Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego uwazacie ze zadne dorosle ssaki nie pija mleka pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Jak widze,moje dorosle koty jak tylko zwesza okazje i zlapia kotle z kociakami to doja ja rowno :P i nie przeszkadza im, ze ktos uwaza, ze mleko jest trucizna dla doroslego:P ale chyba niektorzy ssakow nie widzieli, skoro maja teorie :P

Gość PO_PIS ELOKFENCJI
nie wiem, w pierdlu jest tylko czarny chleb i czarna kawa :classic_cool:

Gość gość
mój dorosły całkiem pies [13 lat] zawsze lubił mleko i podpijał je kociętom, nie to, że ssał kotkę ale miseczkę opróżniał jak tylko nadarzyła się okazja

Gość gość
A widziałaś dorosłą krowę, słonia, konia pijącego mleko???? Mleko matczyne[kobiety, krowy, słonia, kobyły ] potrzebne jest tylko przez pewien okres, później nie ma sensu - zielona trawa ma więcej potrzebnych dla zdrowia elementów. To tylko człowiek podaje dzieciom mleko modyfikowane, ale po co? Tego nie rozumiem....

Gość gość
A dorosly kot to nie ssak? A takie widzialam i to nie jednego.

Gość gość
gość A widziałaś dorosłą krowę, słonia, konia pijącego mleko????] a czy choc jeden czlowiek DAL im mleko do picia? czy daja tylko wode, bo k***a jest taniej?!?!?!?

Gość gość
Ja też nie widziałam żeby jakieś inne ssaki gotowały warzywa czy mięso a mimo to my surowych nie jadamy (z małymi wyjątkami oczywiście)

Gość gość
bo udomowionym psom i kotom ludzie dają pić mleko i dlatego piją. Jakby były dzikie to by nie piły, taka jest prawda. Żadne dorosłe ssaki nie piją mleka. Ludziom dorosłym mleko też szkodzi ale oczywiście nikt o tym nie powie, bo koncerny mleczarskie słono płacą aby była cisza na ten temat

Gość gość
juz widze jak stadu koni czy krow gospodarz zamiast darmowej wody ze studni daje baniak mleka :O

Gość gość
moje szczury uwielbiaja mleko:Di kazdy ssak,ktorego mialam lubil mleko. A co do konia to rzeczywiscie-daje ktos koniom mleko do picia?gdyby dostawaly to by na sto procent chetnie pily!

Gość gość
ja jestem doroslym czlowiekiem, moj maz takze, moja tesciowa, jej matka tez - wyobraz sobie, ze zadnemu z nas mleko nie szkodzi (a ja mam naprawde wrazliwy zoladek), babacia mojego meza bez mleka by dnia nie przezyla :O i pewnie, ze udomowione koty i psy pija mleko bo daja im je ludzie, a dzikie zwierzeta nie - BO NIE MAJA SKAD TEGO MLEKA WZIAC!!! ja dzikim kotom mleko tez czasami nalewam i tez wypija, ba! nawet jez ostatnio mleka sie napil i wciaz zyje!

Gość gość
ale widocznie nie jest im to potrzebne, człowiek nie podaje mleka, a one rosną, największe olbrzymy to ssaki roslinożerne :D

Gość gość
Lubie Te teorie spiskowe na kafe. Koncerny farmacetyczne koncerny mleczarskie bla bla bla bla.

Gość gość
[gość ale widocznie nie jest im to potrzebne, człowiek nie podaje mleka, a one rosną, największe olbrzymy to ssaki roslinożerne smiech.gif ] pewnie :) te najsilniejsze i najzdrowsze nie lykaja tabletek przeciwbolowych jak im tylko leb napierrdala, czy brzuszek, ani tez sie nie szczepia na grypki, pneumokoki (by czasem sraczki nie dostaly bo sobie mamusia nie poradzi z zadka kupa) i inne robaki :P

Gość gość
A od kiedy to pneumokoki powoduja biegunke pustaku?

Gość gość
Nie jestem zwolenniczką picia mleka w wieku powyżej 3 lat, ale ostrożnie - choroby tarczycy, jelit, stawów nie tolerują mleka. Wybór należy do Was.

Gość gość
Czasem się zastanawiam czy na kafe siedzą idiotki. Czy wy widziałyście, żeby jakiś zwierzak jadł jogurt, chleb, pił z kubka, gotował mięso albo zupę? Jak można porównywać "inne dorosłe ssaki" z człowiekiem. Puknijcie się w głowy w końcu, albo wracajcie do szkoły.

Gość gość
Te co uważają, że mleko jest dorosłym niepotrzebne niech wejdą na drzewo a chłopa wyślą na polowanie. A później jedzcie surowiznę niedoprawioną. Hipokrytki.

Gość gość
A porownanie człowieka do roslinozercow to debilizm. Wy na lekcjach chyba dzieci robilyscie. Człowiek jest wszystkożerny. Jak niedźwiedzie i świnie. O tyle mądrzejszy, że potrafi żywność przetworzyć. Czy to tak trudno pojąć.

Gość gość
Jak można przeczytać, niektórym nie picie mleka źle wpływa na mózg (albo co gorsze zawsze taki był).

Gość gość
Ale ja nie napisalam, ze koty pija mleko bo im ktos daje krowie, a ze pija od kotki! Po prostu ssa z sutkow. Dorosle koty od okoconej kotki! Czgli dorosle ssaki pija mleko.