Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porzuconaaaa

Przytyłam bo mam niedoczynnosc tarczycy i mój facet mnie rzucił

Polecane posty

Gość gość
dziekuje za odpowiedz ,niestety mam daleko do Wroclawia moja tarczyca jest raczej ok, ale denerwuje mnie , ze bardzo duzo spaceruje , a ciagle tyje

Gość gość
Osoba z Hashimoto nie moze brać jodu i co poradzi " pan doktor" w wolnej chwili siezzacy na kafeterii?

Gość gość
Czyli aby schudnąć trzeba brać jod (płyn lugola??) i selen?

Gość porzuconaaaa
A jem tylko 4 hamburgery dziennie i 3 pizze

Gość gość
Internetowy doktor juz ma chetne pacjentki:)

Gość gość
selen, zeby tarczyla zwolnila i zeby przytyc tak? ok, dzieki

Jod selen i l tyrozyna i tarczyca napewno ruszy. Musisz zwiekszac jod az do okolo 20-40 mg /dzien. Powoli coraz wiećej, z dnia na dzien. Czasem zaraz po wypiciu zrobi ci sie zimno i sennie, to tarczyca zwolni na chwile z powodu zahamowania wychwytu jodu z krazenia, ale po kilku godzinach znow ruszy. Rozkrecisz ja :)

Kupisz plyn lugola i sprawdz stezenie, na opakowaniu pisze ile jodu jest w 1 g substancji. 1 g to 1 ml. 1ml to 15-20 kropli. Musisz wtedy przeliczyc ile jest w 1 kropli

Gość gość
Jak mozna leczyc on-line? to zwykly mitoman uważający sie za lekarza moze nawet fartuch i sluchawki sobie kupil.

Gość Nasturcja 123
Po to masz rozum i wiedząc że bedąc na diecvie trzeba pilnować ile kcal.łykasz. A ćwicząc gubisz chociaż 350kcal. to miesięcznie masz 1,5 kg z głowy nie stosując jakiejś tyrańskiej diety. Sama przyjemnosć. x x x wg mnie to nie zadna przyjemnosc, raz ze cwiczenia sa dla wielu ludzi meczace, dwa- i tak sie musisz po nich ograniczac z jedzeniem, tak samo jak i bez nich... oczywiscie cwiczenia sa dobre dla zdrowia, i buduja miesnie, dzieki ktorym mozna jesc bezkarnie wiecej... a dieta zadna nie powinna byc tyrańska, najlepiej jesc tylko 300-400 kcal mniej niz zapotrzebowanie

Zacznij od 1 g JODU (nie plynu lugola) i codziennie zwiekszaj o 1 az dojdziesz do powiedzmy 20. Jezeli w 1 kropli lugola bedzie wiecej niz 1 g jodu to musisz to rozcienczyc. Np wkroplisz do szklanki wody, wymieszasz a nastepnie (przykladowo) pol szklanki odlejesz.

Gość gość
A nie można kupić jodu w tabsach i codziennie łykać daną ilość? Czy płyn lugola można bezpiecznie stosować do wewnątrz???

Gość gość
Jankers, ja Ci dziękuję za pomoc! Nie zwracaj uwagi na tych malkontentów!

Jest rowniez w tabletkach ale moim zdaniem roztwor jest lepszy. Ale oczywiscie, mozesz sprobowac w tabletkach.

Gość gość
ludzie , dajcie spokój z leczeniem na kafeterii! Wiem,ze z dobrego serca, ale dziewczyna moze sobie zaszkodzić!

Gość Nasturcja 123
a na ile to bezpieczne dla osób co nie maja kłopotów z tarczyca? moze przyspieszyc za bradzo?

Suplementy ok,ale płyn lugola zniechęca.Czytałam kiedyś artykuł o leczeniu jodem,lepiej być ostrożnym i nie bawić się na własną rękę w"leczenie".

Gość gość
ty lekarzu mitomanie wez sie lepiej nie odzywaj:-O:-O:-O ja mieszkam w Nimeczech i mam hashimoto oraz niedoczynnosc oraz zakaz pobierania jodu:-Oniestety wyprowadzilam sie nad morze i mam przestraszne problemy a lekarka endokrynolog mowila mi ze mam nie wypraowdzac sie nad morze bo jod mi tarczyce nabuzuje.Owszem schudlam ale chyba raczej ze stresu a po za tym mam wszystkie symptomy hashimoto jakie moge miec.

Gość Nasturcja 123
sama sie nie odzywaj... nie podoba ci sie to nie musisz czytac... janekrys jest lekarzem, bo znam go z tego forum

Gość gość
gowno a nie lekarzem jest imbecylu:-O JOD jest zakazany dla osob z hashimoto i tyle w temacie.

Gość Nasturcja 123
ale my tu nie piszemy o osobach z hashimoto, wiec nie wiem co ma piernik do wiatraka. :)

Gość Nasturcja 123
Niedoczynność tarczycy jest wówczas, gdy tarczyca nie produkuje sama wystarczajaco hormonu, można ja wyleczyć pobudzając tarczycę do pracy np zwiększoną ilością jodu. Hashimoto jest wtedy, gdy organizm produkuje przeciwciała, które niszczą tarczycę, aż staje się ona coraz mniejsza i w końcu zanika... To tak dla imbecyli, co nic nie jarza i wyzywaja tylko innych.

Zajarz Nasturcjo, ze ordynowanie leku anonimowo powolujac sie na dyplom lekarski, ma gowno wspolnego z przysiega Hipokratesa:)