Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liluś23

Nie pozwala wychodzić z noworodkiem na spacery

Polecane posty

Gość Liluś23

Mieszkam w południowej Europie i jestem żoną tubylca . Nasz synek ma 2 tygodnie i chciałabym zacząć z nim wychodzić na spacerki ale mój mąż jest temu przeciwny . Każe mi czekać aż syn skończy 40 dni wtedy pójdziemy z nim do cerkwi na błogosławieństwo(taki zwyczaj ) i dopiero wtedy . Wiem , że w tych czasach większość ludzi nie czeka aż maluch skończy te 40 dni i normalnie wychodzi zwłaszcza , że mamy ciepłe dni (28-30 stopni) Co byście zrobiły na moim miejscu ?

Gość gość
Trzeba było poznać religię męża przed ślubem a nie teraz skomleć .

Gość Liluś23
ale jaką religię ? Mąż nie jest muzułmaninem więc na resztę przymykałam oko tym bardziej, że większośc tubylców nie praktykuje tego siedzenia z noworodkiem przez pierwsze 40 dni jego życia.

Gość gość
u prawoslawnych tak jest jak ci przeszkadza do czego pchasz sie w odmienna kulture??/ tak u nich jest 40 dni i juz do ogrodu wyjdz jak juz

Gość Liluś23
tylko, że prawda jest taka, że w tych czasach tu mało który praktykuje te 40 dniowe siedzenie z dzieckiem w domu .Więc dlaczego mój mąż taki zawzięty :?

Gość gość
Jego zapytaj skąd my mamy wiedzieć :o

Gość gość
trzeba było najpierw rozmawiać potem się r****ć, a nie odwrotnie

Gość gość
Ale co to kogo obchodzi , to twój problem

Gość Liluś23
a może niech się odezwą dziewczyny będące w związkach z prawosławnymi. Jestem ciekawa czy mają ten sam problem :(

Gość gość
juz sobie wyobrazam co bedziesz miała pozniej wspolczuje

Gość gość
twoj mąż jest wierzący bardzo ? Bo jeśli tak to naprawdę współczuję

Gość gość
Ja tez Ci wsp[olczuje takiego meza....Ja na Twoim miejscu postawilabym na swoim i wyszla z dzieckiem

Gość Liluś23
jest wierzący i nie mam mu tego za zle tym bardziej, że uszanował moją decyzję seksu po ślubie .Wytrwale czekał ! Ale tutaj się nie potrafię zgodzić z jego decyzją .Jest piękna pogoda i przykro , że nie możemy skorzystać ze spacerku.Mieszkamy nad samym morzem i nie zawsze bedzie tak pięknie.Zaczna sie wiatry i chłodniejsze dnie

Gość gość
EHHHH...tak to jest jak sie wychodzi za brudasa czy innego papr***a..bleeeeeeeee...a zaraz zalozysz temat ze zabral ci dziecko i bedziesz dzwonila do rutkowskiego.ja p*****le

Gość gość
AUTORKO a czemu muzułmanin do CERKWII a nie do MECZETU ???????

Gość gość
do goscia powyzej :D....padlam ;D posikalam sie :D

Gość gość
posikalas sie? slabo ... ato czemu?

Gość gość
no, ale przecież możesz na balkon dzidziusia wystawić.. Jeśli to dla męża takie ważne - odpuść, świat się nie zawali, jak te dwa tygodnie jeszcze posiedzicie w domku. zapraszam na www.miluszkowo.pl.

Gość gość
a ten twoj mazz to jest twoj pan i wladca? caly dzien jest w domu i cie kontroluje? nie mozesz wyjsc z dzieckiem jak on jest w pracy? nie mozesz mu sie przeciwstawic i zrobic po swojemu? musisz sie go sluchac? boisz sie go? boisz sie swoje zdanie miec, konsekwetnie w nim trwac i robic swoje???

Gość gość
wyjdz z dzieckiem jak jego nie bedzie w domu,

Gość gość
wiesz jesli on czekal na seks do slubu, to mozesz uszanowac jego przekonania i poczekac ten miesiac

Gość gość 2012
JA jestem wyznania prawosławnego , u nas akurat nie czeka sie tych 40dni,a raczej do dnia chrztu dziecka ja wychodziłam do chrztu z dzieckiem tylko do siebie na podwórko- nie wyobrażam sobie czekać tyle czasu w domu jak za oknem piękna pogoda

Gość gość
Wiecie co jest najsmieszniejsze? Jak dziewczyna zal9zyla topik ze partner nie zgadza na weganskie dziecko to wsztstkie chorem Twierdza ze ojciec ma prawo decyowac czy wspoldecydowac o dziecku. A tu juz nie ma prawa.

Gość gość
Inne dziewczyny piszą ;D

Gość gość
Według kafeterianek tylko mąż katolik może decydować o własnym dziecku:) Autorko, wychodz z dzieckiem na taras czy do ogrodu. Na dłuższe spacery jeszcze się nachodzisz :) A może mi ktoś wyjaśnić dlaczego akurat 40 dni? Skąd to się wzięło? Tak z ciekawości pytam.

Gość Liluś23
przecież napisałam, że mąż nie jest muzułmaninem a tylko prawosławny więc o jakiej meczecie piszesz ?! gość 15:20 synek codziennie jest na świeżym powietrzu w ogrodzie ale chciała bym pospacerować z nim gdy mamy piękną pogodę . A tak to muszę czekać jeszcze ponad 3 tygodnie :(

Gość gość
juz sobie wyobrażam jak południowiec czekał do ślubu z seksem :D No z tobą może i czekał ale pewnie obracał inne panienki

Gość gość
CHCIAŁAŚ POŁUDNIOWCA TO PIJ NEKTAR :)

Gość Liluś23
Jestem pewna, że mnie nie zdradzał ani nie zdradza

Gość gość
Dlaczego nie możesz wyjsc z dzieckiem na ulice?