Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieci po śmierci mojej i męża będą musiały spłacać nasze długi

Polecane posty

Gość gość
Jeśli chodzi o długi to tak: jeżeli zrzekną się spadku, to nie będą spłacać, ponieważ długi to także spadek. Jeżeli przyjmą spadek, to długi muszą spłacić. Także, jeśli macie np. mieszkanie a oni chcą to mieszkanie odziedziczyć-dziedziczą też długi

Gość 123gość
Tylko jedna osoba dobrze Ci podpowiedziała, że spadek trzeba odrzucić a nie się zrzec. Zrzeczenie spadku - dzieci nie odziedziczą dóbr, za to odziedziczą długi odrzucenie spadku - nie dziedziczą ani dóbr ani długu I będzie batalia dla wnuków, jak ktoś wspomniał, przechodziliśmy to po śmierci lekkomyślnych teściów.

Gość exdebill_po_wakacjach
można jeszcze przyjąć spadek z dobrodziejstwem inwentarza...

Gość gość
w Białymstoku są bezpłatne napewno i w Łomzy(to mi znajoma mowiła)

Gość gość
łódz polecam okręgowa izbe pracy w lodzi za darmo udzielają informacji www.lodz.oip.pl/ al. Kościuszki 123 owiesz sie czy masz sprawe do wygrania.porady prawne OSOBIŚCIE

Gość exdebillmobilny
Tak? A jak masz dzieci to wtedy to przechodzi na nie i co? Dodatkowe komplikacje, marna reklama.

Gość gość
Zeby oglosic upadlosc to najpierw trzeba cos miec(np.dom,dzialke,samochody,itp)jak nie masz nic,jestes golodupcem to nie oglosisz upadloaci. Druga sprawa-przepisalas dom na dzieci.myslisz ze wierzyciele nie podwaza tej darowizny.poczytaj o skardze paulinskiej.nie jeden cwaniak myslal ze przepisze i koniec.a tu niestety tak nie jest.

Gość gość
Powyzej miala byc skarga paulianska.*

Gość dariusssgość
Podpowiadałbym kancelarię LExa- http://kancelarialexa.pl. Fachowo przeprowadzili mnie przez upadłość konsumencką, dzięki czemu zachowałem nieruchomość i mogę zacząć życie tak naprawdę od nowa z czystą kartą. Tutaj specjalizują się w oddłużaniu i firm i właśnie osób prywatnych, także wiedzą jak to zrobić, żeby było szybko i skutecznie.

Gość gość
Przeczytajcie książkę "Jak z Bożą pomocą spłacić długi".

Gość Ale bajer1
Trudno mi uwierzyć żeby dojść do takiego dna i narobić tyle długów.NIE WIERZĘ w te bajery.Inny bank nie da kredytu gdy sprawdzi że są OGROMNE ZADŁUZENIA w innych bankach.Nawet taki lichwiarz jak Prowident nie popuści i ma swoje sposoby że w zębach musisz oddać kasę więc nie pisz bredni!