Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dzieci po śmierci mojej i męża będą musiały spłacać nasze długi

Polecane posty

Gość gość
mój maz tez miał działanosc przez która sie zadłużył, równiez w ZUSie. Zus to masakra, odsetki i koszty sa ogromne, np za to ze weszli na konto meza zeby sprawdzic czy ma na nim jakas kase ( a było 0 ) doliczyli nam koszty 2 tys, 10% wartosci długu, jak ktos ma 50 tys to za takie sprawdzenie konta zapłaci 5 tys :o to jest koszmar, my mielsmy szczescie bo połowe długu umorzyli nam dzieki abolicji. Zaległosci w Zusie to koszmar i one niby sie przedawniaja po 10 latach ale tak naprawde nigdy sie nie umarzaja :O

Gość gość
i wlasnie dlatego go nie płacę:), wazna jest skarbowka, bo ci na konto firmowe wejdzie jak podatkow nie placisz...reszta instytucji to leszcze:D i mogą nafikac, ale ludzie boja sie i placa wszystko, co im kazą:D

Gość gość
na konto meza zeby sprawdzic czy ma na nim jakas kase ( a było 0 ) doliczyli nam koszty 2 tys, 10% wartosci długu, jak ktos ma 50 tys to za takie xxxxxxxxxxxxx hhe bo glupi, moj facet nie ma zadnego konta, kasa wchodzi na moje konto i sobie zyjemy:D

Gość gość
dlatego nie bierzemy slubu, bo z tego sa dobre korzysci:D, wszystko jest na mnie pomimo,ze nie jestesmy małż. mozna????

Gość tez uwazam ze to prowo
bo niemozliwoscia jest tak zadłuzyc sie, zresztą w kazdej instytucji jest werrfykacja, a maja juz dlugi nikt bez zastawu nic nie da:D

Gość tez uwazam ze to prowo
kazdy sprawdza, czy nie ma zalegosci z skarbowce i zusie:D, bo w razie niesplacania pożyczek te instytucje maja pierwszeństwo w odzyskiwaniu należności, taki provident jest na szarym koncu:D xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale glupie mamuski bez pojecia daly sie nabrac i sie produkują:D

Gość gość
Zapraszam do kancelarii z takim pytaniem. Takie miejsce nie jest wlasciwe do udzielania porad bo to zbyt powazna sprawa. Są różne drogi tyle mogę podpowiedzieć. Pozdrawiam

Gość gość
i wlasnie dlatego go nie płacęusmiech.gif , wazna jest skarbowka, bo ci na konto firmowe wejdzie jak podatkow nie placisz...reszta instytucji to leszczesmiech.gif i mogą nafikac, ale ludzie boja sie i placa wszystko, co im kaząsmiech.gif ******************************************************************************************************************************************************** tak tylko ze dług z Zusu jest odrazu przekazany do skarbówki, nie ma żadnych sądów itp tylko pewnego dnia puka do drzwi pan z US i musisz spłacac, my tak spłacalismy rok, pan z US przyjezdzał po kase do nas do domu. Zus nikomu nie odpusci bo to dług państwowy i ściaga go przez skarbówke także uwazaj bo długo sie smiac nie bedziesz

Gość gość
daruj sobie swoje rady bo są mądrzejsi od ciebie i ode mnie,ktorzy wiedzac jak robic by bylo dobrze, masz meza pipe to popłynął:D

Gość gość
Co to za głupie gadanie ze zusu nie trzeba płacić .Od kiedy ? teraz nie płacisz to ktoregos dnia i tak będziesz musiała uregulować zaległości.

Gość gość
ja wiem, co robie i spie spokojnie, dyr skarbowki to moj chrzestny:) wiec spokojnie....

Gość gość
bo niemozliwoscia jest tak zadłuzyc sie, zresztą w kazdej instytucji jest werrfykacja, a maja juz dlugi nikt bez zastawu nic nie dasmiech.gif ******************************************************************************************************************************************************* przeciez mozna sie zadłuzyc w ciagu roku w kilku lub kilkunastu instytucjach, bo zanim wyjdzie to ze ktos czegos nie spłaca moze minac nawet rok i w tym czasie zadłuzona osoba nie widnieje nigdzie jako dłuznik

Gość gość
i co sadzisz ze Twój chrzestny kiedys za Ciebie spłaci Twoje długi??? :D:D:D Boze co za idiotka

Gość gość
i tu tez sie mylisz, wiec zupelnie mnie nie dziwi,ze mieliscie problemy, ale ja ci tego tlumaczyc nie bede, jak ktos nie ma glowy to niech sie nie bierze za interesy................ ....................................... naprwdę nie znacie ludzi, ktorzy mogliby wam podpowiedziec????????/ ja bez dobrych znajomosci w urzedach nie rozkręcilabym dzialalnosci:)

Gość gość
wujek jest dyrektorem US nie ZUsu a Zus odzyskuje swoja kase chocby po trupach, smiej sie póki mozesz bo kiedys bedziesz płakac

Gość gość
mój maz to nie pipa a uczciwy człowiek który uczciwie spłacił zadłużenie, chcesz kraść to kradnij tylko nie obrazaj uczciwych ludzi bo takich dzisiaj mało

Gość gość
*umiecie zatem wychodze z tematu zycze pomyslego zakonczenia spraw pozdrawiam

Gość gość
i co Wam z tej uczciwosci przyszło??? szkoda,ze panstwo nie jest takie uczciwe względem przedsiebiorcow, narzucajac takie podatki, czemu nie mozna sobie odliczyc VATU z kazdej zakupionej rzeczy(nie mam ma mysli tych, ktore wpisane sa w zakres dzialalnoci firmy???)

Gość gość
dziewczyno ja nie pisze o sobie,ze kradnę, bo place podatki:D i spie spokojnie:D

Gość gość
mój mąż zamknał działalnosc i nigdy wiecej własnej firmy, teraz ma stała prace w panstwowej duzej firmie i jest ok

Gość heh no dokladnie
nie ma to ja gimbus sie nudzi i bzdury wypisuje:D

Gość gość
już ci pisałam - przepisz długi na tuska, komorowskiego, wałęsa i kwaśniewskiego!!!

Gość toz to prowo
toz to prowo hahah jakby babka miala takie problemy to by do prawnika poszla, porady są darmowe!!!!!!!!!!!! a nie pytala na forum:D

Gość gość
Jeśli odrzucą spadek, to nie. testament lepiej spiszcie, ale zapiszcie im to, co nie jest obciążone długami.

Gość gość
jakby babka miala takie problemy to by do prawnika poszla, porady są darmowe!!!!!!!!!!!! xxx To dopiero prowo! Jestem sekretarką w kancelarii i porady NIE są darmowe. Z darmowych porad to może skorzystać w Biurze Porad Obywatelskich, ale jeśli nie dyżuruje tam prawnik, to mogą wprowadzi cię w błąd. Są też poradnie i dyżury przy wydziałach prawa na uniwersytetach, ale tam też są studenci, i przy bardziej skomplikowanych sprawach nie warto się ich radzić. Chyba że jest na dyżurze ich opiekun, najlepiej PRAKTYK a nie TEORETYK.

Gość toz to prowo
przykro, mi ale bylam 3x z mężem u prawnikow i ani razu nie placilismy:) u 3 różnych zeby zobaczyc czy to samo powiedzą, naprwdę, nie pisalabym jakby sama tego nie doświadczyła:) byliśmy własnie w kancelariach:)

Gość toz to prowo
porady są darmowe:) sami nam powidzieli, bo chcielismy zaplacic:)

Gość co do porad to zgadzam sie
z osobą"toz to prowo", moja mama takze korzystala z bezplatnych porad w kancelariach moze to od prawnika zalezy czy bierze kase, bo od wielu osob wiem,ze w moim miescie za porady nikt nie bierze pieniędzy

Dzieci maja 2 wyjścia: odrzucić spadek lub przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza. W pierwszym przypadku odrzucają długi, ale również to co posiadacie np. dom, samochód. W drugim przypadku odpowiadają wyłącznie do wysokości tego, co posiadacie np. dom jest warty 300 tys a długów macie 250 tys to 50 tys są na plusie. Dom 200 tys a długów jest 250 tys to odpowiadają tylko do 200 tys. Jeśli macie czyste hipoteki lepiej przepisać dom na dzieci w formie darowizny. A później dzieci niech odrzuca spadek. Jeśli jednak już sa prowadzone egzekucje sad może również cosfnac taka darowiznę dopatrując się jej pozornosci

Gość gość
Podajcie w jakich miastach porady prawne są bezpłatne.