Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fryggaaaa

ile jeszcze będzie się tak kręcił na brzuchu

Polecane posty

Gość fryggaaaa

Witam wszystkie mamy. Mój synek ma 6,5 mca. Sam jeszcze nie siedzi. Od półtorej miesiąca kręci się wokół własnej osi na brzuchu, podnosi tułów na przedramionach, podnosi pupkę. Od jakiegoś pół miesiąca robi taki śmieszny samolocik to znaczy jak leży na brzuchu to odrywa ręce i nogi od podłoża. Dużo leży na podłodze, praktycznie cały dzień bo lubi leżeć na brzuchu i tak się bawi. A ja się zastanawiam kiedy w końcu zacznie pełzać bo już nie mówię o raczkowaniu? mam wrażenie że to jego kręcenie się w kółko trwa w nieskończoność. Jak to było z waszymi dzieciaczkami powiedzcie.

Gość fryggaaaa
Dodam jeszcze, że teraz to jego kręcenie już jest sprawniejsze bo oprócz że rękami odpycha się także nogami także jakieś tam postępy robi.

Gość gość
ty się ciesz ile wlezie, też nie mogłam się doczekać, a już raczkuje (ma 8 mcy) i tęsknie czasem za tym, kiedy się nie przemieszczał, teraz nawet po mnie skacze.

Gość gość
No tak właśnie wszyscy mówią żebym się cieszyła że się jeszze nie przemieszcza ale czasem jak czytam tutaj co już umieją dzieci w wieku 6,5 mca to myślę, że mój to jakiś nierozgarnięty.

Gość gość
bo to dzieci kafeteryjne, w wieku 12 mcy potrafią czytać. Ja fakt usłyszałam od neurolog, że już nawet się za szybko rozwija, ale ja mam wcześniaka (35tc) i fakt cieszę się, że ma 8 mcy i już próbuje stać, ale u mnie to, że czegoś nie robił jeszcze to było jedne wielkie zmartwienie, czy zrobi to w ciągu następnych 5 tygodni. Pamiętaj jeśli cię coś niepokoi-konsultuj z pediatrą :) Moja mnie już zna na pamięć hehe :)

Gość gość
nie przejmuj się, mojej siostry córka ma skończone 8 mcy i dopiero siedzi posadzona , nie raczkuje dopiero pełza twoje dziecko ma jeszcze czas