Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liluś23

Nie pozwala wychodzić z noworodkiem na spacery

Polecane posty

Gość Liluś23
do powiem tak564545 Jego religia tak bardzo się nie różni od naszej .A z tym siedzeniem w domu to zdziwiło mnie ponieważ nic takiego nie mówił wcześniej a ja nie zauważyłam by ktoś w jego rodzinie nie wychodził z dzieckiem przez pierwsze 40 dni . gość 22:09 zapytałam się go czy grzechem będzie wyjście z małym na spacer przed tym całym błogosławieństwem.Odpowiedział, że nie i , że w tych czasach nie wszyscy to praktykują to jednak jest to dla niego ważne . I nie chce odpuścić jak proszę go o spacer . Nie jest nerwowy i ten temat nie wpływa agresywnie na niego .Wręcz przeciwnie... gość 23:10 ja mam 26 lat a mąż 31

Gość Liluś23
Youstyna uderzył mnie wieki temu bo zasłużyłam sobie na to to po pierwsze .Po drugie to nie czuję się molestowana fizycznie ! Czasami psychicznie ale nie FIZYCZNIE..I nie masz racji, ze raz uderzył to zrobi to ponownie .

Gość gość
glupota niektorych bab powala na kolana :O

Gość wierka na traktorze
Juz abstrah*jac od tych 40 dni (ktorych nie pojmuje w sensie takim,ze nie jest ci w stanie powiedziec,CO w tym zwyczajj j DLACZEGO jest dla niego takie wazne) - NIE ZASLUZYLAS NA UDERZENIE. Skad ci w ogole przyszlo do glowy,ze zasluzylas? Mogl byc na ciebie obrazony,nie rozmawiac z toba,mowic podniesionym glosem,ale nie uzywac argjmentow silowo-cielesnych. Jakie sa jeszcze grzechy,ktore mozna karac biciem? Jak mu powiesz,zeby cie pocalowsl w d*pe - moze cie uderzyc?jak dziecko mu zrobi scene w samocjodzie - koze uderzyc,zasluzylo? Jak slysze ' zasluzyc' w odniesieniu do bicia,to mnie szlag trafia

Gość gość
Liluś23 Youstyna uderzył mnie wieki temu bo zasłużyłam sobie na to to po pierwsze .Po drugie to nie czuję się rzylo molestowana fizycznie ! Czasami psychicznie ale nie FIZYCZNIE..I nie masz racji, ze raz uderzył to zrobi to ponownie . hehe zaklad ze to zrobi?? nie boisz sie go?? to udowodnij to sobie i zabierz dziecko na spacer - ciekawe co zrobi jak sie dowie ze sie zrobilas po swojemu :D no co zrobi autoprko rypnie cie po buzce ale ty bedziesz miala wytlumaczenie tego bo sobie zasluzylas wspolczuje twojemu dziecku ze bedzie patrzylo na to jak ojciec trenuje matke

Gość gość
dokladnie tak, jak ktos wyzej napisal :D Zabierz dziecko na spacer bez zgody twojego pana i wladcy i zobaczymy co bedzie. Dostaniesz po twarzy ale oczywiscie, zasluzysz sobie na to :D Hahahahahahaha!!!!!!! Jezeli to nie prowo to szkoda tylko dzieciaka.

Gość gość
autorko- żaden facet nie moze bic kobiety i tlumaczyc tego miloscia i tym ze sie martwi- nigdy i nikt musisz miec wiecej szacunku do siebie, musisz miec swoje zdanie poki co to on cos ustala i ci narzuca a ty jestes od wykonania nakazu - nie umialabym w takim malzenstwie trwac i jeszcze jedno.. mieszkacie gdzies na prowincji ? bo w miastach chyba zacieraja sie te religijno- zabobonne praktyki

Gość wierka na traktorze
Co do tego zwyczaju - tu bym nie dramatyzowala. Oczywiscie chcialabym wiedzidc,dlaczego i zeby mi to obszernie wytlumaczyl,a nie bobja gak chce i juz. Ale jakby to bylo dla niego bardzo,bardzo wazne - ok. Tylko trzeba wtedy tez pomyslec,jak to zorganizowac,zebys TY mogla wyjsc. Depresji sie mozna nabawic od siedzenia na d***e w dlmu. Sa rozne takie zabobono- zwyczaje i moga one byc dla roznych osob wazne. Np znam sporo osob,ktore nie tancza w wielkimnposcie. Piwko w knakpie to j owszem - ale tanczyc - nie! Jaak dla mnie brak logiki,ale co mnie to obchodzi.

Gość Liluś23
trochę mylicie pojęcia .Mąż mi nigdy nie zabraniał wychodzić ale tutaj chodzi mu o te 40 dni.. I nie jest żadnym panem i władcą bo raz jedyny mnie uderzył gdy wróciłam pijana a on nie wiedział przez całą noc gdzie jestem .Po tym incydencie nigdy nie podniósł na mnie ręki , nawet gdy się sprzeciwiałam Zaraz mam zamiar wyjść na pierwszy spacerek z synkiem bo już nie wytrzymuję w domu. Mam nadzieję , że mnie zrozumie

dokładnie pisałam o przemocy psychicznej autorko :)uderzy uderzy zobaczysz. Nie mam w zwyczaju obrażać innych a tym bardziej starszych odemnie ale najzwyczajniej jesteś naiwna i zastąpiona. Podniósł łapę raz podniesie i drugiej gdzie mieszkacie?masz koleżanki?możesz do nich wychodzić?

Gość gość
łykajcie to marne prowo jak pelikany głupie baby nie mające swojego życia i dzieciorów

Gość gość
no i co w końcu wyszlas na ten spacer czy nie??

Gość Liluś23
Youstyna Mieszkamy od niedawna w małym miasteczku i niestety nie mam tu żadnej koleżanki jak na razie . Wcześniej żyliśmy w dużym mieście więc wszystkie znajomości mam tam :( Gdy zaszłam w ciążę to mąż kupił tu dom bo wiadomo, że synek będzie miał lepsze dzieciństwo z ogrodem i świeżym powietrzem a niż jakby wychowywał się w czterech ścianach . Mąż mnie nie ogranicza ale niestety kontroluje ...Mogę wychodzić ale dopiero po tych nieszczęsnych 40 dniach... Nie, nie wyszłam jednak na spacerek .Zresztą ochłodziło się i nie jest już tak ciekawie bo od morza wieje bardzo a spacery na plaży odpadają gdy jest większy wiatr

Gość gość
po co siedzisz z takim władcą :-O ?

Gość gość
poczekałabym ale wczesniej zapytala jakie maja inne tradycje. tudzież zapisala co wolno a co nie w ich kulturze. potem dodala, a u nas robi sie tak i tak i kompromisowo zapytala co zatem on chce i na co moze pozwolic. bo dziecko jest dzieckiem wielokulturowym, z dwojga rodziców i maja byc stosowane obie kultury...

Gość gość
mój mąż jest prawosławny, i wyszliśmy na dwór z małym na 5 dzień od urodzenia, było nawet chłodno. Wiec nie rozumiem tych 40 dni. tam jest coś, że do cerkwii się nie idzie przez jakiś czas, bo kobieta musi się oczyśćić (to mi się nie podoba, bo to gorsze traktowanie)Twój mąż to albo fanatyk religinjny, albo despota. ja bym wiała. jak mąż może ci coś kazać lub zabraniać:/

Gość gość 2012
Tak do cerkwi kobieta nie może iść w połogu( 40dni) i tak samo kobieta nie może iść do spowiedzi i całować krzyża jak ma okres. Tak jest w cerkwi

Gość gość
to chore z tą cerkwią :-O Kobieta rodzi dziecko a dziecko to przecież dar Boży i w okresie połogu nie może iść do cerkwii bo najpierw musi się oczyścić :-O? A czy ona zawiniła, że ma połóg ? Nie ogarniam ! Współczuję ci autorko zycia z prawosławnym szok