Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanadyjka 24

wlasny niewielki biznes

Polecane posty

Gość Kanadyjka 24

Witam wszystkich! Chciałabym założyć własny biznes ponieważ mam serdecznie dość pracy w biurze; ) A tak poważnie, od jakiegoś czasu myslę nad założeniem sklepu internetowego (lub profilu np. na allegro) zajmujacego się sprzedażą odzieży i obuwia, dodatków (torebki, portfele, etc). Sczerze przyznam, że do tej pory nie miałam styczności z taka forma pracy. Temat mody jest dla mnie szalenie atrakcyjny. Odnajduję się w tym. chciałabym spróbować, aczkolwiek mam masę wątpliwości dotyczących natury prawnej, finansowej itd.. Czy można dostać na to np jakies dotacje? Czy jest to opłacalne? czy któraś z was miała/ ma takie doświadczenie? Proszę o rady.

Gość gość
ile zarabiasz w biurze,co cie wkurza w tej poracy?

Gość Kanadyjka 24
To nie sa super zarobki- tyle powiem. Ludzie są ok. Ale od zawsze wolałam miec kontrole sama. Nie lubie kiedy mną dowodzą- tak to ujmę.

Gość limonka mango
też bym chciała mieć swój sklep. Potrzebuje jakieś 60 000 A nie mam tyle :(

Gość gość
możesz spróbować prowadzić działalność jednocześnie pracując na etacie. Jest kryzys, w każdej dziedzinie się to odbija, prowadzenie własnego biznesu to nie bajka. Wiesz ile musisz wykręcić żeby po opłaceniu podatków i zusu (po dwóch latach dg wynosić będzie 1000 zł) wystarczyło ci na życie i ew. rozwój firmy? Pomijam że wg mnie sprzedawanie szmatek itp to raczej dodatkowe zajęcie a nie stałe źródło utrzymania

Gość Kanadyjka 24
moj pomysł na siebie jest generalnie ryzykowny... Wiec o tym juz nawet nie wspominam. Myslalam o sklepie z dużą odzieżą. Wiem, że kobietom o duzym rozmiarze nie jest łatwo ubrac sie w tym kraju.. Sieciówki daja rozmiar do 42 i to tez zaniżony mocno.Słabo to wygląda. Odziez jest ciotkowata i niemodna. Jedynie H&M ma cos dla wiekszych i kaphhal ale ceny w tym 2 sa zabójcze ;)

Gość gość
jeżeli nie masz dojść do dobrych cen hurtowych to o allegro zapomnij tam większość to hurtownicy i importerzy nie dasz rady mieć takich cen jak oni kupując od takich jak oni poza tym koszty allegro są coraz większe nie zarobisz na tym , us coraz bardziej trzepią allegro musisz mieć wszystko zarejestrowane opłacone wszystko wykazywać koszty cię zjedzą miałam sklep stacjonarny odzież damska dodatki torebki paski biżuteria próbowałam na allegro straciłam prawie 40 tysiaków na allegro to dopiero jak likwidowałam trochę sprzedałam poniżej cen zakupu tak to zero odezwu

Gość Kanadyjka 24
Masz racje, od tego chce zacząć. Wiadomo, ze nie rzucę pracy i nie porwe sie na cholera wie co. Chciałam tylko zasięgnąc opinii osób byc moze bardziej doświadczonych w tym temacie.

Gość gość
hehee rozwaliłas mnie dziewczyno. Chcesz handlować na allegro? A zrobiłas chociaz minimalne rozeznanie w cenach hurtowych??? Nie sądze. Bo gdybys to zrobiła to juz bys wiedziała że hurtownie dadzą ci takie ceny które sa na poziomie allegro lub nawet wyższe. Sama juz dawno chciałam sobie dorobic bo siędze w biurze i mogłabym to robić ale obdzwoniłam setki hurtwoni z róznej branży i niestetynie ma produktu na obecna chwilę na którym mogłabym zarobić. Na aleggo zarabiaja grube ryby, hurtownie lub ludzie którzy sciagaja towar z chin paletami.

Gość limonka mango
wRzgowie jest jedna wielka hurtownia :P

Gość Kanadyjka 24
proponuje wyluzować, to po pierwsze. Po drugie dodałam tu ten temat, zeby zobaczyc co mogą napisac mi osoby związane z tematem, majace doświadczenie. Sama dobrze nie wiem od czego zacząć i moze to naiwne, ze robie to akurat tu, ale gdzies trzeba postawic ten pierwszy krok, nawet jesli ma byc ostanim.

Gość Zmienie nicka ku odroznieniu
Dokladnie, na allegro jest teraz masakra, sama zobacz w jakich cenach tam sa rzeczy i czy dasz rade je miec taniej, tak zeby nie doplacac do interesu...

Gość gość
Kanadyjka ja rozumiem ciebie bo kazdy by chciał miec swoj biznes i nie siedziec w nudnym biurze ale dziewczyno wystarczyło sie zorientowac co do cen hurtowych to bys juz wszytsko wiedziała ze nie ma sznas sie rpzebic na allegro🖐️ Obecnie to juz chyba lepiej otworzyc jakis stacjonarny sklep i pzy okazji handlowac w sieci. Niestety ale sama siedze w nudnym biurze i tez od 2 lat chce cos zmienic, wydzwaniam po hurtowniach i narzie nic sie nie udało zmienić w mojej sytuacji

Gość gość
to nie ma sensu, teraz ludzie mądrzeja i wolą iść do sklepu, przymierzyć, zobaczyć jakosć materialu itp, a nie zamawiac przez neta... ile ja pieniedzy stracilam na takie kupowanie ubran przez neta to sie w glowie nie miesci, a potem i tak w tym nie chodzilam bo krzywo uszyte, szmatowaty material. A buty to w ogole, trzeba jednak przymierzyc.