Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość klautiusz

paraliz senny

Polecane posty

Gość klautiusz

Miałem jakiś czas temu paraliż senny. Zdarzyło się to nad ranem, miałem sen, że ktoś mnie trzymał tak mocno, że nie mogłem się ruszyć, i nastała czerń... poczułem tylko, że mogę oddychać, a nie mogę otworzyć nawet oczu. Nic nie mogłem zrobić. Mogłem też normalnie myśleć i dzięki temu, że kiedyś czytałem o paraliżu sennym, wiedziałem, że nie ma czym się przejmować (gdyż to naturalna blokada mięśni przed urzeczywistnianiem snów). Najgorsze było to, że jakoś nie mogłem już pogrążyć się w sen, więc chciałem normalnie wstać. Poczekałem chwilę i siłą woli chciałem szarpnąć ręką, udało się dopiero za trzecim razem. Ogólnie przeżycia nie polecam. Natomiast dużo bardziej ciekawszym zjawiskiem jest świadome śnienie, kiedy mamy świadomy wpływ na kreowanie snu i zdajemy sobie sprawę, że to sen. Kiedyś złapałem taki dryg, że miałem taki ciąg świadomych snów, chyba z pięć pod rząd, jednego ranka w ciągu pół godziny :D. Po każdym świadomym śnie budziłem się (oczywiście świadomie, bo wówczas samemu można zdecydować się na obudzenie), patrzyłem na zegar i dalej sru śnić :D. I to już polecam...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować