Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mama79

POMOCY TORT

Polecane posty

Gość zalamana mama79

jutro chrzciny .znajoma obiecala ze upiecze tort.dzis napisala ze nie da rady.zjezdzilam wszystkie cukiernie nie ma takiego duzego torta na juz.musze wiec zrobic.zna ktos przepis na dobry tort na prostokatnej blaszce.pomozcie mamy.szukam w necie i nic sensownego nie moge znalezc.moze to przez nerwy.POMOCY!!!!!!

Gość gość
To dzwoń po cukierniach z okolicy może coś będą mielí

Nie wiem czy zdążysz z własnym tortem. Do tortu najlepiej upiec dzień wcześniej biszkopty,a dopiero na drugi przekładać. Ps. I współczuję Ci takiej znajomej która w ostatniej chwili wystawia Ciebie do wiatru :o

Gość gość
Albo kup dwa mniejsze, to tylko symbolicznie. Nikt nie przyjdzie z zamiarem najedzenia się tortem

Gość gość
Jak nie ma dużego tortu to kup 2 mniejsze i po problemie

Gość gość
To robisz tak jedziesz do tesco kupujesz spody do porta kupujesz masę czekoladowa śmietanko i polewe czekoladowa kupujesz ozdoby i wlala

Gość zalamana mama79
CHCIALAM torta.ciasta tez pieke bo robimy chrzciny w knajpie ale ciasta musze miec swoje.nie chce dwoch.jakos mi sie one nie widza.kupilam specjalnie dekoracje na chrzest. strasznie jestem zalamana.dam rade upiec tylko potrzebuje przepis.

Gość gość
Lepiej 2 mniejsze konkretne a nie jakies na szybko byle co

Gość zalamana mama79
Potwor z bagien.....dziekuje :) znalazlam taki jak chcialam :D a stronke tez znam.pieklam z tej strony ciasto z malinami i bulki cebulowe.DZIEKUJE

Gość gość
Na biszkopt też potrzebujesz przepis? Ja masę robię typową, wcale nie wychodzi jakoś ciężko- cukier puder, masło, żółtka a do tego trochę alkoholu (wtedy nie jest mdły) i dodatki- różne, można dać owoce jak chcesz owocowe, z puszki (ananasy, brzoskwinie), można ze słoiczka (wiśnie, maliny), można świeże, można bakalie- orzechy,rodzynki, kokos, migdały, czekoladę, pokrojone galaretki, na wierzch kawałki pomarańczy...Kakao też pasuje, zwłaszcza do bakalii. Mieszam wszystko, przekładam naponczowany biszkopt, daję do lodówki. Ale można też bitą śmietanę i do tego to samo. Dekoracje- albo będziesz się bawić z masą cukrową, plastyczną albo po prostu posmarujesz gładko kremem i posypiesz np. wiórkami kokosowymi. Biały tort pasuje :) Jak masz wolne popołudnie i wieczór to spokojnie wyrobisz.