wawy
Ważne jest, żeby nie mieć w sercu zawiści, braku przebaczenia. Wszyscy charyzmatycy jednoznacznie twierdzą, że brak przebaczenia wobec innych osób (matki, ojca, rodzeństwa, koleżanek z pracy), wobec samej siebie (że coś się nie tak zrobiło i teraz żałuje), żal wobec Pana Boga (np. chłopak mnie porzucił) działa jak trucizna w naszym organiźmie i może powodować choroby, nawet nowotwory. Trzeba po prostu w sercu przebaczyć tym ludziom "Panie Jezu chce przebaczyc tej osobie" pomodlić się za nią. Nagranie o przebaczaniu:

Gość krzysiek z wawy
wpiszcie w wyszukiwanie: chomikuj 1przebaczenie ten fragment ma 23 minuty

Gość gość
Ty jesteś normalny? Sam ze sobą dyskutujesz! Idż się leczyć na głowę Krzysiu

Gość krzysiek z wawy
Ludzie włączają się w dyskusję

Gość gość
I jak tam? Ktoś był na tych modlitwach? Jak wrażenia?

Gość gość
Ale jesteście prostymi ludzmi!!!

Gość gość
Ja byłam kilka dni temu, niesamowite doświadczenie.

Krzyśku z Wawy Dziękuję Ci za podjęcie tego tematu. W dzisiejszych tak pogańskich czasach to nie lada odwaga. Wiem, że to normalne, że ludzie tak negatywnie reagują i wiadomo dlaczego. Kiedyś też tak samo reagowałam zanim się nie nawróciłam. Byłam raz na takiej mszy z modlitwą wstawienniczą. Cudowne przeżycie. Radość oddających cześć Panu zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Niestety w Bytomiu tam gdzie do tej pory odbywały się takie msze zaprzestano je odprawiać. Czy masz może namiary gdzie się je jeszcze odprawia na górnym śląsku? pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Mieszkam na polnocy kraju ....nie slyszalam o czym takim jak modlitwa charyzmatyczna o uzdrowienie.....jesli moglabym prosic,a wrecz blagac zeby "KTOS" z WAS wstawil sie do Boga najmilszego z prosba o uzdrowienie dla Jreny B,kolezanki chorujacej na nowotwor......prosze o pomoc!::(

Gość gość
Dla ludzi z Lublina, dziś msza o uzdrowienie w parafi sw. Antoniego na ul Kasztanowej o godz. 19.