Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam obecnie u teściowej. Sytuacja powiedzmy tymczasowa, ale jednak. Niedawno urodziłam córeczkę i stwierdziłam, że w miarę dobrze się czuję, więc nie muszę brać urlopu dziekańskiego tylko wracam normalnie do szkoły. W końcu to tryb zaoczny, więc co drugi weekend. W tym czasie nie mam co się martwić o córcię, bo zawsze ktoś z nią chętnie zostanie. Postanowiłam, że z racji tego, że wracam do szkoły, a mieszkam na prowincji i do miasta gdzie jest uczelnia muszę dojeżdżać spory kawałek, to będę zabierała małą i nocowała z soboty na niedzielę u moich rodziców. Akurat bardzo dobra okazja, żeby pobyli z wnuczką, a ja nie będę musiała się zrywać o 4 nad ranem, żeby dojechać na 8 na uczelnię. Teściowa jest przeciwna, powiedziała, że to zły pomysł i nie może się na to zgodzić. Ja jej tylko powiedziałam, że w kwestii mojego dziecka nie ma nic do gadania, postanowione i koniec. Ale Ona teraz wielce urażona i obrażona w ogóle się do mnie nie odzywa.

Gość gość
No to niech się obraża A co na to mąż?

Gość gość
Podjęliśmy decyzję wspólnie. Jego i tak nie ma w soboty, bo pracuje do nocy.

Gość gość
wszystko cacy, pytanie czy mąż będzie spędzał weekendy z wami czy zostawiasz go z teściową no i gdyby ktoś zaczął psioczyć: to decyzja miedzy tobą i mężem a nie między tobą i teściową :-)

Gość gość
Bardzo dobrze zrobiłaś.

Gość gość
ach te teściowe, wpiertalają się we wszystko: wybór imienia dla dziecka sposób porodu karmienie wybór mebli do mieszkania rozliczenia finansowe między małżonkami i gdyby mogły także o pożycie intymne.... i jak je szanować ?!

Gość gość
Zabawnie, że o tym piszesz,bo w wybór mebli do pokoju też się wtrącała, a raczej w kwestię "niepotrzebnego zakupu" szafki rtv, bo telewizor powinien wisieć, a nie stać, żeby było go wygodniej oglądać z łóżka :-o