Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia3030

Ciaza 15tydz

Polecane posty

Gość gość
Gdybyś nie wywodziła się z patologii to nie używałabyś słów typu "w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.j.". A to jak piszesz wskazuje na to, że nawet podstawówki nie skończyłaś. Współczuć tylko można 7-latkowi, że taką matkę ma, która go niczego nie nauczy.

Gość zosia samosia trala la
ze co ?? jakie bzdury - napewno juz ma raczki nogi i oczka - czujesz jak kobie ?? po za tym 15 tyg to juz po 3 miechch wiedzialabys ze jestes w ciazy bo pierwsze co jest zmiana w piersiach plus brak miesiaczki - a nawet jak jest to nie t6aka jak zawsze...

Gość zosia samosia trala la
po za tym mysle ze to nie testy sie mylily tylko poprostu nie bylas w ciazy. po za tym ten okres nawet ci sie nie spoznia dzien sie jeszcze nie skonczyl !

Gość Madzia3030
Ale mnie ginekolog sie zapytala czy jestem przed okresem wiec potwierdzila a przed okresem zawsze macica powiekszona,zmienie lekarza a ze tel lekarz chierowy to wiem od 2lat i chodze tam tylko temu ze w ten sam dzien przyjmuje i nie trzeba na wizyte czekac,bo gdybym poszla do starego gin odrazu by na usg wyslal ale kolejki tam 5msieczne ale fakt faktem jest bardzo dobry

Gość Madzia3030
Wiesz co gosc z toba polemizowac nie bede ale co ty mozesz wiedziec kto jak dziecko wychowuje w dodatku nie siedmiotetnie a szescioletnie dlatego sprecyzuje ci dokladniej ze tak piszac i segerujac to zachowalas sie/ales sie jak matloch:)

Gość gość
Michasia no to skąd pomysł ciąży?

Gość Madzia3030
Wiesz co gosc. Z TOBA PISZAC POLEMIZACJE DYSKUTOWAC NIE MUSZE,I SKAD TY MOZESZ WIEDZIEC KTO JAK DZIECKO WYCHOWUJE I Uczy, precyzujac dokladniej nie wiesz ile dziecko ma lat a piszesz niewiadomo co,ty to sie moze nad soba zastanow z tym psychiatra bo w tym momencie zachowalas/les sie tak piszac co jest uwlaczajace jak najgorszy matloch

Gość michasia21
nie wiem własnie, to chyba urojenia już :(:( miałam okres normalny ze skrzepami

Gość gość
Macica powiększona owszem ale na logikę nie do rozmiaru 15tyg. ciąży/

Gość Madzia3030
Kochana jak bylam z poprzednim dzieckiem w ciazy to sie dowiedzialam w polowie 4msca bo mialam plamienie i bralam to za okres, a zreszta bylam grubsza bo wazylam z 85kg i objawow ciazy nie mialam nawet mi cycki nie urosly nie bolaly ani nie mialam kreski na brzuchu ,jak poczulam kopniecie w brzuchu to poszlam do gin, naszczescie dziecko synek urodzil sie zdrowy jak ryba i tak jest do teraz,JEDYNIE SPAC MI sie ciagle chcialo (przez pierwsze dwa miechy)jak nie wifzialam ze jestem w ciazy. A teraz jak mi brzuch sie powiekszyl i w biodrach to zaczelam myslec i faktycznie w tym przypadku tez 2,5msca ciagle mi sie spac chcialo non stop jak nigdy

Gość gość
Autorko to idź i zrób beta hcg -to raz a dwa czemu nie powiedziałaś lekarzowi o swoich obawach?

Gość Madzia3030
A teraz waze 62kg i okres mialam skapy bez skrzepow,i widze ze brzuch zaokraglony i spodnie ciase, to co to mi sie w brzuchu przewraca duszek kacperek czy moze jelito,ide zrobic test na hcg bo chyba kobieta czuje ze cos sie w brzuchu wierci

Gość Madzia3030
Bo myslalam ze sama stwierdzi gin, a ze bylam z synem to za drzwiami obok wolal do mamy

Gość gość
Polemizacje? A o wieku syna sama wczoraj napisałaś.

Gość Madzia3030
Gosc daj se juz spokoj,sprecyzowalam, nie prowadze juz z toba kontynuacji konwersacji

Gość gość
No i tak to przez takie połowiczne informacje nadal się wkręcasz. Moim zdaniem nie ma ciąży a już na pewno nie 15tyg.

Gość Madzia3030
Ale gosc, powiedz jedno jak ginekog bez usg zbada wielkosc macicy jak palpacyjnie bada szyjke i kanal rodny hahahaha i sprawdza czy bolu nie czuc bo jak cos boli w kanale rodnym to wiadomo ze jakies zapalenie,ty sie zastanow co piszesz.

Gość gość
Tępaku nie pouczaj innych, którzy wiedzą lepiej od Ciebie.

Gość Madzia3030
Gosciu a co ty ginekolog jestes? Nie bede sie ponizac do twojego pokroju i spojrz w lustro TO TAM Tepaka zobaczys :) odp a lekarzem nie jestes, jak sie nudzisz idz na spacer

Gość gość
Przecież gin. badając palpacyjnie właśnie to sprawdza: "Badanie palpacyjne narządu rodnego W czasie badania ginekologicznego lekarz może wykonać również badanie palpacyjne, podczas którego wkłada do pochwy dwa palce jednej ręki i jednocześnie uciska brzuch palcami drugiej ręki. Wykonując delikatne ruchy dłonią wyczuwa pod palcami poszczególne narządy i ocenia przez dotyk m.in. wielkość, sprężystość, położenie i ruchomość macicy oraz przydatków, jak również odczuwanie bólu i reakcję mięśni na ucisk." Tak więc da się to sprawdzić. :)

Gość gość
Nie trzeba być lekarzem, żeby mieć elementarną wiedzę, której Ty nie masz.

Gość Madzia3030
Ale u mnie nie sprawdzala macicy tylko kanal rodny bo brzuch bolal wiec se odpus umoralnianie zamiast kopiowac formulki

Gość gość
Przestań się kompromitować dziewczyno.

Gość gość
No to pewnie jesteś w ciąży. Jak nic. Boże dziewczyno, normalnie z tobą pisze a ty rzucasz się jak dzika. Idziesz do gina, nie przedstawiasz pełnego obrazu sytuacji a potem na forum się czepiasz o to że ludzie tu nie wiedzą jak cię lekarz badał i że ośmielają ci coś doradzić. Aż odechciewa się pisać.

Gość Madzia3030
Toz napisalam ze ide robic na hcg a ty dalej drazysz ten temat,boj byl blad ze lekarzowi nie powiedzialam o podejzeniach tyle

Gość Madzia3030
A jak sie czepnelam to tylko ciebie,daj na luz, toz pisalam ze gin sprawdzala dwoma palcami czy nic nie boli jajniki ,kanal rodny uciskajac lekko brzuch, tylko to,a ze schudlam po pierwszej ciazy 25gr to troche skory na brzuchu mam ktory sie zaokraglil od 2tyg bardziej, zrobie na hcg z krwi i z glowy, i zebys gosciu wiedzial/wiedziala ze sie boje ciazy z tego wzg. Ze mam urwane wieziadla w kregoslupie i w lipcu bralam zastrzyki tramal,tab od kregoslupa i od zapalenia kregoslupa i udaru i przeswietlenie,wiec temu sie boje ze moge byc w ciazy a przeciez leki rendgeny zastrzyki zle na plod dzialaja a jeszcze jak pomysle o zwijaniu sie z bolu od kregoslupa to juz mnie na sama mysl ciarki przechodza:/

Gość Madzia3030
Leze i czuje jakby mi w brzuchu sie nie przelewalo a doslownie odczowal jakby pierdniecia,dziwne, w zoladku nigdy mi sie tak nie przelewalo a to jakby jakies pierdzenia BYLY :/ A BRZUCH MAM TWARDY JAK TROSZKE SIE NAPNE KOLO PEPKA GDZIES NA szerokosc ok 2dloni :/:/ jeszcze 2msce temu tak nie bylo bylo na ok 1dloni nawet mniej, to co to ja wyczowam macice?

Gość Madzia3030
To co ja wyczowam szerokosc macicy czy miesnie?

Gość gość
To musk. Spłynął Ci do podbrzusia i dlatego nie możesz z niego korzystać. :classic_cool:

Gość Madzia3030
Sory za bledy ale tel sie zawiesza.Z szerokoscia pytam powaznie i z tymi jakby pierdnieciami w brzuchu,bo to napewno w zoladku przelewania nie sa :/ wes bez zartow