Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helllena

Aborcja tak czy nie

Polecane posty

Gość pampa lampa
30 letni gosciu sex uprawiac mozesz, ale sa srodki antykoncepcyjne, a aborcja na zadanie antykoncepcja nie jest

Gość gość
ale ja sie zabezpieczam ale co jak wpadnę? usune i tyle, nie chcę dzieciora, przykro mi.

Gość dojrzała kobieeta
27.09.13 gość POLECAM WIZYTĘ U BARDZO DOBREGO PSYCHIATRY! PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZEANIA I OBYS SIE NIGDY NIE PRZEJA\ECHAŁA NA TYM. Los moze cie nieźle zawiesc pod postacia kalekiego dziecka w brzuchu i co wtedy zrobisz?TYeraz napiszesz,ze urodzisz i wychowasz,ale czy tak bedzie czas pokaze.

Gość gość
jak bylam dzieckiem to mialam sasiada,chlopak uposledzony psychicznie w wieku dojrzewania.nie widziak nic zlego w tym,by wyjac fiuta na placu zabaw i sie onanizowac.uposledzenie nie hamuje dojrzewania,niestety.zastanowcie sie co mowicie.a ile uposledzonych jest wykorzystywanych seksualnie,k***a czemu sie o tym nie mowi???????np dziewczyna,ktora nawet nie jest w stanie sobie podpaski zmienic,jak myslicie co ja czeka?????kto bedzie jej ta podpaske zmienial????albo rodzina albo ktos w osrodku.o konsekwenjach az strach myslec.i wy nazywacie aborcje w takim przypadku egoizmem?????albo rodzi sie potworek a ludzie mu sie przygladaja jak zwierzeciu w zoo.to ma byc godne zycie?????najpierw miejcie stycznosc z takimi ludzmi a dopiero potem zastanowcie sie co mowicie.

Gość gość
niech się bogaci rozmnażają, ja nie mam pieniedzy, zarabiam grosze, a jeszcze dzieciaka bede rodzic jak wpadnę, bo tak wypada, bo inaczej bede zabojczynią, smieszne. Tylko kto mi da na utrzymanie tego dzieciaka? co ci najwiecej szczekają?

Gość pampa lampa
Coz kochana pewnie jesli pomimo zabezpieczenia wpadniecie to bedziecie rozwazac aborcje. Ale zauwazylas ze piszesz usune dzieciora? Czyli przyznajesz ze usuniecie 12 tygodniowego plodu jest morderstwem. I tak przyznaje, ze jesli pomimo stosowania antykonepcji hormonalnej i prezerwatywy (razem) zachodzi sie w niechciana ciaze i nie majac mozliwosci utrzymania dziecka aborcja ze wskazaniem na trudna ekonomie rodziny powinna byc dozwolona, ale aborcja na rzadanie dla widzimisie? NIE

Gość gość
"Dojrzała", ukróć tę impertynecję, bo do pięt mi nie sięgasz i wyobraź sobie że źle trafiłaś bo ja jestem psychiatrą. :D To teraz do kogo mam pójśc według ciebie? Do weterynarza nie? Bo trzeba upuścić trochę jadu na forum żeby być bardziej znośnym w domu? Ale masz metody. Żegnam cię mały człowieku. :)

Gość liwia1155
a ja jestem tego zdania ze aborcja powinna byc tylko w przypadku gdy dziecko ma byc jakies chore itp zeby sie nie meczylo , ale nie zdrowe! bo moze jedna niechce ale sa tysiace rodzin ktore pragna! okno zycia np jest!

Gość pampa lampa
Biedny gosciu ktorego nie stac na dziecko wiec podwiaz sobie jajniki albo nasieniowody do jasnej cholery i nie bedziesz miec zadnego problemu

Gość gość
Temat jest trochę zbyt ogólny. Powinniśmy rozpatrywać go w każdej sytuacji osobno. Bo co innego jak dziecko ma się urodzić chore, upośledzone itp. a co innego jak jakaś kobieta się puszcza i aborcję traktuje jako formę antykoncepcji. Chore jak i zdrowe dziecko ma prawo do życia, tylko czy dla chorego dziecka życie w samotności, nie będzie czymś gorszym niż nie narodzenie się? W przypadku drugim wyżej opisanym, czy dziecko jest winne temu, że jego matka uprawiała seks bez zabezpieczeń i bez zastanowienia? Wielu pomysłów o aborcji u kobiet moglibyśmy pominąć gdyby kobiety dobrze zastanowiły się z kim będą za moment uprawiać seks? Czy to jest odpowiedni mężczyzna? Zastanawiając się nad aborcją powinniśmy przede wszystkim patrzeć na dobro dziecka (potencjalne dobro), ale nie zapominać o odpowiedzialności, która spoczywa na naszych barkach. W końcu to my jesteśmy sprawcami nowego życia. Sam osobiście nie wiem co bym zrobił. Czułbym się trochę jak zdrajca czy wyrodny ojciec. Chyba wolałbym sam skazać się na śmierć niż wydać pozwolenie na pozbawienie życia osoby, którą kocham. Choć dziecka jeszcze nie ma to już mentalnie jest częścią mojej małej rodziny. A gdy dziecko poczęte jest z miłości nawet brak jego kontaktu nie przeszkadza bym je kochał.

Gość dojrzała kobieeta
pampa lampa a co Cie opbchodzi,ze jakas kobieta usunie ciazę na Żądanie? Nie twoj d**a,nie Twoje dziecko w brzuchu,wiec co masz do tego? To tej kobiety sumienie ,nie Twoje.

Gość dojrzała kobieeta
Co za zakłąmani ludzie. Gdybyscie wszyscy byli tacy porzadni,prawi i czuli na los dzeci narodzonych,to by tylu nieszczesc nie było,bo nie doppuscilibyscie do katowania dzeci etc.

Gość pampa lampa
Dojrzala kobieto a co Ciebie obchodzi, ze jakis facet jezdzi po pijaku i spowoduje wypadek w ktory zginie jakies dziecko? Nie Twoje dziecko, nie Twoja rodzina. Albo, ze jakis chlystek pobije staruszke? Nie Twoja babcia. Albo ze pijany lekarz operuje? Nie twoja rodzina. Czy Ciebie w ogole interesuje cos co nie jest scisle zwiazane z Toba?

Gość gość
sorry ale jajnikow sobie nie podwiążę bo nie chcę mieć potem komplikacji pooperacyjnych, nigdy nie wiadomo jak te konowały by mi zrobily tę operację, teraz strach chodzic do szpitala. I czemu nazywasz dorosłą kobietę sypiającą ze swoim facetem/mężem puszczalską? czyli co dorosli ludzie mają seksu nie uprawiac?

Gość dojrzała kobieeta
gosciu z 27.09.13 ,a Ty co,jestes sumieniem tych kobiet,które sie puszczaja i skrobia tyłek,bo nie chca urodzic dziecka?? Uwazaj,bo Ci pompka pęknie jak bedziesz sumieniem całego śiwata :-)

Gość noootakjak
ze wasze matki nie porobily aborcji , tylko takie bydlo na swiat wypuscily.....

Gość aneczkal
"uwielbiam" takie dyskusje pomiędzy ludźmi, którzy pojęcia o tym zielonego nie mają. Wypowiadać się w takiej kwestii powinny tylko osoby, które stanęły przed taką decyzją, bp tylko one wiedzą tak naprawdę co by zrobiły, jak juz jest po fakcie. Zawsze byłam przeciwniczką aborcji, od zawsze chciałam mieć dzieci. Mam jedną wspaniałą córkę, a w tym roku miałam urodzić syna. Niestety w 12 tygodniu ciązy rozpoczął się mój koszmar, badanie za badaniem, w koncu wyrok i podjęcie najgorszej decyzji w życiu : terminacja. Będę z tym żyła do końca moich dni, ale wiem, że podjęliśmy dobrą decyzję dla mnie i mojej rodziny na tamtą chwilę:( Nie wyobrażam sobie, żeby państwo zabroniło mi podjęcia takiej decyzji, decyzji która determinuje całe moje i mojej rodziny późniejsze życie. Naprawdę zastanówcie się, zanim zaczniecie kogoś obrzucać błotem

Gość pampa lampa
Gosciu wystraszony podwiazaniem jajnikow. Nic sie nie martw po aborcji jest jeszcze wiecej mozliwych powiklan . A poza tym po Twoim stylu pisania to wnioskuje, ze bardzo dobrze sie bawisz podjudzajac malolato, co grypa zlapala i do gimnazjum nie poszlas?

Gość dojrzała kobieeta
pampa lampa,głupia osobo,nie mowa o wypadkach,ale o usuwaniu ciazy.

Gość gość
gość I czemu nazywasz dorosłą kobietę sypiającą ze swoim facetem/mężem puszczalską? czyli co dorosli ludzie mają seksu nie uprawiac? xxx Jeszcze raz przeczytaj kobieto mój post bo widzę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, jeszcze raz przeczytaj i jeszcze raz może zrozumiesz.

Gość gość
napisz cos wiecej o tej terminacji

Gość gość
ta dojrzala nie prowadzi merytorycznej dyskusji, tylko obraza innych, sztandarowy przyklad zwollenikow zabijania, sama sobie swiadectwo wystawia, taka karykatura czlowieka

Gość gość
ze wasze matki nie porobily aborcji , tylko takie bydlo na swiat wypuscily..... ---------------------------------- wiesz co napisze ci tak, ja się na ten świat nie prosilam bo tu wcale nie jest fajnie. W sumie to nawet wolalabym sie nigdy nie urodzic. wiec nie mialabym żalu do matki jakby mnie usunela. Ale ona CHCIALA miec dziecko wiec mnie urodzila. Ja NIE chce.

Gość dojrzała kobieeta
aneczkal,zawsze powtarzam PUNKT WIEDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA. I nie chciałabym byc chamska,ale takim zajadłym przeciwnikom aborcji,czyli aborcji u innych kobiet przydała by sie taka kuracja wstrzasowa i wtedy by za przeproszeniem mordy by przymkneli i zainteresowali by się dziecmi juz urodzonymi,a nie tylko skrzeczeli,ze jak to mozna zabic dziecko w brzuchu.

Gość gość
Szkoda dyskutować. Choćby nawet całkiem zabronili aborcji i tak była, jest i będzie...Turystyka aborcyjna kwitnie. Z wielu polskich miast organizowane są "wycieczki" do sąsiednich państw. 370 euro i sprawa załatwiona. Nie trzeba nawet być specjalnie zamożną, by to zrobić. Przecież to oczywiste, że jeśli kobieta się uprze - to i tak to zrobi...

Gość gość
ciekawa jestem bardzo jak byście pisali, gdybyście byli biedni, mieli marnie platna pracę, uprawiali seks, zabezpieczali sie, a i tak byście wpadli. Co wtedy byście zrobili i czy wciąz byscie byli tak przeciwni aborcji.

Gość dojrzała kobieeta
27.09.13 cha,cha.A mozesz sobie pisac o mnei co tylko Ci tylko zechce :-) Mnie to wisi.

Gość gość
I nikt nie pomyśli w ogóle jak się czują ojcowie tych dzieci! Nie mogąc nic zrobić by się przeciwstawić.

Gość dojrzała kobieeta
Aborcja była,jest i bedzie i tylko Wy durni ludzie dajecie sie wmanipulowac zastepczym tematem w sejmie. Rzą\dzący robia na nas wszystkich "aborcje"doprowadzajac kraj do ruiny,do biedy a Wam w głoowach czyjs brzuch i czyjes jeszcze nienarodzone dziecko.

Gość gość
gość ciekawa jestem bardzo jak byście pisali, gdybyście byli biedni, mieli marnie platna pracę, uprawiali seks, zabezpieczali sie, a i tak byście wpadli. Co wtedy byście zrobili i czy wciąz byscie byli tak przeciwni aborcji. xxxx Trzeba zakasać rękawy i brać się do roboty i wziąć odpowiedzialność oraz być dojrzałym.