Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka pewnego tematu

pranie poscieli

Polecane posty

ja zmieniam codziennie mąż mówi że przesadzamy a wy ?

jak często zmieniacie psociel ?

Gość aldona_sieczka
uważam że grubo przesadzasz. ja zmieniam raz na kilka miesięcy jak bym hciała tak robić jak ty to całe dnie musiała bym spędzać przy pralce ;/

Gość gość
raz na miesiąc , no chyba że mąż się bardziej poci to częściej:))

Gość aldona_sieczka
a ile bym placila za prąd i wode i ile detergentu musiałabym kupić to poprostu masakra zbankrutowałabym;/ a tak z ciekawoasci ile masz za prąd wode i ile wydajesz na proszek do prania??

ludzie jak mozna prac posciel raz na miesiac czy kilka miesięcy ludzie kochane ja peirdziele jakie brudasy az wstyd sie przyznac ze do takiego kraju sie nalezy gdzie takie brudasy zyją o matko kochana ja jak nie zmienie poscieli codziennie to nie moge zasnąć dajcie spokuj za prąd płace 800 zł 4 osobowa rodzina gdzie wszystko jest na prąd i za wode 200 zł i woda i prad na 2 miesiące jak kupie proszek 7 kg to mam na 2-3 tygodnie

woda 320 zł *

Gość gość
ja zmieniam co tydzień. trochę przesadzasz. spróbuj się ograniczyć do co 3-4 dni. z kolei zmienianie raz na m-c, to też przesada . dla mnie taka osoba to już brudas

Gość a ja uwazam
że autorka ma absolutną racje ja zmieniam co 2-3 dni bo nie mam czasu żeby codziennie to robić ale jakbym miała to napewno bym tak robiła jak mozna nie zmieniac poscieli miesiąc czasu k***a ;(

Gość gość
Ja piore kiedy juz posciel capi na calego i nie przypominam sobie jej koloru..... :P Piore kiedy trzeba raz na 2-3 miesiace....a co trzeba czesciej "P

Gość gość
a cha i kompie sie tez tak okolo 2-3 m-cy jak widze ,ze ludzie za mocno ode mnie uciekaja......na wszystkim oszczedzam ,a cha i splukuje wode w kiblu max 4 razy na dobe :P

Gość gość
ja tez zmieniam raz na miesaic brudasem się nie czuje... codziennie, to zmienia ten chyba, kto się nie kapie, nie myje... ja kąpiel biore codziennie, codzien do łóżka wchodzę w czystej bielixnie, więc niby czemu mam pościel zmieniać co chwile... w łóżku błotem się nie bawie, nie pale, nie jem, nie pierdze...

Gość gość
ja tez :P

Gość a ja uwazam
ludzie ja sie myje 2 razy dziennie w psocieli zostaja resztki naskorka czlowiek sie poci jest najwięcej bakteri jak mozna nie zmianiac miesiącami psocieli k***a u mnie raz na 2 -3 zmieniamy wspolczuje ;(

Gość gość
zmieniam co 2-3 tygodnie

a puzniej to są grzybice wszy i rozne inne psakuctwa jak sie poscieli nie zmienia to niestety ...

Gość a ja uwazam
popieram !!

Gość magnoliawyschnieta65
ja zmieniam raz na tydzień przy okazji generalnego sprzątania w domu tzn. sprzątam raz w tygodniu i przy okazji pościel zmieniam, piore itd

Gość gość
a uważasz, że zakładanie tego samego ubrania dzień w dzień przez m-c bez prania też jest ok, bo jesteś wykąpana? na jedno wychodzi z pościelą. m-c to za rzadko.

Gość gość
raz na tydzien. codziennie to spora przesada poza tym proszki sa drogie jak diabli

Gość gość
po jaką cholerę piszesz że zmieniasz co dziennie, jak nie zmieniasz. ale pusta idiotka.

Gość gość
autorka pewnego tematu - ale po codziennie zmieniasz pościel ? w jakim celu ?

Gość gość
pewnie nie trzyma moczu :D

Gość gość
Ale jesteście dziwni - ja zmieniam zawsze po kąpieli - czyli na Boże Narodzenie i na Wielkanoc.

Gość gość
ale zanieczyszczasz środowisko używając tyle proszku, ja zmieniam raz na 2 tyg.

Gość gość
poduszki co 2 tygodnie, a pościel w ostatnią sobotę miesiąca. większość ludzi tak robi.

Gość gość
a ja oszczedzam na wszystkim wiec piore kiedy brudne co 3m-ce :(...chyba ,ze zaplamie to czesciej ,albo jak ktos ma do mnie przyjsc na noc :P..nie przesadzajcie z tym praniem ,szkoda wody i roboty za duzo!!!

Gość aske
Pościel zmieniam ok 3 razy w miesiącu, poszewke na poduszke nieraz częściej. Nie uważam się za brudasa. Zmienia każdy jak kto woli w granicach przyzwoitości, nie popadajac w skrajności. Osobiście nie jestem pedantką, nie potrzebuje mieć coś wyczyszczone na tip top. Kiedyś miałam taką okresową fobie, że nie znosilam mysli że wszędzie są jakieś zarazki i wszystko zaczęłam szorowac, żeby wszystko było doczyszczone, ciągle prac i myć w detergentach, ktos mi później powiedział, że zarazki będą zawsze, nie zdrowo jest żyć w 'sterylnych' warunkach. Przeszło mi .Oczywiście co nie znaczy, że trzeba się pozbyt podstawowej higieny osobistej i wokół siebie. Co do proszku to rzeczywiście jest drogi. Nie każdego na to stać, wokół jest Mnóstwo ludzi trudniacych się i zestresowanych jak zadbać o podstawowe potrzeby rodziny. Jeśli ktoś chce zmieniać pościel codziennie kto mu broni? Jak ma kasę, nie musi myśleć za dużo o troskach pieniężnych i nie ma zbyt wiele do zrobienia. Ale proszę nie krytykować osób które naprawdę nie mogą tego robic albo nie chcą. NONE OF YOUR BUSINESS ;) co do wszy to słusznie obalono mit że lubią brudne włosy.. jakoś to tak dziwnie sie utarlo heh. Pozdrawiam i życzę ' myjcie się i sprzatajcie z glową' :)