Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W PONIEDZIAŁEK WYPLATA A JA MAM TYLKO 50ZŁ

Polecane posty

Gość gość

jak przezyc weekend??? gdy w domu pustki w lodowce

Gość gość
heh, zaraz ci doradza tu sa dobre specjalistki od obiadow za 10zl,:D

Gość gość
idź do sąsiadki pożycz stówkę :)

Gość gość
50 zł to nie tak źle, daj spokój. Weź zrób sobie spaghetti na 2 dni (ok. 15 zł ), chleb coś na kanapki i jeszcze na piwo wystarczy na weekend ;)

Gość gość
autorka, nie wypada, bo jeszcze nie znam ludzi, od 3 tyg wynajmuje mieszkanie,ale,ze pracuje na zmiany rzadko kto mnie widzi i ludzie nie znaja mnie:)

Gość gość
autorka, ale ja nie jestem sama, tylko 3 nas:)

Gość gość
aaaa to sorry, myslalam, że tylko na siebie masz te 50 zł. Ale jest tyle pomyslów odnośnie jedzenia za małe pieniądze. Lepiej jakoś zacisną pasa, niż pożyczać. Naleśniki, spaghetti jakaś uboższa wersja, gulasz z ziemniakami czy zupa.

Gość co do porad to zgadzam sie
jakas zupka i placki ziemniaczane, gofry, udka z zimniakami i surowka, ryz z sosem sł-kw, albo zrob babke ziemniaczana, bedzie na 2 dni:)

Gość gość
5zł za 4 porcje udek w Lidlu zupa w paczce jakies 2zl ziemniaki - 3 kg to ile? ok. 3zl? sos w paczce 1,50 50zl nawet na 3 osoby i 3 dni to nie tak malo, chyba ze jestes przyzwyczajona do lososi co drugi dzien, szparagow, kawioru na przekaske i belgijskich czekoladek, to niestety musisz nauczyc sie gospodarowac tak by starczalo ci do wyplaty na wsyztsko czego chcesz :P

Gość gość
zwykle zyje nam sie dobrze, ale teraz troche kasy poszlo na kilka spraw a wypłate powinnam miec przedwczoraj:)a bedzie w pn no kawior bywa czasem, szparagi to nie luksus przecież, lososiem tez nie pogardzę:D taka awaryjna sprawa, długi temat, zreszta nie takie istotne, nie mam kasy, nie mam karty, a do banku dzis nie poszlam, bo myslalam,ze dzis bedzie kasa a prace skonczylam po 18

Gość gość
Porcja rosolowa Warzywa makaron koszt 6 zl i masz rosol z makaronem Ryz ,warzywa na patelnie ,piersi kurczaka koszt ok 10 zl Spoko obiad na dwa dni . Chleb ,jajka pomidory ,ser zolty wedlina ,jogurty koszt 17 zl Jeszcze zostanie na poniedzialek :)

Gość gość
no chyba własnie skocze jutro po produkty na rosol, bedzie na 2 dni, na drugie zrobie udka, ziemniaki, coleslawa do tego wezmę pare plastrow wedliny i sera, chleb, mleko, cos slodkiego i bedzie git:)

Gość gość
poszukaj sponsora ,jakas kasa napewno z tego będzie

Gość gość
heh, nie kazdy zyje tak jak Ty:D wolę rękoma zapracowac niz doopą:D

Gość gość
ojejku wez zrob kluski z maki i sos grzybowy.ja tak jadlam juz kilka razy.kup chleb i pasztet to nawet masla nie musisz kupowac.

Gość gość
jakbys miala rece do roboty ,to bys miala za co zyc

Gość gość
No niestety u mne podobnie. A co masz w szafkach, skoro w lodówce pusto? W Biedronce do niedzieli tańsze mrożonki - za 3,29 kupisz warzywa na patelnię, a za 6,99 6 kostek z mintaja do smażenia. Jak masz olej albo oliwę to już masz 1 danie i zostaje ci jeszcze 40 na niedzielę.

Gość gość
pracuję, nie moja wina,,ze szef nawalił:( bywa... chcialabys tyle zarabiac co ja:), ale czasem rozne okolicznosci w zyciu sie trafiaja i bywaj dni,ze jednego dnia masz "full" kasy innego(kiedy akurat potrzebuje się) jej nie ma

Gość gość
ja mam w portfelu 110zł,chore dziecko a mąż w delegacji...wypłata 10 dopiero :/

Gość Monis432
Jak dobrze rozgospodarujesz pieniadze to i na piwo starczy xd

Gość gość
w szafkach nic konkretnego, bo ja nie robie zapasow, pislam,ze wynajmujmy mieszkanie przez 2 m-ce, bo u siebie urzadam sie dopiero, a od rodzicow musielismy sie juz wyprowadzic, nieciekawa sprawa

Gość gość
lekko przyszlo ,to i lekko sie wydalo ,nic nie zostawiwszy na gorsze dni...teraz masz kłopot

Gość gość
piwo bedzie jak kasa bedzie:) teraz wolę dziecku cos dobrego kupic, do pn wytrzymam;)

Gość gość
To napisz co masz w domu do jedzenia, raz dwa ci menu ułożymy :D

Gość gość
zjedz kupe psa z dworu

Gość gość
no z takich obiadowych rzeczy to wlasnie nic, same koncowki i dla 3 nie starczy:) jakbym chciala cokolwiek zrobic musze dokupic, mam 1 woreczek ryzu, pol sosu w sloiku, troche makaronu(moze dla corki by starczyło), no nic treściwego,

Gość gość
mąż w delegacji ? Pewnie łazisz wsciekła calymi dniami ,wiemy przez co :)

Gość gość
Dokup ryż, do tego 3 jabłka i jogurt naturalny - ryż z jabłkami. Kup mieszankę warzywną (mrożonka z Biedronki około 3 złotych), do tego kurczaki z Lidla jak ktoś pisał, i na jednym kawałku ugotuj zupę. Pozostałe kurczaki usmaż albo upiecz, do tego warzywa z patelni. Poza tym chleb, pasztet i pomidory - i masz kanapki na rano i na wieczór. Do tego kostka białego sera, wymieszaj z resztą jogurtu nat. i będziesz mieć serek kanapkowy - do niego możesz dodac jakies przyprawy albo kupić pęczek szczypiorku i wkroić. Na deser lody Sumfonia - jakieś 5 zeta za 1 litr, i już.

Gość gość
podoba mi się Twoj pomysł:) dzięki bardzo:)