Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie od panstwa

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ostatnio dowiedziałam się ze moge się starać o mieszkanie socjalne, moja sytuacja jest dosyć trudna sama na pewno nie dam rady kupić mieszkania, obecnie wynajmuje. Mam pytanie czy dobrym pomysłem będzie kompletowanie wyposażenia jeśli juz znajdę się na takiej liście ? Trudno mi odłożyć pieniądze a tak to bym co miesiąc kupiła jakas pościel, koc oto proszę o pomoc czy to ma sens?

Gość gość
znajoma dostała takie mieszkanie. Bez łazienki z wc wspólnym z innymi lokatorami na korytarzu.

Gość gość
niestety miasto powie ci, że skoro stać cię na wynajem to masz wynajmować, to, że nie masz na zakup nikogo nie interesuje socjal jest teoretycznie dla biedoty, mają progi zarobków w wydziale komunalnym, są bardzo niskie, jak je przekroczysz choćby złotówkę, to już uważają cię za majętną, te progi to coś 500-600 zł na osobę na m-c, czyli wg nich jak zarabiasz 1000 zł to już masz sobie radzić sama (wynajmować lub kupować - nie ważne, że to za mało)

Gość gość
nie mam meldunku, dostaje tylko 500zl na kontunowanie nauki, studiuje zaocznie, dorabiam trochę. Wynajmuje od dłuższego czasu ale teraz moja sytuacja się pogorszyła wiem, ze są progi, i ze mozna dostać rudere... Ale dla mnie to jedyne wyjście i chodzi mi o to czy warto kupować te rzeczy do mieszkania..