Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościówawa

pomysły na szybkie przekąski na imprezę

Polecane posty

Gość gościówawa

szykuję mała imprezę dla paru osób, macie jakies sprawdzone pomysły??

Gość goscia
najszybsza bedzie deska serow a do tego owoce i bagietka lub postne krakersy. upieczone mieso (schab, poledwiczki) tez sa bardzo latwe i mozna krojone podac na zimno, tyle, ze z godzine bedzie sie to pieklo (poledwiczki 30-40 minut. pieczone warzywa - ziemniaki, szparagi, pomidory. tu znowu czas pieczenia wchodzi w gre, ale co pieczone to sie piecze samo, wiec jest z tym malo roboty. zreszta nie wiem jaki rodzaj imprezy i gosci to ma byc, wiec trudno radzic. niektorzy na imprezach lubia paluszki i parowki, to tez jest latwe ;)

Gość gość
Na imprezie nie wiadomo, kto na co będzie miał smaka. Ja zwykle stawiam na stole: *sałatkę (z ryżem lub makaronem, by była sycąca), *nuggetsy z dipem czosnkowym, *chipsy / paluszki / precle / orzeszki ziemne, *słodkości - talerz z ciastem i miseczka z miksem cukierków. Tu jest fajny pomysł na krakersy z pastą z tuńczyka: http://kulinarnesos.pl/krakersy-z-pasta-z-tunczyka/ Proste do zrobienia i cieszy oko;) Można też zrobić: koreczki, kanapki, rollsy z tortilli i... ...chyba pomysły mi się wyczerpały;(