Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

microgynon21 antybiotyki 2 dni po zblizeniu a mozliwosc zajscia w ciaze

Polecane posty

Gość gość

Witam. mam problem. a mianowicie:biorę drugie opakowanie micorgynon 21. pomiedzy pierwszym a drugim opakowaniem skróciłam przerwę o jeden dzie. wszystkie tabletki przyjmowane regularnie, ale DRUGA tabletka zażyta z opóźnieniem 9h. Po zażyciu4,7,11,12 tabletki dopochwy na palcu mogla zostac przeniesiona znikoma ilośc nasienia. Po zażyciu 14 tabletki zaczęłam brać dożylnie amoksiklav. brałam go przez 3 dni. Podczas kuracjji antyb.nie było zbliżeń, po również. Moje pytanie brzmi: Czy grozi mi viążą? czy byłam zabezpieczona pommimo przyjecia drugiej tabletki z opoznieniem 9h? czy ten antybiotyk mogl odblokować owulację i plemniki z ostatniego zbliżenie dostaly się do komorki jajowej? Proszę o odpowiedź..

Gość gość
Pisałam Ci już, że stosunki przed antybiotykoterapią były zabezpieczone. Pisałam również, że 9-godzinne spóźnienie nie ma wpływu na skuteczność tabletek.

Gość gość
ale czy ten antybiotyk mogl odblokowac owulacjęę? albo zmiejszyl skutecznosc i te plemniki przez te 2 dni żyły i potem moglo sie cos stac?

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem. Skoro stosunki przed antybiotykoterapią są zabezpieczone to nie mogły. Nawet jeśli antybiotyk zmniejsza skuteczność na tyle, że dochodzi do owulacji to nie dzieje się to od razu, tylko trwa kilka dni, bo pęcherzyki potrzebują czasu, żeby urosnąć. A plemniki w śluzie tabletkowym gina bardzo szybki i na pewno nie przeżyją choćby i dwóch dni.

Gość gość
pytam ponieważ u mnie pojawił sie sluz.. dzis wzielam ostatnia tabletke, odstawiam już całkiem..

Gość gość
czy ten śluz może być z tabletek?

Gość gość
Jaki śluz dziecko?

Gość gość
taki biały oraz ból piersi

Gość gość
Biały śluz jest typowy przy tabletkach.

Gość gość
czyli nie jestem w ciazy? :)

Gość gość
wiesz ile ja nabrałam antybiotyków i innych leków podczas wieloletniej antykoncepcji?? MNÓSTWO i w ciążę nie zaszłam. Spokojnie nie wymyślaj. Przy regularnym braniu tabletek, ba nawet ich pomijaniu ciąża nie jest taka łatwa. Nawet nie biorąc tabletek w ciążę nie zawsze jest łatwo zajść. Nie nakręcaj się bez sensownie. Bierzesz antykoncepcję, więc powinnaś mieć spokój.

Gość gość
7 dni temu przyjęłaś pierwszą dawkę antybiotyku - po 7 dniach nie ma ŻADNYCH objawów ciąży.

Gość gość
to dopiero moje drugie opakowanie..

Gość gość
nie rozumiem z tym ze wzielam 7 dni temu pierwsza dawke. te sytuacje byly przed braniem antybiotykow.

Gość gość
Brak słów! Brak słów! Brak słów! Jakim cudem miałabyś wcześniej zajść w ciążę zanim zaczęłaś przyjmować antybiotyk?

Gość gość
takim, ze pytam o to, czy plemniki mogly przezyc w moim organizmie dwa dni i antybiotyki oblokowaly owulację i ten plemnik dostal sie do komorki jajowej

Gość gość
dostałaś już odpowiedź na to pytanie!!! nawet gdyby tak było to do zapłodnienia mogło dojść najwcześniej w dniu przyjęcia pierwszej dawki (jest to niemożliwe i nierealne, ale niech ci będzie) czyli siedem dni temu. po siedmiu dniach nie ma żadnych objawów ciąży, bo do zagnieżdżenia albo doszło dopiero co albo jeszcze w ogóle nie doszło.

Gość gość
Widzę, że kafe narzuca cenzurę. Wszystko było napisane WIELKIMI LITERAMI, z nadzieję, że może wreszcie do Ciebie dotrze, że ciąża nie jest możliwa.

Gość gość
no dobrze.. Czyli nic sie nie stalo,ze tabletke wzielam z opoznieniem 9 h i skorcilam przerwe?

Gość gość
Czytałaś w ogóle ulotkę dołączoną do tabletek?

Gość gość
I co? Nie zrozumiałaś tego co tam było napisane? Nie pamiętasz?

Gość gość
ja pytam dokladnie o moja sytuacje a nie o inne. wuiec wypowiedzsie :*

Gość gość
Twoja sytuacja jest dokładnie opisana w ulotce.