Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liluś23

Nie pozwala wychodzić z noworodkiem na spacery

Polecane posty

Gość powiem tak564545
KOchana jeżeli Ty z czegoś takiego robisz problem to ja nie chce wiedzieeć jak będzie potem! Nie rozmawiałas z nim o jego religii? Nie pytałaś co uznaje za słuszne w niej a co nie? Jak chcecie wychowac dziecko? Hajtacie się a nie znacie się???

Gość gość
masz męża greka? wspolczuje-smierdzace nieroby nic poza tym ale pewnie nikt w polsce cie nie chciał to trzeba bylo dawac d**y południowym brudasom

Gość gość
skoro dziecko moze byc na powietrzu - w ogrodzie czy na balkonie - to nie robilabym problemu.

Gość gość jegomość
w Bułgari są takie zabobony. Dla mnie dziwne, najdziwniejsze, że nawet osoby wykształcone po uniwersytetach równiez praktykowały ten dziwny zwyczaj. Zapytaj go co się stanie jeśli wyjdziesz z dzieckiem na dwór. Podejrzewam że kiedyś nie wychodzono i nie pozwalano oglądać dziecka przez 40 dni z powodu zarazków, ale teraz są chyba szczepionki.

Gość gość
dała d**y to ma. ta nie zdradzał, buhahahaha

Gość gość jegomość
doczytałam na forum, ze te 40 dni to związane z jakimiś obrzadkami w kościele prawosławnym, dziwne że żadna matka siedzaca te 40 dni nie umiała mi tam tego wyjaśnić( tacy to oni religijni) Jak tak mówi ich religia to musisz to zaakceptowac i stosować, to tylko 40 dni:P

Gość gość
Chcialas to masz I nie pytaj sie nas czemu. Jesli nie chce isc facet nawet na kompromis to masz 2 wyjscia nadal. Albo wyjsc wbrew niemu I zlamac zasady albo siedziec w domu. Pomysl ile jeszcze niespodzianek cie czeka w takim zwiazku.

Gość Liluś23
ale jak ja mam iść wbrew jego zakazom ? Nawet jak wyjdę w czasie jego nieobecności to i tak będzie to wiedział .A ja nie chce sie z nim kłócić

Gość gość
To siedz w domu albo zmien faceta.

Gość gość
a ty sama możesz wychodzić ?

jakim ZAKAZOM Kobieto!!! czy Ty jesteś jego psem! niewolnica!! ile się znacie? dlaczego tam zamieszkalas? jak się Wam układa jaki on jest? jeśli Ty się go boisz! boisz się kłótni z nim to wybacz Ale nic dobrego nie wróżę!! Moj mąż próbował mną rządzić! i wiecie jak skończył,? dostał wezwanie na rozwód w listopadzie musiał opuścić mieszkanie!! ja sobie na głowę wchodziła nie pozwolę! Ale to twoje życie! słuchaj się go bądź jego niewolnica

Gość gość
Bratowa jest prawoslawna. W sierpniu urodzila przez cc dziecko po 5 dniach wyszla ze szpitala i poszla na 2 godzinny spacer z noworodkiem. Zapytam jej i taka tradycje ale nigdy nic i tym nie wspominala.

a dlaczego ma nie wiedzieć?! mówisz mu SŁUCHAJ Zeus :D wychodzę z dzieckiem czy to Ci się podoba czy nie!!

Gość gość
Niech wyjdzie, wp*****l dostanie to zrozumie dlaczego nie. Co 3 tygodnie nie wytrzyma z maleńkim dzieckiem w ogrodzie, nudzi się, już ją swędzi? :-)

Gość Liluś23
21:49 nie każdy prawosławny praktykuje ten "zwyczaj" . Np. w Polsce prawosławni mogą nawet o tym nie słyszeć .Tutaj z kolei nie każdy tubylec przestrzega tych 40 dni siedzenia w domu z noworodkiem

Gość gość
to grek?

Gość gość
a mi się wydaje , że dziewczyna nie chce sie mężowi przeciwstawiać tylko dlatego, że on sam czekał z seksem do ślubu na jej życzenie .nie mam racji autorko ?

Gość gość
a w ogóle zapytałas sie go, dlaczego akurat jest tak przywiazany do tej tradycji? Bo jak ty sie nie dowiesz to my tym bardziej. Radzimy ci - zostań - nie chcesz. Radzimy ci - wyjdź - nie chcesz. TO czego własciwie oczekujesz od forum? Ja osobiście bym siedziala w domu czy na balkonie ale przy kazdej okazji podnosiła ten temat, na spokojnie z rzeczowymi argumentami. Jesli ma południowy temperament to bedzie sie pewnie denerwował ale tylko takie wyjscie jest uczciwe wobec męża i wobec dziecka.

Gość Liluś23
YoUstyna89 Nie jestem jego niewolnicą ale ciężko mi się tak mu przeciwstawić jak większość pisze..Dla mnie to trudne, nie potrafię :( Znamy się 3 lata ..to była miłość od pierwszego wejrzenia . To dobry człowiek a jak kocha to całym sobą . Przyjechałam tu na studia i niedługo potem poznaliśmy się, ot cala historia

jeśli mu się nie sprzeciwiać to całe życie czeka Cię kompromisów ale UWAGA nie z jego strony a z Twojej! nie wiem czy to taki dobry człowiek jeśli jesteś potulnie i słuchasz się go to jest dobrym! uderzył Cię?

*nie sprzeciwisz *i gdy jesteś potulna więcej już nie radzę bo nie znam dobrze sytuacji a nie chcę nie potrzebnie namieszać.

Gość Liluś23
YoUstyna będę szczera -TAK, uderzył mnie w policzek ale to nie ma nic wspólnego z tematem i było to jeszcze przed ślubem gdy wróciłam do domu pijana nie mówiąc mu nic gdzie i na ile wychodzę a on się najnormalniej w świecie o mnie całą noc zamartwiał . Można powiedzieć, że zasłużyłam sobie . I na pewno nie boję się męża !!

Gość gość
autorko nie pieprz tutaj o wielkiej miłości bo wy Polki lecicie w większości na kasę i podniecacie się egzotyczną urodą kochasiów i tyle w temacie Dopiero pózniej wychodzą problemy

ze co o Boże on cię uderzył a ty to tlumaczysz!!!nie ma prawa nikt cię uderzyć! nic nie usprawiedliwia przemocy fizycznej ale jak widzę jesteś już ofiarą molestowania również psychicznego odsyłam do lektury na kafeterii czy jesteś w związku w którym partner molestuje cię psychicznie. Ty nawet samą siebie oszukujesz tłumacząc go! wstydzisz się samą przed sobą przyznać że mu pozwolilas sobą rządzić. Wiem o czym mówię. Uderzył raz uderzy drugi!!

Gość gość
po ile macie lat ? Nie pisz ze w nicku to Twój wiek :-O

i co autorko? czy zgadza się coś w tym co,napisałam czy przeczytałas tamto forum o molestowaniu psychicznym? szkoda że tak długo muszę czekać na jakikolwiek odzew z Twojej strony. Żal mi Was Ciebie i synka .

Gość wierka na traktorze
Musicie porozmawiac. Gdyby to byl moj maz,to spytalabym,czy to bardzo wazne dla niego. Jesli tak,to ok,ale ja osobiscie musze codziennie wyjsc z domu,bo inaczej strzela mnie ch*j i jestem nie do wytrzymania. Moj maz sqm mnie wywala z domu,jao zaczynam rozrabiac,bo wie,ze prqwdopodobnie brakuj mi ruchu na swiezhm powietrzu i zmiany krajobrazu. I w gakim razie musialby zorganizowac sie kazdegodnia tak,ze ja moge wyjsc - sama. Jak sie nie da- wychodze z dzieckiem i nie dyskutuje na ten temat. Och*jec idzie 3 tyg w domu

Gość gość
Trudno mi jest zrozumiec sam fakt,ze maz moglby mi czegos nie pozwalac :D