Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieci po śmierci mojej i męża będą musiały spłacać nasze długi

Polecane posty

Gość gość
Po pierwsze zus przy działalności jest obowiazkowy (za wyjatkiem rencistów i paru innych przypadków) Po drugie zus to nie jest tylko jedna składaka - ubezpieczenie zdrowotne, ale są jeszcze dwie składki. Ubezpieczenie społeczne i FGŚP. Nie pleć bzdur, ze zus jest nieobowiązkowy bo jest.

Gość gość
sorry, ale dziewczyna na rację, ZUS nie jest obowiazkowy, ja mam 4 lata dzial. gosp. i nie place zusu, babka z zusu zadzwonila z ytaniem, czy bede placici, powiedzialam,ze nie, bo ma prywatne ubezpieczenie wiec nie piszcie o czym nie macie pojecia i dalej placcie sobie zusy bo trzeba:D

Gość gość
na swoja emeryturę sama sobie odkladam a nie bede na zus liczyc i sporo moich znajomych robi to samo, nie placi zusu tylko sobie na konto kase odklada

Gość gość
A świstak siedzi i zawija ;-)

Gość gość
ja cie nie bede namawiac do nieplacenia skladek, twoja kasa, ja nie licze na emeryture z zusu 800zł:D robisz jak uwazasz, a chcialam tylko potwierdzic,ze zus nie jest obowiazkowy, tyle z mojej strony

Gość gość
a i dla jasnosci.,,, za pracowników place zus, ale za siebie razem z mezem nie placimy:)

Gość dolegliwossc
jesli zostawicie spadek a oni przyjma to tak, jak sie zrzekna spadku to nie .......................... co do Zusu - nie jest obowiazkowy, kuzynka pracuje w Zusie i mowila,ze duzo ludzi rezygnuje z oplacania skladak przechodzac na pryw, ubezp

Gość gość
moi znajomi też się śmiali,że zusu płacić nie trzeba. Już dawno działalności nie prowadzą a w 9 roku zus sie upomniał o całość. Wiecie jakie są odsetki od tego zadłużenia? przekraczają dochody Z ZUSEM trzeba zawrzeć ugodę, bo inaczej odsetki Was zjedzą. Za każdy rok min. 11 procent. Po 10 latach to przekracza wartość dlugu!!! I tych odsetek w żaden sposób Wam nie umorzą! Mało tego. Za każdy miesiąc, za każdy rodzaj ubezpieczenia dostali wezwanie do domu. W jednej kopercie, ale za każdą pozycję doliczone 8,50 kosztów egzekucji!!! Tak zus wpędza ludzi do grobu :o

Gość gość
ale ja sie pisemnie zadeklarowalam,ze nie bede placic zusu, oni powinni zrobic to samo

Gość gość
ale teraz to juz za poźno, najpierw trzeba sie dowiadywac a nie od d**y strony zaczynać:) ja mam info z pierwszej ręki

Gość gość
Chyba ktoś myli pojęcia. Są składki dobrowolne, ale ubezpieczenia społeczne są obowiązkowe i za te brednie w końcu bekniecie. Żadnym usprawiedliwieniem dla zus/sądu nie będzie, że myśleliście inaczej ;P

Gość gość
po waszej śmierci w ciągu pół roku dzieci zrzekają sie spadku o ile wartosc długu przekracza wartosc majątku ;) i nic nie muszą za was płacić:) zrzeczenie spadku odbywa sie u notariusza i kosztuje 100 zł :P

Gość gość
na wszystko trzeba papierku trzeba się dogadywać konsolidować kredyty , siedząc i becząc pogarszacie swój stan , nie ma tak dobrze że zrzekną się i po sprawie gdyby tak było to niebyło by w PL dłużników a komornicy na bruku!

Gość Gromisław Bobek
Wy chyba zrobiliście przewał , bo jak inaczej to nazwać , przecież wychodzi wam ponad 10.000 miesięcznie !!!! To gdzie te pieniądze z banków się podziały ? Czy aby nie włożyliście w urządzenie dwóch domów , uprzednio ich przepisawszy na dzieci ? Jeśli tak to należałoby was nazwać ..... brzydko.

Gość Mataczzz
i oto jest przyklad ze idioci nie powinni miec prawa do zakładania działalnosci gospodarczej

Gość gość
typowi polscy biznesmeni!!! nabrać kredytów, narobić długów, nabudować domów, majątki przepisać na rodzinę!!! jakie to proste!

Gość gość
zus nieobowiazkowy - dobre :D!

Gość gość
ZUS nie jest obowiazkowy??? Pierwszy raz w zyciu cos takiego słysze :O

Gość gość
na waszym miejscu poszłabym do tych wszytskich instytucji nakreslila sytuacje i zaciagnela jeden kredyt konsolodacyjny dla wszystkich zobowiazan. W koncu bedzie tak ze za 2 lata przyjdzie do was komornik zbaierze wam wsyztsko, zlicytuja wam meiszkanie i bez niczego zostaniecie. Przeterminowa chwilówka, czy zobowiazanie z providenta to istne zabojstwo. Jeśli sie za to nei wezmiesz, nie spalcicie tego, skarbowka wejdzie wam na rachunek,z robia zajecie i tyle z tego bedzie.

Gość gość
Skąd ja to znam... Mój narzeczony kilka lat temu otworzył działalność i w ciągu 3 .lat wpędził się w długi sięgające 200 000 zł... Był młody, głupi i naiwny.Ojciec go namówił.Obiecywał złote góry.Dwudziestolatek nie zastanowił się dlaczego szanowny tato nie wziął zobowiązań na siebie... Firma była zawieszona a my pomału spłacaliśmy długi.Jakiś czas temu reaktywował swoją działalność - jednak teraz wszystko robi z głową. Dogadał się z wierzycielami (głównie skarbówką) i jak będzie szło jak do tej pory, to za 3-4 lata będzie czysty.Do tego czasu musimy mocno zaciskać pasa a wizja własnych czterech kątów jest baaaardzo odległa.Mieszkamy na wynajmie. Autorko, a nie myślałaś o pracy za granicą?

Gość gość
składki zdrowotne nie sa obowiazkowe ale cała reszta jest obowiazkowa i współczuje tutaj tym mądralom co od lat nie płaca a maja działalnosc

Gość gość
Pozarolnicza działalność Osoba prowadząca pozarolniczą działalność, najczęściej prowadząca indywidualną działalność gospodarczą, musi obowiązkowo wpłacać składki na ubezpieczenie emerytalne, rentowe oraz wypadkowe. Jedynie przy ubezpieczeniu chorobowym ma pewną dowolność. W wypadku gdy osoba taka zawiesiła swoją działalność wtedy nie musi opłacać składek wypadkowych i chorobowych. zus trzeba PŁACIC!!!!!!!!!!!

Gość 1234gosc567
kazdy normalny czlowiek ktory ma wlasna dzial, przepisuje majatek np.na dzieci w razie czego, ale wy nie macie pojecia o biznesie:D ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; poza tym uwazam,ze to temat PROWO, bo jak by ktos miale takie problemy to by rozmawial z prawinikiem a nie z mamuskami idiotkami na kafe, ktore o niczym nie maja pojęcia:D one takiej kasy(jakie wy rzekomo macie długi) na oczy nie widziały:D

Gość 1234gosc567
znam sporo osob z mojej branzy, ktorzy oficjalnie nic nie maja:D a jeżdzą autami po 200tys i wiecej, domy stawiaja, na wczasy jeżdża kilka razy w roku, ale trzeba miec łep na karku w biznesie:D pozdarwiam

Gość 1234gosc567
*łeb :D

Gość gość
i szczycisz sie tym ze Ci ludzie to kretacze i oszusci??? nie kazdy kto załozy dzialnośc zaczyna od razu kombinowac, oszukiwac itp

Gość gość
jak wy spicie w nocy wiedząc ze macie tyle długów ? ja jak wedle 100 zł na minus pod koniec miesiąca to już mam stres a tutaj takie sumy masarka

Gość 1234gosc567
nie obchodzi mnie jak kto zyje i z czego:D wazne,ze ma dobrze w zyciu:) uczciwy zarabia głownie tylko na pokrycie kosztow:D(oczywiscie nie kazdy, ale ze slyszenia wiem,ze tak jest)

Gość 1234gosc567
nie kazdy kto załozy dzialnośc zaczyna od razu kombinowac, oszukiwac itp xxxxxxxxxxxxxxxxxxx odrazu nie, ale z czasem wie sie z kim i co mozna zrobic;)

Gość gość
naiwny jest ten kto mysli ze w Polsce da sie prowadzić działalnosc bez kombinacji i oszuukiwania panstwa:P otóż nie da sie :P jak nie kommbinujesz to panstwo wydoi z cienbie kazdy grosz:P a nie ma wiekszego zlodzieja w Polsce niż ZUS:P