Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniEM

Wynik pozytywny testu już po paru sekundach

Polecane posty

Gość paniEM

Witam :) Okres spóźnia mi się już ponad 2 tyg. przez dwa dni mnie mdliło choć miałam silne bóle brzucha jak przed okresem, więc zrobiłam test i wyszedł pozytywnie. I nie wiem czy wierzyć w to na 100% ponieważ pozytywny test wyszedł już po 10 sekundach a ja mogę być maksymalnie w 3 tygodniu ciąży. Jestem przeziębiona i od paru dni biorę antybiotyk i od kiedy go biorę nie mdli mnie ale ból brzucha taki jak przed okresem jest cały czas. Dopiero za parę dni idę do ginekologa i nie wiem co już o tym myśleć. Doradźcie mi coś dziewczyny.

Gość gość
mi wyszedł po 1 sekundzie, w zasadzie od razu jak tylko "siknęłam na niego", więc można, ale ja byłam ok 10 dni po 'spóźniającym" się @

Gość mama szarańczy
No jak nie miewasz problemów hormonalnych to przecież test sam ci "powiedział " co jest grane:):)Ja bym tylko zadzwoniła do lekarza który przepisał Ci antybiotyk że prawdopodobnie jesteś w ciąży i spytać czy masz odstawić....a jaki antybiotyk bierzesz???

Gość gość
3 tydzień a okres spóźnia ci się 2 tyg? Pewnie liczysz od owulacji. Ciążę się liczy od ost. okresu.

Gość michasia21
moja koleżanka tylko puściła mocz z pipetki, nie doszło to do C i już była kreska na T a to było chyba 3 dni po spodziewanym okresie.Jeśli jest ciąża to test zaraz ją wykryje

Gość gość
powtorz test jeszcze raz.i odstaw antybiotyki wrazie gdybys bbyla w ciazy.mi test w dniu miesiaczki wyszedl pozytywnie po minucie i za tydzien zrobilam bete i wyszedl5tydzien.

Gość gość
jeśli okres Ci się spóźnia 2 tygodnie to nie możesz być w 3 tygodniu ciąży ale jesteś już w 5 a nawet 6 tygodniu bo tygodnie liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Test miał prawo wyjść tak szybko . Zrób jak najszybciej beta Hcg i co najważniejsze sprawdź czy antybiotyk który łykasz może być ewentualnie przyjmowany w ciąży bo możesz nim zaszkodzić dziecku

Gość gość
Ja tydzień po spodziewanym terminie @ także miałam 2 kreski na teście po kilkunastu sekundach. I ciążę liczy sie od ostatniego okresu, więc u Ciebie będzie to już 6 tydz.

Gość paniEM
Napisałam że mogę być w 3 tygodniu dlatego bo wtedy doszło do kontaktu płciowego z moim narzeczonym a ostatni dzień okresu miałam 46 dni temu. Ale przez ostatnie miesiące miałam nieregularny okres z powodu hormonów.

Gość gość
Jaki antybiotyk bierzesz?

Gość paniEM
Jutro biorę ostatnią tabletkę a lekarz dał mi bezpieczny antybiotyk tak w razie czego.

Gość gość
no to moje gratulacje :) zrób beta hcg bo sama wizyta lekarska na tak wczesnym etapie i tak za dużo nie da , pozdrawiam

Gość gość
No to nie masz się czego bać. Wybierz się na beta hcg -2 razy w odstępie 48 godz. Do ginekologa nie ma co zbyt szybko iść bo jest dość wcześnie.

Gość gość
Badania beta HCG mogę zrobić w laboratorium w przychodni rodzinnej? Muszę być na czczo?

Gość gość
jesteś w ciąży a jak od razu zobaczyłaś kreske to musi byc co najmniej 5 tyg, coś zle liczysz bo 3 tygodniowa ciąża to jest tydzień po owulacji, a jak @ ci się spóznia 2 tyg to jestes w 6 tyg nie w 3 tyg, i wszystko się zgadza bo wtedy kreska już wyskakuje szybko, u mnie w 7 tyg wyskoczyła jak tylko na niej był mocz jeszcze przed kontrolną, i popowiem że masz zdrową ciąże skoro tak szybko

Gość gość
Zrobiłam test 3 dni po terminie spodziewanej @ i był pozytywny:-) Ale my chcieliśmy bobasa i dlatego tak szybko zrobiłam test.

Gość gość
bete zrobisz na nfz nie musi byc na cczo ani tez rano, albo np w diagnostyce to wynik na cito po 4 godz ;) na cito 31zl

Gość paniEM
Tylko to nie może być 6 tydzień ani 5 tydzień

Gość paniEM
Chodzi mi o to że chyba nie jestem w ciąży bo jeśli ostatni dzień okresu miałam 16 sierpnia a ja kochałam się z moim partnerem 11 września i 18 września. Więc to 5, 6 tydzień ciąży nie może być?!

Gość goscv
zrozum że ciąże liczy się od dnia ostatniej miesiączki nie ma to znaczenia kiedy się kochałaś z mężem ciąży nie liczy się od dnia poczęcia

Gość goscv
jeśli zaszłaś w ciąże to licząc do tyłu w tygodniu kiedy doszło do zapłodnienia byłaś już w 3 tygodniu ciąży - licząc tą metodą więc teraz jesteś w 6 spójrz na linka wyżej - poczytaj

Gość gość
Ja robiłam test w 36 dniu cyklu. Moje cykle zawsze były nieregularne i czasem trwały 32 dni a czasem 40. Druga kreske na tescie zobaczyłam natychmiast. Dosłownie po 2 sekundach, jak tylko nakropliłam mocz to odrazu sie pojawiła. A tygodnie ciąży liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki a nie od stosunku!!! Dzien stosunku nie jest dniem zajscia w ciąże bo zanim dojdzie do zagnieżdzenia tez mija troche czasu. Ja w 38 dniu cyklu byłam u lekarza i on powiedział ze to bedzie 5 albo 6 tydzien ciąży. Nie pytał o to kiedy były stosunki i kiedy mogłam miec owulacje.