Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIEWCZYNY BŁAGAM MOGŁAM ZAJŚĆ wejdzcie proszę

Polecane posty

Gość gość

Krwawienie zaczęłam 10 września...11 września był stosunek...do końca. Boje się, bo źle się czuje od dwoch dni.;( Pytam poważnie,mam 18 lat;(

Gość gość
a ja pytam poważnie: dlaczego uprawiasz seks bez zabezpieczenia, w dodatku do końca w tobie skoro obawiasz się ciąży? gdzie tu logika?

Gość onatakaka
oczywiście że mogłas zajść w ciąże, bo dzień po rozpoczęciu krwawienia to nie jest gwarancja bezpłodności..plemniki żyją 72 godz, więc oczywiście że możesz być w ciąży

Gość gość
Nie ma możliwości zajścia w ciążę.Przecież plemniki poginą we krwi.Poza tym to 2 dc więc skąd by się miało wziąć jajeczko gotowe do zapłodnienia skoro krwawiłaś.Pomyśl logicznie

Gość kotkamotka
plemniki w krwi poginą??? no ludzie, przecież one właśnie żyją w wilgoci, to jest ich jedyny warunek krwi. a okres to złuszczanie się ściany macicy, a nie wyrzucanie co minutę jajeczka, które nowe już mogło być...i w ogóle seks w czasie okresu to już naprawdę dno, tak się dawać byleby tylko facet nie odszedł

Gość gość11111
A ja tez mam problem: prosze o opinie: ostatnio mialam okres ale bardzo krotki 3 dni. od wzoraj sa tylko brazowe plamienia i boli mnie bardzo podbrzusze, jajniki, bol jest okropny smutas.gif Czy mozliwa jest ciaza? dodam, ze uprawialam seks w dni plodne (wyliczylam) bez zabezpieczenia ale przerywany Prosze nie oceniajcie mnie

Gość gość
skoro miałaś miesiączkę, to jakim cudem miałabyś byc w ciąży? a dni płodnych się NIE WYLICZA

Gość gość
a jeśli chodzi o seks w trakcie miesiączki to gratuluje głupoty- najprostsza droga do infekcji

D****a :O Wór na spermę, żeby nawet w czasie okresu dawać. 18 lat i już się k******. Mam nadzieję, że jesteś w ciąży nic nie warta g****aro. Twoje dziecko do końca życia będzie bękartem z puszczalską matką, Będziecie żyć w biedzie i syfie, bo mamusia ani gaf nie mają pewnie nawet matury :O

Gość ginekolozWawa
Przekonanie, że w czasie okresu nie można zajść w ciążę bierze się stąd, że teoretycznie owulacja powinna wystąpić w 14 dniu cyklu. Dotyczy to jednak 28-dniowego cyklu idealnego. W rzeczywistości żadna kobieta nie ma idealnie regularnych 4-tygodniwych miesiączek. Faktem jest, że jajeczkowanie ma miejsce na 14 dni przed początkiem kolejnego cyklu (pierwszy dzień krwawienia). Komórka jajowa żyje 10-24 godzin. Natomiast plemniki w sprzyjających warunkach (drogi rodne kobiety w okresie okołoowulacyjnym) zachowują zdolność do zapłodnienia przez minimum 3 dni. Oznacza to, że przy krótkich cyklach seks podczas okresu może doprowadzić do zapłodnienia. Z drugiej strony nawet u kobiet z długimi cyklami czasami owulacja występuje znacznie wcześniej. Termin jajeczkowania może ulec zmianie pod wpływem wielu czynników takich jak gorączka, stres, przeziębienie, odchudzanie, podróże. Dlatego żadnego dnia cyklu nie można uznać za 100% niepłodny. Chociaż oczywiście podczas okresu ryzyko zajścia w ciążę jest znacznie mniejsze niż w przewidywanym terminie owulacji.

Gość gość11111
wiem, ze sie nie wylicza, ale mam zawsze regularne to owulacja raczej tez jest regularnie w moim przypadku. a czy okres w ciazy nie jest mozliwy? kiedys czytalam, ze mozna krwawic przez 3-4 miesiace i zastanawia mnie ten dziwny bol i skapy okres

Gość gość
tak właśnie moja koleżanka z pracy w ciążę zaszła. dawała duupyy jak m iała cieczkę i teraz ma bachora którego nie daje rady wychować, facet ją zostawił , ma 20 lat i już do dechy rozwalone życie ,, dołanczam się do opinii którejś z pań że powinnaś do książek się wźiąść a nie tyłek wystawiać do góry... pomyśl najpierw o swojej przyszłości... no chyba że chcesz na tyłku zarabiać pieniądze g****arze do nauki a nie bawić się tu w mamę i tatę

Gość gość
Ja nie rozumiem takiego podejścia. Najpierw seks bez zabezpieczenia a potem płacz i panika że zaszłaś w ciążę. I po co to wszystko? Dla sportu i adrenaliny czy jak? Co do zajścia w ciążę podczas okresu to jest też taka sprawa że kobieta ma krwawienia około owulacyjne które bierze za okres i ciąża gotowa.

Gość gość
MIESIĄCZKA W CIĄŻY JEST NIEMOŻLIWA- poczytaj czym w ogóle jest miesiączka, to nie będziesz zadawała takich pytań. Możliwe są plamienia, ale to zdecydowanie różni się od krwawienia miesięcznego. Poza tym to, że cykle masz regularne wcale nie oznacza, że owulacja również występuje w tym samym czasie.

Gość gość11111
stad moje pytanie bo mialam bo na poczatku sie cieszylam ze mam okres i odetchnelam z ulga, ale troche dziwilo mnie ze trwalo 3 dni i bardzo malo. nie pytalabym sie gdybym miala normalna miesiaczke

Gość gość
gość11111 -ile minęło od stosunku? Jeśli ponad 14 dni to zrób test bo krwawienia w ciąży się zdarzają.

Gość gość11111
dokladnie to bylo pare stosunkow.. ale powyzej 14 dni takze :( byl to stosunek przerywany

Gość gość
Zrób test -to mogła być implantacja zarodka.

Gość gość
Jestes glupa, bardzo glupa. :)

Gość gość11111
Testu nie zrobie, za bardzo sie boje, wole poczekac

Gość gość
Jak tam chcesz. Choć moim zdaniem głupio robisz bo sama się wkręcasz. Będziesz czekać na co i do kiedy?

Gość gość11111
latwo jest powiedziec zrob test, ale w moim przypadku gdyby wynik byl pozytywny rozwalilo by to moje cale zycie, mam19lat, wiem ze latwo komentowac kogos, ale madry polak po szkodzie, na penwo juz nie dopuszcze do tego,

Gość gość
Ale co ci da chowanie głowy w piasek? Jeśli to ciąża to nie zniknie bo ty nie zrobiłas testu. A jesli to nie ciąża to przynajmniej skończy się stres.

Gość gość
zacznij się zabezpieczac, to nie będziesz potem miała stresów- proste